Drie explosies in tien dagen: burgemeester Den Bosch zet extra toezicht in

3 december 2022 om 19:22 • Aangepast 5 december 2022 om 08:46
nl
Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch heeft voor de komende dagen extra surveillance ingezet in de buurt waar afgelopen nacht een explosief afging. Dat meldt hij in een brief aan buurtbewoners. Het is het derde explosief in tien dagen tijd in Den Bosch.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Aan de Zirkoon in Den Bosch ging in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief af bij de voordeur van een woonhuis. Ook vond de politie bij het huis zes kogelhulzen.

De voordeur van het huis is verwoest, er is glasschade bij een huis in de buurt en twee auto's raakten beschadigd. Er is niemand gewond geraakt.

"Iedereen wil veilig kunnen wonen en werken."

"Ik kan me voorstellen dat u geschrokken bent van deze ingrijpende gebeurtenis. Iedereen wil veilig kunnen wonen en werken", schrijft Mikkers in zijn brief. De politie en stadstoezicht surveilleren de komende dagen extra in de buurt. Woningcorporatie Zayaz, sociaal werk Farent, politie en gemeente trekken samen op en bieden nazorg voor buurtbewoners.

Vorige week vrijdag ging er bij de voordeur van een appartement aan het Kapelaan Koopmansplein een explosief af. In die buurt wordt al extra gesurveilleerd, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Vlakbij aan de Acaciasingel ging dinsdag een explosief af bij een rijdende auto.

De burgemeester zegt in de brief dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar de explosie bij het huis aan de Zirkoon, net als naar de twee andere explosies die de afgelopen dagen elders in Den Bosch zijn geweest.

De bewoner van het huis aan de Zirkoon vertelde eerder zaterdag aan Omroep Brabant dat hij zich is rot geschrokken van de explosie. Hij zegt geen idee te hebben waarom zijn huis doelwit is geweest.

"Als ik zou weten wie dit heeft gedaan, zou ik direct naar de politie gaan. Maar ik weet het echt niet. Ik heb in de 43 jaar dat ik hier woon nog nooit een politiebureau van binnen gezien. Ik heb ook geen ruzie."

LEES OOK:

Opnieuw explosie in Den Bosch, kogelhulzen gevonden op straat

Bewoner in shock na explosie bij zijn voordeur: 'Had wel dood kunnen zijn'

Explosie verwoest voordeur appartement: 'Vermoedelijk gerichte aanslag'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!