Liveblog

112-nieuws: achtervolging op N65 bij Udenhout • frontale botsing in Someren

8 november 2022 om 13:36 • Aangepast 9 november 2022 om 09:50
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.15

Achtervolging ingezet voor motorrijder op N65

Een motorrijder is dinsdagavond aangehouden op de N65 omdat hij te hard reed, laat een wijkagent weten. De bestuurder werd door een politiehelikopter gevolgd vanaf Waardenburg en kon bij Udenhout worden gestopt. De motor bleek niet gestolen, de bestuurder is ter plaatse beboet.

Wachten op privacy instellingen...
19.10

Scooterrijder botst op fietser en komt ten val

Een man is dinsdagavond met zijn scooter tegen een fietser gereden en vervolgens gevallen. Het ongeluk gebeurde op een rotonde in Waalre.

De scooter reed tegen het verkeer in op de Heistraat en wilde vervolgens tegen het verkeer in de Bergstraat inrijden. Daar raakte hij de fietser en viel. De man raakte gewond aan zijn arm en hand, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De fietser raakte niet gewond.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
19.07

Frontale botsing in Someren tussen vrachtwagentje en auto

Een man is dinsdagavond zwaargewond geraakt nadat hij met z'n auto frontaal op een kleine vrachtwagen botste. Dat gebeurde op de N266 in Someren.

De man zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Een traumahelikopter landde op een nabijgelegen verkeersplein en bracht een arts mee om ter plaatse medische hulp te verlenen. Uiteindelijk is de man door een ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De bestuurder van de vrachtwagen is niet gewond geraakt, hij kwam met de schrik vrij.

De N266 is dicht tussen Someren en de A67, zo meldt de ANWB.

19.06

UPDATE: Vermist meisje Helmond is terecht

Het vermiste meisje in Helmond is weer terecht. Ze is in goede gezondheid aangetroffen, meldt de politie via Burgernet.

17.46

Vermissing in Helmond

Wachten op privacy instellingen...
17.40

Ongeluk op A58 van Tilburg richting Breda

Wachten op privacy instellingen...
16.58

UPDATE: Storing bij de NS is opgelost, informatieborden werken weer

De informatieborden op de treinstations werken weer, dat meldt de NS. "De storing is verholpen en de reisinformatie komt weer op gang."

Het kan wel zijn dat er 'nog even' op sommige plekken wat verouderde informatie te zien is, maar dit zou zich binnen afzienbare tijd op moeten lossen.

Een woordvoerder van de NS legde eerder uit dat het leek alsof er een pauzeknop was ingedrukt. Een trein die bijvoorbeeld om 16.30 uur volgens planning was vertrokken, stond om 16.45 uur nog met vertraging op het bord. Deze vertraging was er in werkelijkheid niet.

In april van dit jaar ontstond er een storing in het planningssysteem dat achter de schermen wordt gebruikt. Toen zag de NS zich genoodzaakt het treinverkeer compleet te staken. Dat was nu niet aan de orde, volgens de NS.

16.34

Geen of verkeerde info op digitale schermen treinstations door storing

Op treinstations kan geen juiste informatie gegeven worden op de borden, dat meldt de NS. Ook de app en de planner zijn niet up-to-date. Het omroepen op stations is tijdelijk deels uitgezet.

"Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen. Zodra er meer informatie bekend is, melden wij dat op onze website."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
15.36

Vijf aanhoudingen bij vondst van 30 miljoen sigaretten in Breda

In een loods op industrieterrein Hazeldonk in Breda zijn 30 miljoen sigaretten gevonden. De FIOD kwam deze vondst op het spoor tijdens een onderzoek naar grootschalige sigarettensmokkel. Vijf mannen zijn aangehouden voor verhoor.

Het gaat om een man uit Breda (58), twee mannen uit Den Haag (25 en 37 jaar) en twee mannen (35 en 42 jaar) uit België. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) startte samen met de Engelse en Belgische douane een strafrechtelijk onderzoek naar de illegale handel in sigaretten. Ze viel afgelopen donderdag twee loodsen en hotelkamers binnen in Breda.

De loods in Breda waar de sigaretten gevonden zijn (foto: FIOD).
De loods in Breda waar de sigaretten gevonden zijn (foto: FIOD).
Sigaretten die gevonden zijn door de FIOD in een loods in Breda (foto: FIOD).
Sigaretten die gevonden zijn door de FIOD in een loods in Breda (foto: FIOD).
Foto: FIOD
Foto: FIOD
Sigaretten die gevonden zijn (foto: FIOD).
Sigaretten die gevonden zijn (foto: FIOD).
14.45

Bestelbus raakt van de weg en belandt op z'n kant

Een bestuurder van een bestelbus is dinsdagmiddag de macht over het stuur verloren in Elshout. Dat gebeurde aan de d' Oultremontweg. De man kwam met zijn bus in de berm, ramde een lantaarnpaal en een hek en kwam vervolgens op z'n kant tot stilstand.

De bestuurder kon ongeschonden uitstappen. Een bergingsbedrijf heeft de bus meegenomen.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
13.10

Forse schade aan auto's na botsing

Op de Daalakkersweg in Eindhoven zijn dinsdagmiddag rond één uur twee auto's tegen elkaar gebotst. Het ging om onder meer een taxi van Connexxion. Eén van de inzittenden, een vrouw, moest in de ambulance worden nagekeken. Beide wagens liepen forse schade op. Volgens een 112-correspondent had de bestuurder van een van de auto's de andere wagen over het hoofd gezien.

Eén van de wagens die bij de botsing betrokken waren (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de wagens die bij de botsing betrokken waren (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De schade aan een van de auto's (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De schade aan een van de auto's (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
12.55

'Spiegelcamera's' van auto gestolen

Een opmerkelijke diefstal in de avond en nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus op 't Heike in Veldhoven. Hiervoor vraagt de politie aandacht. Op beelden is te zien hoe een man het ogenschijnlijk heeft gemunt op de buitenspiegels van een geparkeerde auto. Dat lijkt niet bijzonder, maar het zijn geen echte spiegels, maar dure camera’s. Sommige elektrische automodellen hebben tegenwoordig van dit soort camera’s aan de zijkant van de auto.

De dief was hiervan ook op de hoogte en hij ging er met beide camera’s vandoor. Maar, laat de politie optimistisch weten: hij staat goed op de beelden, dus misschien herkent u hem wel.

De cameradief (foto: Bureau Brabant).
De cameradief (foto: Bureau Brabant).
Wachten op privacy instellingen...
12.10

Auto botst op rotonde tegen lantaarnpaal

Op de rotonde aan de Monnikenweg in Raamsdonksveer is dinsdagochtend een auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Vermoedelijk heeft de bestuurder de controle over het stuur verloren. De bestuurder raakte gewond. Het is onduidelijk of de bestuurder mee naar het ziekenhuis is gegaan.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
12.00

Belg met 35 kilo coke opgepakt

Een goede drugsvangst, maandagavond in Bergen op Zoom. In de auto van een Belg van 26 werd ongeveer 35 kilo cocaïne gevonden. Hij zit vast voor verder onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen.

Agenten zagen de man rond kwart voor tien op de afrit op de snelweg A4 bij Bergen op Zoom-Noord een gevaarlijke verkeersmanoeuvre maken. Ze zetten de volgtekens aan voor een controle. Op de Marconilaan stopt de bestelbus en werd de bestuurder aangesproken. Ondertussen trok de inhoud van de bestelbus de aandacht van agenten. Zo werd in een verborgen ruimte de flinke hoeveelheid coke gevonden.

10.50

Jeugd met gelblaster in de kraag gevat

De politie is in actie gekomen na een melding van jeugdige overlast in een PLUS-supermarkt aan de Sint Jozefstraat in Deurne. Er werd ook 'schietende' jeugd aangetroffen, maar de twee jongens van dertien hadden echter een gelblaster bij zich. Het 'wapen', waarmee gelballetjes afgevuurd kunnen worden, is in beslag genomen.

Gelblasters zijn legale speelgoedwapens als ze zijn voorzien van CE-keurmerk. Je mag echter níet hiermee op de openbare weg komen. Het kan tot onrust leiden en al verschillende keren heeft de politie een waarschuwingsschot moeten lossen toen ze onverlaten met zo'n gelblaster in het vizier kreeg. De politie: "De laatste tijd zijn deze wapens erg in trek. Het lijkt allemaal onschuldig, maar kan leiden tot verschillende strafbare feiten."

De gelblaster waarmee paniek werd veroorzaakt in Deurne (foto: politie Basisteam Peelland).
De gelblaster waarmee paniek werd veroorzaakt in Deurne (foto: politie Basisteam Peelland).
10.20

Automobilist opgepakt na wilde achtervolging

Een man van 47 is dinsdag in alle vroegte bij Hilvarenbeek aangehouden na een wilde achtervolging met de politie over de snelwegen A27 en A58. Hij zat in een auto, die op de afrit van de A58 bij Hilvarenbeek crashte en twee lantaarnpalen raakte De politie wilde hem op de A27 bij Geertruidenberg aanhouden. De man was onder invloed van drugs, hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

LEES OOK: Automobilist (47) crasht na wilde achtervolging op A27 en A58

10.15

Getuige meldt zich na ongeluk fietser

Er heeft zich maandagavond een getuige gemeld van een ongeluk, eerder op de dag op de kruising van de Huizingalaan en de Fakkellaan in Eindhoven.

Een fietser raakte hierbij ernstig gewond, na een aanrijding met een auto. Dit gebeurde tijdens de drukke avondspits rond halfzes. Er moeten volgens de politie veel meer mensen zijn die het hebben gezien.

“Het was op het moment van het ongeluk hartstikke druk”, zegt een woordvoerder van de politie. "We zijn naarstig naar getuigen op zoek, want we hebben nu geen beeld van wat er is gebeurd.” Wie het slachtoffer is, is nog altijd onduidelijk.

09.50

Drukke spits op A2, A27 en A59

Het verkeer op de snelwegen rond vooral Den Bosch heeft een enorm drukke ochtendspits achter de rug. Tegen tien uur was de grootste ellende voorbij, al stond er er toen op de A2 nog een file van 6 kilometer tussen de afritten Veghel en Kerkdriel. Dit leidde tot een vertraging van ruim een kwartier in de richting van Utrecht.

Tussen Beesd en knooppunt Empel stond op een bepaald moment in de richting van Den Bosch een file van 17 kilometer wat een vertraging van ruim een uur betekende. De rechterrijstrook was door een ongeluk een tijdje dicht.

Eerder op de ochtend was rond half zeven de andere kant op een ongeluk gebeurd waarbij meerdere auto's waren betrokken. Tussen Hintham en de afrit bij Kerkdriel werden hierdoor drie rijstroken afgesloten, maar dat heeft niet lang geduurd.

Door de problemen op de A2 heeft ook het verkeer op andere wegen in en om Den Bosch last van vertraging gehad, zoals op de A59. Tussen Drunen-West en Den Bosch-West was er rond negen uur een kwartier vertraging in de richting van Den Bosch.

Druk was het ook enige tijd op de A27: hier moest 'op het hoogtepunt' tussen Oosterhout en industriegebied Avelingen, in de richting van Gorinchem, rekening worden gehouden met 26 minuten tijdverlies. Er stond toen een file van 17 kilometer, maar inmiddels is er geen vuiltje meer aan de lucht

07.55

Ongeluk op A67, rechterrijstrook afgesloten

Op de A67 is tussen Venlo en Eindhoven een ongeluk gebeurd. Tussen Asten en knooppunt Leenderheide een file van elf kilometer. De rechterrijstrook is afgesloten. Het verkeer heeft ongeveer drie kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
06.40

Ongeluk op de A2, rijstroken weer vrij

Op de A2 bij Den Bosch is vanochtend rond half zeven in de richting van Utrecht een ongeluk gebeurd waarbij meerdere auto's waren betrokken. Tussen Hintham en de afrit bij Kerkdriel waren drie rijstroken afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij. De vertraging is nu nog een halfuur, maar zal langzaam afnemen.

Wachten op privacy instellingen...

21.45 Elektrische scooter brandt volledig uit in Breda
Op de Zuilenstraat in Breda is maandagavond een elektrische deelscooter van Check uitgebrand. Een man had de scooter gehuurd en tijdens het rijden begon de tweewieler te roken en kwamen de vlammen uit het voertuig. Hij reed de stoep op en belde de brandweer. Hoewel die er snel bij was, ging de scooter verloren.

21.31

Jonge Rotterdammer opgepakt voor brute overval op 80-jarige Veldhovenaar

Een 18-jarige Rotterdammer is vrijdagmiddag aangehouden voor betrokkenheid bij een woningoverval op een 80-jarige man in Veldhoven, zo is maandag bekend geworden. De oudere man belde rond kwart voor drie bebloed aan bij zijn buren en vertelde dat hij overvallen was en gevochten had.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd de man in zijn huis aan de Helleberg in Veldhoven overvallen en mishandeld. Hij moest naar het ziekenhuis maar is inmiddels weer thuis.

LEES OOK: Jonge Rotterdammer opgepakt voor brute overval op 80-jarige Veldhovenaar

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!