Liveblog

112-nieuws: illegaal vuurwerk in beslag genomen • 16-jarige weer terecht

3 december 2022 om 13:36 • Aangepast 12 december 2022 om 09:36
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

19.22

Extra toezicht in Bossche buurten na explosies

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch heeft voor de komende dagen extra surveillance ingezet in de buurt waar afgelopen nacht een explosief afging. Dat meldt hij in een brief aan buurtbewoners.

Het is het derde explosief in tien dagen tijd in Den Bosch. Ook in de buurt van het Kapelaan Koopmansplein is extra surveillance actief, daar ging vorige week vrijdag een explosief af.

LEES OOK: Drie explosies in tien dagen: burgemeester Den Bosch zet extra toezicht in

19.05

Gezochte man (16) weer terecht

Wachten op privacy instellingen...
18.46

Zoektocht naar 16-jarige in Breda

In Breda aan de Abdijstraat wordt gezocht naar een 16-jarige jongeman, dat meldt de politie in een bericht op Burgernet. Waarom hij gezocht wordt, vermeldt de politie niet. Maar ze raadt aan om de man niet zelf te benaderen.

Het gaat om een licht getinte jongeman met donker krullend haar. Hij draagt een Icon pet, een zwarte jas, blauwe hoodie, beige schoenen en een groene nektas. Hij is ongeveer 1.75 meter lang.

18.15

Intercity's rijden weer tussen Eindhoven en Weert

Wachten op privacy instellingen...
16.09

Geen intercity's tussen Eindhoven en Weert

Tussen centraal station Eindhoven en Weert rijden er geen intercity's op dat traject. Dat komt door een gestrande trein, meldt de NS. Ze verwacht dat de storing om 17.45 uur weer is opgelost.

13.31

Illegaal vuurwerk gevonden tijdens verkeerscontrole

De politie is sinds vanochtend bezig met een verkeerscontrole tussen Baarle-Nassau en Alphen. Agenten controleren auto's op illegaal vuurwerk. Tijdens de controle is veel vuurwerk in beslag genomen van automobilisten.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
13.24

Dozen met vuurwerk gevonden

De politie heeft in Den Bosch twee dozen gevonden met daarin nitraten en mini cobra's. De spullen zijn in beslag genomen en de verdachte wordt verhoord.

Wachten op privacy instellingen...
11.20

Vrouw komt vast te zitten op eilandje

Een vrouw is vanochtend vast komen te zitten op een eilandje in het water aan de Eindsestraat in Linden. Ze was aan het wandelen met haar hond, toen het dier in het water sprong en naar een eilandje zwom. De hond kon niet meer terug, dus de vrouw sprong in het water en zwom erheen. Ze kon toen zelf ook niet meer terugzwemmen. De brandweer moest haar helpen en terug naar de kant brengen.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
10.33

Man gooit vuurwerk naar groep mensen en agenten

Een 20-jarige man gooide vannacht vuurwerk naar agenten en een groep mensen op de Nieuwe Markt in Roosendaal. Daarbij liep een man brandwonden op. Meerdere mensen hebben er mogelijk gehoorschade aan overgehouden. De 20-jarige man komt uit België en is aangehouden.

LEES OOK: Man gooit vuurwerk naar groep mensen en agenten

10.05

Bankier voor criminelen opgepakt

Een 31-jarige Tilburger is aangehouden voor grootschalige witwaspraktijken. Hij werkte als bankier voor criminelen en wordt verdacht van het witwassen van meer dan zeven miljoen euro in anderhalf jaar tijd. Bij doorzoekingen in Tilburg nam de politie ook negen auto's en meerdere horloges in beslag.

LEES OOK: Witwassen van ruim zeven miljoen euro, bankier voor criminelen opgepakt

08.47

Geen treinen van en naar Roosendaal

Van en naar Roosendaal rijden zaterdagochtend geen treinen. Volgens de NS komt dat door uitloop van werkzaamheden. Dit duurt tot ongeveer tien uur. Reizigers moeten rekening houden met een uur extra reistijd.

Wachten op privacy instellingen...
08.25

Getuigen van bedreiging en overval gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging op zaterdag 26 november in het Reeshofpark in Tilburg. Drie mannen bedreigden twee jongens, die hun pinpas af moesten staan. De daders pinden vervolgens geld bij een automaat op de Westermarkt. De politie vermoedt dat de mannen ook betrokken zijn bij twee berovingen in Tilburg. Twee van de drie daders staan op beeld.

LEES OOK: Straatrovers te zien op camerabeelden, verdacht van meerdere berovingen

04.16

Explosie bij huis in Den Bosch

Op de Zirkoon in Den Bosch is vannacht rond één uur een explosie geweest bij een hoekhuis. Daarbij zou ook zijn geschoten. De politie was aanwezig en vond zeker zes kogelhulzen op straat. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De voordeur van een huis is volledig verwoest.

De straat lag bezaaid met brokstukken en glasscherven. Ramen van auto's een huis aan de overkant waren gesprongen door de explosie. Volgens een 112-correspondent voelden meerdere buurtbewoners hun huis trillen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
00.01

Autobrand in Veen

Op de kruising van de Grotestraat met de Tuinstraat in Veen is vannacht een auto in brand gestoken. De politie was aanwezig, maar deed niks. Bij de auto stond een groep jongeren.

Het in brand steken van oude auto's is een populaire traditie in Veen. Jaarlijks worden in de weken voor de jaarwisseling tientallen auto's in brand gestoken. Afgelopen maart heeft de politie acht mensen aangehouden die worden verdacht van 14 autobranden in Veen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone