Liveblog

112-nieuws: autobrand Roosendaal • brand in appartement Eindhoven

2 november 2022 om 22:25 • Aangepast 4 november 2022 om 19:09
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.15

Auto brandt uit in Roosendaal

Op de parkeerplaats van het Van Dregtplein in Roosendaal is een auto uitgebrand. De melding kwam rond 20.20 uur binnen bij de brandweer. Het vuur was snel onder controle, maar toch raakte het voertuig zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
21.00

Brand onder controle

De brandweer meldt dat de brand in Eindhoven onder controle is.

Wachten op privacy instellingen...
20.46

Brand in appartement in Eindhoven

In een appartement aan de Egelstraat in Eindhoven heeft een felle brand gewoed. De brand brak uit in de keuken. Al snel sloegen de vlammen uit het appartement. Er is iemand naar het ziekenhuis gebracht. Een deel van de flat is ontruimd. In de flat hangt veel rook. Ruiten van het trappenhuis zijn kapot geslagen zodat de rook kan ontsnappen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
19.05

Automobilist ramt lichtmast in Tilburg

Op de Burgemeester Bechtweg in Tilburg is een automobilist omstreeks rond 18.00 uur met zijn voertuig tegen een lichtmast gebotst. Het ongeval gebeurde hoogte van het BP-benzinestation. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De automobilist raakte niet gewond.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
17.15

Slachtafval gevonden in Haaren

Een agent en een BOA van Samen Sterk in Brabant hebben woensdagochtend de resten van een aantal hazen en een ree gevonden. Dat gebeurde in het buitengebied van Haaren na een melding van de vondst van slachtafval.

LEES OOK: Slachtafval gevonden in buitengebied van Haaren

16.20

Waterlek in Oosterhout, kelders lopen vol

De Burgemeester Elkhuizenlaan in Oosterhout was woensdagmiddag afgesloten nadat er een groot waterlek was ontstaan aan de Lijndonk. Brandweer en Brabant water rukten uit om de volgelopen kelders aan de Lijndonk leeg te pompen en het lek te dichten.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
16.10

Snoeihout in brand bij Parallelweg Zuid in Boxtel

De brandweer werd rond 15.25 uur gealarmeerd voor een buitenbrand nabij de Parallelweg Zuid in Boxtel. In een weiland bij bedrijvencentrum De Baanderije brandde een berg snoeiafval. Omdat er niemand aanwezig was, hebben brandweerlieden het vuur gedoofd.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.18

Geen treinen tussen Gilze-Rijen en Tilburg

Er rijden woensdagmiddag geen treinen van Gilze-Rijen naar Tilburg. Oorzaak is een aanrijding op het spoor. De NS laat weten dat de storing tot 18.30 uur gaat duren.

Foto: Erica van Eck
Foto: Erica van Eck
14.50

Tips na beelden van brandstichtingen

De politie heeft 25 tips gekregen over twee brandstichtingen binnen een paar dagen tijd bij een Islamitisch centrum in Veldhoven. De daders werden dinsdag getoond in opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

Wachten op privacy instellingen...
13.45

Onderzoek productie drugs: man aangehouden

De politie heeft een 41-jarige man uit Eindhoven aangehouden in verband met een groot onderzoek naar drugslabs. De man meldde zich dinsdag op het politiebureau. Het onderzoek is nog in volle gang.

Op 17 oktober werden negen verdachten aangehouden bij een grote drugsactie in Eindhoven. Ook werden er wapens en drugs gevonden. De politie deed invallen op tientallen plekken in Brabant. Bij het onderzoek werden ruim duizend mensen ingezet. Het onderzoek richt zich op de grootschalige productie van en de handel in synthetische drugs en het witwassen van crimineel vermogen.

LEES OOK: Grote actie tegen drugslabs: verdachten blijven langer vastzitten

13.11

Man aangehouden na bedreigen arts

Een 34-jarige man uit Oosterhout is woensdag aangehouden omdat hij een arts zou hebben bedreigd. De verdachte raakte op 11 oktober gewond bij een ongeluk in Den Hout. Toen een arts hem aan zijn verwondingen behandelde, bedreigde hij de arts met de dood. De arts deed aangifte bij de politie.

De verdachte stond bij de politie al bekend als gewelddadig. Daarom werd hij aangehouden door de Ondersteuningsgroep van de politie. De man zit nog vast voor verder onderzoek.

12.30

Fietser overleden na ongeluk: taxichauffeur opgepakt

Voor de aanrijding in Breda waarbij zaterdagnacht een fietser (23) om het leven kwam, is dinsdag een 48-jarige taxichauffeur uit Etten-Leur aangehouden. Dat laat de politie woensdag weten. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.

LEES OOK: Fietser (23) overleden na ongeluk: taxichauffeur opgepakt

11.05

Winkeldief (60) aangehouden

Een 60-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats is dinsdag door de politie aangehouden in een supermarkt aan de Moerwijk in Breda. Hij zou in een paar dagen tijd meerdere winkeldiefstallen hebben gepleegd.

Personeel van de supermarkt betrapte de man dinsdagmiddag. Uit camerabeelden bleek vervolgens dat de man de dagen daarvoor ook al dingen had gestolen uit de supermarkt. De diefstal van dinsdag zou de vierde keer in een paar dagen tijd zijn. De verdachte zit vast.

10.05

Bestuurder gewond na ongeluk

Een bestuurder is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de Hustenweg in Maren-Kessel. De automobilist botste met de auto tegen een boom, waarna de auto in brand vloog. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en de brandweer, waren aanwezig. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma arts met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten voor onderzoek.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
09.01

Man met hennep aangehouden

De politie heeft een 18-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Hij had verschillende zakjes hennep bij zich.

Wachten op privacy instellingen...
08.20

Terrasschutter op Nationale Opsporingslijst

De 24-jarige Thomas N. is door het Openbaar Ministerie op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Hij wordt gezocht voor een schietpartij op een terras in Tilburg en wordt verdacht van poging tot moord of doodslag. Bij de schietpartij raakte een 29-jarige Tilburger gewond aan zijn been.

LEES OOK: Tilburgse terrasschutter op Nationale Opsporingslijst gezet

07.15

File op A2 door truck met pech

Een vrachtwagen met pech zorgt vanochtend in de spits voor vertraging op de A2 van Den Bosch naar Utrecht. Tussen de afrit Veghel en de afrit Kerkdriel is de rechterrijstrook dicht. Dit zorgt rond kwart over zeven voor een klein half uur vertraging. Iets voor acht uur is de vrachtwagen geborgen en neemt de vertraging af.

Wachten op privacy instellingen...
22.00

Drie gewonden bij botsing op A65

Bij een botsing tussen twee auto's op de A65 bij Berkel-Enschot zijn dinsdagavond drie mensen gewond geraakt. De drie, twee vrouwen en een man, zaten samen in een auto. De bestuurder van de andere auto raakte niet gewond. Hij werd na het ongeluk aangehouden. De man van 32 uit Tilburg bleek bijna vier keer te veel te hebben gedronken.

Foto: Toby de kort / SQ Vision.
Foto: Toby de kort / SQ Vision.
21.30

Schade van coronarellen nog nauwelijks op daders verhaald

Tot nu toe is nog maar 78.000 euro schade geïnd bij de daders van de coronarellen. Rellen die na de invoering van de avondklok in verschillende steden uitbraken. Zij moeten 260.000 euro schadevergoeding betalen, schrijft minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer.

Ook in Eindhoven en Den Bosch draaide het uit op een of meerdaagse rellen. Daarbij werden op grote schaal vernielingen aangericht en winkels geplunderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!