Liveblog

112-nieuws: lange avondspits op A4 • ondergrondse hennepkwekerij

14 november 2022 om 20:02 • Aangepast 22 november 2022 om 13:17
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

18.40

Voetganger verongelukt in Eindhoven

Een man van 73 is maandag overleden aan de verwondingen die hij eerder op de avond opliep bij een ongeluk in zijn woonplaats Eindhoven. Het slachtoffer werd op de Hertensprong aangereden door een auto. De politie doet onderzoek.

19.55

A4 bij Bergen op Zoom tijdje gestremd

Het verkeer op de snelweg A4 dat van Rotterdam op weg was naar Bergen op Zoom, heeft een extra lange avondspits achter de rug. Door een ongeluk bij de afslag Bergen op Zoom-Zuid ontstond er tegen half zeven een file van 4 kilometer, waarbij op een bepaald moment de vertraging was opgelopen tot een uur. Er was toen tussen Steenbergen en Bergen op Zoom-Zuid slechts één rijstrook beschikbaar.

Rijkswaterstaat verwachtte dat schoonmaakwerkzaamheden tot zeker kwart over zeven zouden gaan duren. Pas daarna kon de hele weg worden vrijgegeven. De klus duurde iets langer, maar tegen acht uur was de stremming voorbij en was de file binnen de kortste keren opgelost. Bij het ongeluk waren zeker drie wagens betrokken. Een van de voertuigen sloeg over de kop.

18.10

Gevaarlijke omstandigheden in Reeshof

De politie is in een huis in de Tilburgse wijk Reeshof mogelijk een ondergrondse hennepkwekerij op het spoor gekomen. De drugsactiviteiten waren erg gevaarlijk voor de buurt, zo laat ze weten. Het is niet bekend wat het onderzoek heeft opgeleverd.

17.30

Bus die op vrachtwagen botste, vertrok vanuit Zeeland

Ongeveer twintig mensen zijn maandagmiddag lichtgewond geraakt toen de touringcar waarin ze zaten, bij het Belgische Gent op een vrachtwagen botste. De bus van Betuwe Express was eerder op de dag vanuit het dorp Zeeland vertrokken. Er zaten ruim veertig mensen in van wie de meesten ouder dan vijftig zijn. De chauffeur zat een tijd bekneld en is er met verwondingen aan zijn voet vanaf gekomen. Hij was niet onder invloed. Mogelijk had hij te laat in de gaten dat de vrachtwagen stil stond vanwege filevorming. Hij was druk met zijn telefoon, suggereerden Belgische media. De politie heeft het toestel in beslag genomen om het te onderzoeken. De chauffeur is zijn rijbewijs voor enige tijd kwijt.

De bus was op weg naar Spanje en Portugal. Alle inzittenden worden met een andere bus opgehaald en naar Nederland gebracht. In afwachting van hun (vervroegde) terugreis worden ze ondergebracht in een zalencentrum.

13.32

Automobilist rijdt door na aanrijden kind

Een 12-jarige fietser is vorige week dinsdagochtend rond kwart voor negen aangereden door een automobilist op de Helvoirtseweg in Vught. De automobilist reed daarna door. De politie verzoekt getuigen van deze aanrijding zich te melden, zo werd maandag bekend.

13.19

Militairen aangehouden vanwege harddrugs

Negen militairen en een voormalig militair zijn maandagochtend aangehouden vanwege het bezit en verstrekken van harddrugs. Twee van hen werden ingerekend op de Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot. De zaak kwam aan het rollen nadat een militair eerder dit jaar bij een festival werd betrapt op het gebruik van verdovende middelen. Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee hebben vervolgens zijn telefoon uitgelezen. Daarbij kwamen meerdere militaire verdachten in beeld.

De strafbare feiten hebben plaatsgevonden in de privétijd van de militairen. Zij zijn aangehouden op kazernes in Oirschot, Doorn, Amersfoort, Hilversum en Schaarsbergen. Daarnaast werd een militair tijdens een oefening in Duitsland in de kraag gevat.

13.04

Brand in schuur Soerendonk

Een schuur achter een huis aan Het Winkel in Soerendonk is maandagochtend door brand beschadigd. De brand was ontstaan kort nadat een kachel in die ruimte was ontstoken. De bewoner was daarna even naar het woonhuis gegaan om wat te drinken toen hij ineens rook uit het schuurtje zag komen. Hij waarschuwde meteen de brandweer. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het schuurtje flink beschadigd raakte.

De brandweer had de brand in Soerendonk snel onder controle (foto: WdG/SQ Vision).
De brandweer had de brand in Soerendonk snel onder controle (foto: WdG/SQ Vision).
12.24

Kinderen onwel op basisschool

Op basisschool De Regenboog in Nieuwendijk is maandagochtend een aantal kinderen onwel geworden. In de school hangt volgens een 112-correspondent een chemische geur. De ambulancedienst kwam met twee ambulances naar de school om de kinderen na te kijken. De brandweer is met meerdere eenheden aanwezig om te bekijken waar het probleem vandaan komt.

LEES OOK: Kinderen onwel op basisschool in Nieuwendijk: 'Er hangt een chemische geur'

Onwelwordingen-school-Nieuwendijk-2-Jurgen-Versteeg-20221114112406-1
Onwelwordingen-school-Nieuwendijk-2-Jurgen-Versteeg-20221114112406-1
De brandweer onderzoekt wat er mis is bij de basisschool in Nieuwendijk (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
De brandweer onderzoekt wat er mis is bij de basisschool in Nieuwendijk (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
12.08

Vrachtwagen met pech op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht naar Eindhoven werd maandag rond het middaguur afgesloten bij knooppunt Batadorp. Daar stond een kapotte vrachtwagen. De afsluiting van de rijstrook leidde rond halfeen tot acht kilometer file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor een halfuur vertraging. Het verkeer kreeg het advies de N2 te nemen. Sinds kwart voor een 's middags is de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

11.41

Man grijpt auto-inbreker

Een man uit Breda heeft zondagnacht een auto-inbreker op heterdaad betrapt en vastgehouden tot de politie kwam. De eigenaar van de wagen zag de man toen hij rond halfacht buiten kwam om naar zijn werk te gaan. De inbreker stond op dat moment bij de kofferbak van de auto en hij had allemaal spullen in zijn handen die uit die auto kwamen. Hij greep de man vast en duwde hem tegen de grond tot de politie aankwam. De 37-jarige verdachte uit Breda is vastgezet voor verder onderzoek.

11.26

Jongens bedreigd en beroofd

Twee jongens zijn zondagavond aan de Heyhoefpromenade in Tilburg beroofd van onder meer hun telefoons en muziekboxen. De slachtoffers zaten daar rond kwart over tien op een bankje toen vanaf de Huibevendreef drie jongens kwamen aanrijden op twee scooters. Een van hen sprak de slachtoffers aan en eiste hun telefoon en andere waardevolle spullen. Anders 'zou hij hen neerschieten'. De daders reden vervolgens met hun buit weg richting de Hillegomlaan.

LEES OOK: Jongens beroofd door drietal op scooters: "Anders schieten we je neer'

11.22

Man onder graafmachine

Een man is maandagochtend gewond geraakt toen hij tijdens werkzaamheden achter zijn boerderij aan de Doctor de Quayweg in De Mortel uit een omvallende kleine graafmachine wilde springen. De man kwam met zijn voet klem te zitten tussen de machine en een sloot. Diverse brandweerkorpsen werden naar De Mortel gestuurd om de man te helpen. Hij is met onder meer verwondingen aan zijn voet naar een ziekenhuis gebracht.

11.22

Weinig details bekend van overvaller Sleeuwijk

Er is weinig bekend over de overvaller die zondagavond probeerde zijn slag te slaan in pizzeria Casa di Lucio in Sleeuwijk. De politie maakte maandagochtend bekend dat het gaat om een man die 1,70 meter lang is en slank is. De eigenaar van de zaak verjoeg de overvaller met een pizzaschep. Er is niets buitgemaakt.

LEES OOK: Eigenaar pizzeria Sleeuwijk verjaagt overvallers met pizzaschep

10.23

Slachtoffer steekpartij 37 jaar oud

De man die zondagmiddag werd neergestoken op de Mondriaanstraat in Roosendaal is een 37-jarige man uit deze stad. Dat maakte de politie maandagochtend bekend. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumahelikopter naar de Mondriaanstraat. De verdachten zouden er in een auto vandoor zijn gegaan.

08.40

Scooterrijder belandt in water

Een scooterrijder is gisteravond rond acht uur in het water beland langs de N279 bij Den Bosch. Een voorbijganger zag de man liggen en belde de hulpdiensten. Het slachtoffer was volgens een 112-correspondent niet aanspreekbaar na zijn val. Hij werd met spoed met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde bij het industrieterrein ter hoogte van De Tweeling.

De scooterrijder belandde in het water lands de N279 (foto: Bart Meesters).
De scooterrijder belandde in het water lands de N279 (foto: Bart Meesters).
08.05

Nablussen Tilburg duurde tot diep in de nacht

Het nablussen bij het textielbedrijf aan de Kapitein Nemostraat in Tilburg, waar zondagmiddag brand uitbrak, duurde tot drie uur in de nacht. Dat maakte de Veiligheidsregio maandagochtend bekend. Een loods van het bedrijf brandde helemaal uit en moet als verloren worden beschouwd. "De staalconstructie is helemaal in elkaar gezakt", vertelde Vincent Baartmans van de Veiligheidsregio. Rond zeven uur 's avonds was de brand onder controle.

Een dag na de brand is de ravage goed te zien (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Een dag na de brand is de ravage goed te zien (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
02.45

Steen naar binnen gegooid bij juwelier

Onbekenden hebben vannacht geprobeerd binnen te komen bij een juwelier aan de Ginnekenstraat in Breda. Rond kwart voor drie schrokken buurtbewoners wakker van een knal. Een grote steen bleek door de ruit van de voordeur van de winkel te zijn gegooid. Het lukte de daders niet binnen te komen. Achter de deur zat een stalen rolluik. Dit hield hen tegen.

Buurtbewoners geven aan twee daders op een scooter te hebben gezien. Voor zover bekend zijn zij nog niet aangehouden. De politie heeft in de omgeving nog wel naar hen gezocht.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
01.30

Kat overleeft brand in appartement niet

In een appartement aan de Oude Litherweg in Oss heeft een brand vannacht volgens een 112-correspondent op het eerste oog voor behoorlijk wat schade gezorgd. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Een kat overleefde de brand echter niet. Het beestje werd nog door de brandweer uit het appartement gehaald en gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten.

De melding van de brand kwam iets na half twee bij de brandweer binnen. Het vuur ontstond in een appartement op de eerste verdieping van de flat. Omwonenden verlieten uit voorzorg hun appartementen, maar na een klein uur konden ze weer terug. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
23.30

Autobrand slaat over naar huis

Een autobrand heeft vannacht in het centrum van Grave voor behoorlijk wat schade gezorgd nadat het vuur oversloeg naar een huis. Een en ander gebeurde aan de Oliestraat. Vijf bewoners van het huis waar ook brand ontstond, werden volgens een 112-correspondent door ambulancemedewerkers uit voorzorg nagekeken. Ze hadden rook ingeademd. De politie laat weten dat er sprake is van brandstichting.

Foto: marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: marco van den Broek / SQ Vision.
23.15

Auto door brand verwoest in Helmond

Een auto die geparkeerd stond aan Gerard Terborchstraat in Helmond is gisteravond laat door brand verwoest. De melding van de brand kwam rond kwart over elf bij de brandweer binnen. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Toen de brandweer in de straat kwam, sloegen de vlammen uit de auto. Van de wagen viel weinig meer te redden.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!