Toch vuurwerkshow in Efteling, ondanks de harde wind

31 december 2022 om 10:54 • Aangepast 1 januari 2023 om 12:11
nl
Lange tijd bestond er vanwege de harde wind twijfel over, maar uiteindelijk kon de grote vuurwerkshow in de Efteling zaterdag rond middernacht toch plaatsvinden. Vanwege de harde windstoten werden in de loop van de dag in heel het land vuurwerkshows afgelast. Onder meer in Tilburg, Amsterdam en Hilversum. De Efteling hield de situatie urenlang nauwlettend in de gaten, maar uiteindelijk kwam er toch een positief besluit.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Er stond een stevige zuidwestenwind tijdens de oudjaarsnacht. Door de harde windstoten was veilig vuurwerk afsteken af en toe een heuse uitdaging.

Combinatie van vuurwerk en lasereffecten
Het oud en nieuw-feest in de Efteling was uitverkocht. Enkele duizenden mensen hadden kaartjes voor het evenement. "De show was een combinatie van vuurwerk en lasereffecten", vertelde een woordvoerder. "Dus als we het vuurwerk hadden moeten afblazen omdat het te gevaarlijk was, was er altijd nog een lasershow. Iedereen was dus gewoon welkom."

Het hele park was zaterdagavond en -nacht open, met winters entertainment en muzikale optredens. Ook konden bezoekers in attracties.

Zaterdag ging er wel een streep door de vuurwerkshows in Tilburg vanwege de stormachtige wind. In plaats van talloze pijlen de lucht in te knallen, moest het bedrijf dat de show zou verzorgen alles afbreken.

LEES OOK:

Vuurwerkshow in Tilburg weer afgebroken, maanden voorbereiding voor niets

Windhozen bij de jaarwisseling: zo steek je veilig vuurwerk af

Droge en vooral warme jaarwisseling: 'Maar houd rekening met windstoten'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.