Video

Buren schrikken van explosie: 'We zagen vlammen weerspiegelen in het raam'

25 november 2022 om 08:45 • Aangepast 28 november 2022 om 10:38
nl
Bewoners van het appartementencomplex aan het Kapelaan Koopmansplein in Den Bosch schrokken donderdagnacht rond halftwee wakker van een enorme ontploffing in het gebouw. "We dachten eerst aan een gasexplosie." Toen ze op onderzoek uitgingen, zagen ze dat de voordeur van een appartement één verdieping lager was verwoest. Ook was er schade in de hal.

"Na de explosie hoorden we een soort piepgeluid", vertellen de bovenburen vrijdagochtend. "Toen we de voordeur opendeden om te kijken wat er aan de hand was, zagen we in het raam vlammen weerspiegelen."

"De onderbuurman stond wat beduusd te kijken."

Het stel is flink geschrokken. "Wij hebben eerst onszelf in veiligheid gebracht, maar de politie kon al snel vertellen dat het veilig was. Toen mochten we terug."

Voor hun eigen appartement ligt een scherf als stille getuige van de ontploffing. "De onderbuurman stond na de explosie wat beduusd te kijken", vertellen ze. De man raakte niet gewond. Volgens de buren maakte de bewoner ondanks de commotie een rustige indruk.

"We houden sterk rekening met opzet."

Het appartementencomplex aan het Kapelaan Koopmansplein heeft één centrale deur. Alle voordeuren van de appartementen zitten aan een gesloten overdekte hal. "Je komt hier niet zomaar", vertellen de bovenburen. "Alleen blijft de centrale deur erg lang openstaan, dus je kunt ongezien mee naar binnen lopen."

Het politieonderzoek naar de explosie is in volle gang. "We houden er sterk rekening mee dat dat er opzet in het spel is geweest", laat een politiewoordvoerder weten. "We onderzoeken ook wat in dat geval de achtergrond zou kunnen zijn."

Er was vrijdagochtend nog geen verdachte opgepakt.

Het is niet de eerste keer dat er in deze buurt ophef is. In februari werd slagerij Jaraya, eveneens aan het Kapelaan Koopmansplein, beschoten. In de deur van de zaak waren toen negen kogelgaten te zien. Een halfjaar eerder was er al een handgranaat tegen de deur van deze slagerij gegooid.

LEES OOK:

Explosie verwoest voordeur appartement: 'Vermoedelijk gerichte aanslag'

Slagerij in Den Bosch opnieuw doelwit van aanslag

'Knal en boel begon te trillen', buurtbewoners rechtop in bed na explosie

De voordeur van het appartement raakte bij de ontploffing zwaar beschadigd (foto: Noël van Hooft).
De voordeur van het appartement raakte bij de ontploffing zwaar beschadigd (foto: Noël van Hooft).
De explosie in het appartementengebouw vond rond halftwee donderdagnacht plaats (foto: Bart Meesters).
De explosie in het appartementengebouw vond rond halftwee donderdagnacht plaats (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!