Liveblog

112-nieuws: brand in dak in Eindhoven • nepagenten doorzoeken vrachtwagen

16 december 2022 om 12:57 • Aangepast 19 december 2022 om 10:46
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.15

Nepagenten op zoek naar drugs in vrachtwagen

Drie mannen, van wie er zich twee voordeden als agenten, hebben gistermiddag in Dinteloord een vrachtwagen doorzocht op zoek naar drugs. De vrachtwagenchauffeur werd rond vier uur ‘s middags door de ‘agenten’ verzocht om te stoppen. Terwijl het tweetal de chauffeur bezighield, doorzocht een derde man enkele dozen met zeep achterin de vrachtwagen.

Vervolgens reden de drie mannen weg in twee auto’s, waarop de chauffeur de echte politie inschakelde. Uit later politieonderzoek bleek er vijftig kilo drugs tussen de dozen te zitten. “Vermoedelijk hebben mannen uit de andere dozen ook verdovende middelen gehaald en hebben ze deze vijftig kilo over het hoofd gezien”, meldt de politie.

20.40 – Auto op z’n kop in Best
Aan de Kruisbeemdenweg in Best is een auto van de weg geraakt en op de kop naast het wegdek beland. De wagen kwam uiteindelijk ondersteboven in een weiland naast de weg tot stilstand. Daarbij is de bestuurder gewond geraakt. Hij is ondanks zijn verwondingen zelf uit de auto naar een nabijgelegen huis gelopen om hulp te roepen. Vermoedelijk is het gladde wegdek de boosdoener. Volgens een 112-correspondent van Omroep Brabant is het ‘te glad op de weg om er fatsoenlijk op te kunnen lopen’.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.32

Brand in dak in Eindhoven

Aan de Hurksestraat in Eindhoven woedde vanavond korte tijd brand in een dak van een pand. Eerder op de dag waren er dakdekkers bezig op het dak. De brandweer wist de brand te blussen nadat medewerkers eerder zelf al probeerden om het vuur met water te doven.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.33

Schaatsers zakken door ijs in Den Bosch

Aan de Spinhuiswal in Den Bosch zijn vanmiddag meerdere schaatsers door het ijs gezakt. Vermoedelijk gaat het om een vader en twee kinderen. Ze lieten een wak achter en wisten op eigen kracht uit het ijs te klimmen.

Vanwege het wak waren er grote zorgen bij een omstander, die niet had gezien dat de schaatsers weer op het droge waren, enkel dat er mensen aan het schaatsen waren. Zij alarmeerde daarom de hulpdiensten. Die kwamen in groten getale ter plaatse, onder meer met duikers, maar hun hulp bleek dus niet nodig.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
13.08

Vliegverkeer Eindhoven Airport opgestart

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport wordt weer opgestart. Het vliegverkeer werd vanochtend uren stilgelegd vanwege de dichte mist.

12.33

Auto glijdt van de weg in Leende

Een auto is vanochtend van de weg geraakt op de Maarheezerweg-Zuid in Leende. Dit gebeurde rond elf uur, bij het viaduct richting de A2-toerit. De weg was volgens een 112-correspondent door de weersomstandigheden spekglad geworden. De auto kwam in de bosjes tot stilstand. Twee mensen die in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

Het ongeluk in Leende gebeurde in een bocht (foto: WdG/SQ Vision).
Het ongeluk in Leende gebeurde in een bocht (foto: WdG/SQ Vision).
De auto gleed van de Maarheezerweg-Zuid in Leende (foto: WdG/SQ Vision).
De auto gleed van de Maarheezerweg-Zuid in Leende (foto: WdG/SQ Vision).
12.32

Diefstal van bouwterrein

Een 37-jarige man is gisteravond aangehouden omdat hij kabels zou hebben gestolen van een bouwterrein aan de Sportlaan in Bergen op Zoom. Mensen die dit rond halfnegen zagen gebeuren, waarschuwden de politie. Diensthond Chilly pikte een spoor op dat uitkwam bij een auto. Daar troffen agenten de verdachte aan. De man had gereedschap in de auto liggen en kabels die vermoedelijk van het bouwterrein afkomstig waren.

12.25

Fietsster gewond bij aanrijding

Een fietsster is vanochtend gewond geraakt op de kruising van de Jozef Eliasweg met de Willemstraat in Eindhoven. Ze stak volgens een 112-correspondent plotseling de weg over waarbij ze werd geraakt door de bestuurder van een bestelwagen met aanhanger. De vrouw is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie sloot de kruising na de aanrijding enige tijd af voor het verkeer.

De fietsster werd geraakt tijdens het oversteken (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De fietsster werd geraakt tijdens het oversteken (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
11.56

Verdachte aangehouden voor beroving

Een 31-jarige man uit Rijen is afgelopen nacht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een 22-jarige man uit Prinsenbeek heeft beroofd in Breda. Het slachtoffer zou zijn gedwongen om geld te pinnen en moest het geld afgeven.

De man werd op het Stationsplein door de verdachte benaderd, hij kwam intimiderend dichtbij staan, meldt de politie. De man wilde geld en dreigde het slachtoffer in elkaar te slaan als hij niets kreeg. Het slachtoffer heeft een klein geldbedrag gepind en heeft het afgegeven.

De politie heeft de man in de omgeving aangehouden, hij is een bekende van de politie en zit vast.

11.41

Dode gevonden in vijver, lichaam zat vastgevroren in ijs

Een persoon is vanochtend dood gevonden in een vijver aan het Daalderstraatje in Huisseling, een dorp bij Ravenstein. De brandweer heeft de persoon inmiddels uit het water gehaald. De persoon zat enige tijd vastgevroren in de vijver, dat maakt de identificatie van de persoon lastig, zo meldde de politie. Om een misdrijf uit te sluiten wordt verder onderzoek gedaan.

Rond halftien ontving de politie een melding dat er iemand in het water lag. Volgens een 112-correspondent was een omwonende voornemens om te gaan schaatsen op de vijver en trof de persoon in het water.

Dode gevonden in vijver in Huisseling (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Dode gevonden in vijver in Huisseling (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
11.10

Illegaal en professioneel vuurwerk in beslag genomen

In een huis in Schaijk is voor de tweede keer illegaal vuurwerk gevonden en in beslag genomen. Agenten vonden twee weken geleden online aanwijzingen dat er professioneel en illegaal vuurwerk in het huis zou liggen. Bij een bezoek aan het huis, bleek dat te kloppen.

Gisteren kreeg de politie opnieuw aanwijzingen dat er nog altijd illegaal vuurwerk in huis zou liggen, gisteravond zijn ze het huis ingegaan en hebben ze opnieuw vuurwerk in beslag genomen. De bewoner van het huis krijgt een proces-verbaal en moet zich op een later moment verantwoorden.

Het vuurwerk is donderdag in beslag genomen (foto: Twitter/Wijkagent Milieu).
Het vuurwerk is donderdag in beslag genomen (foto: Twitter/Wijkagent Milieu).
10.37

UPDATE: Getuigen gezocht van straatroof

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof gisteravond in Tilburg. Een 22-jarige vrouw werd iets na half tien van haar tas beroofd door drie jonge mannen op de Leekstraat.

De vrouw wilde de voorruit van haar auto afplakken tegen de vorst, vervolgens pakte een jongeman haar vast en bedreigde haar met een mes. De man had lichtbruine ogen en een getinte huid. Hij was volledig in het zwart gekleed. Er waren nog twee jonge daders bij, één van hen heeft de zwartgrijs geblokte handtas van de grond gepakt.

De daders gingen er rennend vandoor richting de Lombardijenlaan. In de tas zaten geen waardevolle spullen.

10.35

Opruimactie asbest in afgesloten wijk gestart

De gemeente Moerdijk is begonnen met het opruimen van straten en stoepen in een deel van Zevenbergen, nadat er mogelijk asbest is vrijgekomen bij een grote brand eerder. Bewoners van de wijk Bosselaar-Zuid mogen hun de wijk niet in of uit en er gelden strenge maatregelen.

Of er daadwerkelijk asbest ligt in de wijk, wordt nog onderzocht. De gemeente wacht de uitslag dus niet af en begint al met opruimen. Er komt onder meer een autowasstraat.

10.32

Vliegverkeer Eindhoven Airport ligt stil

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is vanochtend stilgelegd vanwege de mist. Reizigers krijgen het advies de actuele vluchtinformatie op de site van de luchthaven in de gaten te houden of contact op te nemen met hun airline.

Eindhoven Airport heeft vaker dan sommige andere vliegvelden last van mist. Dit heeft te maken met het feit dat de eisen om te landen en opstijgen in Eindhoven strenger zijn. Maar in 2025 krijgt Eindhoven Airport nieuwe apparatuur in en rond de start- en landingsbaan waardoor er ook in dichte mist gevlogen kan worden.

LEES OOK: Vliegverkeer Eindhoven Airport ligt stil vanwege de mist

10.30

Auto glijdt de sloot in

Een automobilist is vanochtend op de burgemeester Letschertweg in Tilburg in een sloot beland. Waarschijnlijk is de auto de sloot in gegleden door gladheid. De brandweer, ambulance en politie werden opgeroepen. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond. Een bergingsbedrijf komt ter plaatse om de auto uit de sloot te halen.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
09.25

UPDATE: Grote zorgen om vermiste man

De politie maakt zich grote zorgen om de man die sinds gistermiddag vermist wordt in Breda. De 63-jarige dementerende man vertrok donderdagmiddag te voet bij een dagopvang van een zorginstelling aan de Bernard de Wildestraat. "We zijn heel erg bezorgd om de man, hij draagt geen jas of winterkleding en het is min zes", laat de politie weten. De man heeft een Indisch uiterlijk, draagt een blauw colbert, een blauwe blouse en een blauwe spijkerbroek.

LEES OOK: Dementerende man hele nacht vermist in de vrieskou: 'Zonder jas vertrokken'

Wachten op privacy instellingen...
08.45

Wijk afgesloten vanwege asbest na grote brand in Zevenbergen

Bewoners van een deel van Zevenbergen mogen hun wijk niet meer uit na de grote brand in een paar loodsen, gisteravond. De gemeente Moerdijk is bang dat er asbest is vrijgekomen en heeft de wijk afgesloten. Voor alle bewoners gelden strenge maatregelen.

Volgens een bewoner van de wijk Bosselaar-Zuid mocht hij vanochtend de wijk niet meer uit om naar zijn werk te gaan. “Een beveiliger vertelde me dat ik niet door mocht rijden, dus nu zit ik thuis”, vertelt Joost van Tetering, die zelf aan de Koraal woont.

Op verschillende plekken in de wijk Bosselaar-Zuid is verdacht materiaal gevonden. Daarom gelden voor deze wijk alle voorzorgsmaatregelen, meldt de gemeente. Op andere locaties, zoals Molengors, zijn wel roetdeeltjes aangetroffen, maar geen asbestverdacht materiaal.

LEES OOK: Wijk afgesloten door asbest na grote brand: 'Poets de pootjes van uw kat'

08.34

Man vermist in Breda

Een 63-jarige man is vermist in Breda, hij is gisteravond voor het laatst gezien aan de Terheidenseweg. De man vertrok te voet en draagt geen jas. Verder draagt hij een blauw colbert, een blauwe spijkerbroek en een blauwe blouse. Hij kort grijs haar. De man is dementerend en is vermist vanuit de dagopvang van zijn zorginstelling, zo is te lezen op de website van de politie. Wie de man ziet, wordt verzocht 0900-8844 te bellen.

08.05

UPDATE: Brand meester in Sterksel

De brandweer heeft het sein brand meester gegeven in Sterksel, dat betekent dat de brand onder controle is. In Sterksel brak in de nacht van donderdag op vrijdag brand uit in een stal aan de Schoordijk. Door de brand ontstond veel rook.

07.48

Rijstrook A67 dicht

De rechterrijstrook van de A67 van Venlo richting Eindhoven is vanochtend rond halfacht afgesloten vanwege bergingswerkzaamheden bij knooppunt Leenderheide. Dit leidde rond kwart voor acht 's ochtends tot een acht kilometer lange file vanaf de afrit Someren, goed voor een halfuur vertraging.

06.23

Afrit bij Moerdijkbrug dicht

De afrit van de A16 bij de Moerdijkbrug, op de weg van Rotterdam richting Breda, is vanochtend rond kwart over zes afgesloten na een ongeluk. Wat er precies is misgegaan, is niet bekendgemaakt.

06.07

Waarschuwing voor gladheid

Het KNMI waarschuwt dat het verraderlijk glad kan zijn op de weg door lichte sneeuwval en de bevriezing van natte weggedeelten. Er is code geel afgegeven. De gladheid houdt volgens het KNMI tot het einde van de ochtend aan.

LEES OOK: Brabant wordt wakker onder wit dekentje: 'Verrassend, dus nog mooier!'

Een witte straat in Vught (foto: Lize Rensen).
Een witte straat in Vught (foto: Lize Rensen).
04.36

Brand in Sterksel

Aan de Schoordijk in Sterksel brak rond kwart over vier 's nachts een uitslaande brand uit in een stal. Volgens een 112-correspondent ging het om een koeienstal, maar zouden geen dieren gewond zijn geraakt. De brandweer bestreed de brand met drie blusvoertuigen en een hoogwerker. Om voldoende bluswater te hebben, werden meerdere watertanks ingezet. Rond kwart voor zes was de brand grotendeels onder controle. Er kwam volgens een woordvoerder van de brandweer bij de brand geen asbest vrij.

Rond kwart voor zes was de brand in Sterksel grotendeels onder controle (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Rond kwart voor zes was de brand in Sterksel grotendeels onder controle (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
00.31

Man gewond bij ongeluk Eindhoven

Een man is gisteravond gewond geraakt toen hij werd geraakt door een bus op de Kerkstraat in Eindhoven. Hoe dit precies kon gebeuren, wordt onderzocht. Vermoedelijk wilde de man oversteken.

23.32

Brand verwoest cabine vrachtwagen

Aan de Konijnenberg in Breda is gisteravond de cabine van een geparkeerde vrachtwagen uitgebrand. Het vuur werd rond halfelf ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de cabine verloren ging. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

23.16

Beroving in Tilburg

Een vrouw is gisteravond beroofd door drie mannen op de Leekstraat in Tilburg. Dit gebeurde net na halftien. De daders gingen er rennend vandoor. Ze hadden allemaal donkere kleren aan. Wat ze precies hebben buitgemaakt, is niet bekendgemaakt.

De politie onderzoekt de beroving in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De politie onderzoekt de beroving in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
23.04

Schoorsteenbrand in Tilburg

Bij een brand in een schoorsteen van een vrijstaand huis aan de Middenhofstraat in Tilburg is gisteravond veel schade ontstaan. Het vuur werd rond halftien ontdekt. Bij de brand kwam veel rook vrij. "De brandweer heeft een deel van het rookgaskanaal gesloopt om bij de brandhaard te komen", laat een 112-correspondent weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!