Streep door vuurwerkshows in Tilburg vanwege harde wind

31 december 2022 om 14:05 • Aangepast 1 januari om 14:38
nl
De vier vuurwerkshows in Tilburg die komende oudjaarsavond en -nacht zouden plaatsvinden, gaan niet door. De evenementen in de Piushaven en het Reeshofpark zijn afgelast vanwege de harde wind, meldt de gemeente Tilburg zaterdagmiddag.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het waait de hele dag al flink, waardoor het gevaarlijk is om vuurwerk af te steken. Op verschillende locaties in het land zijn vuurwerkshows rond de jaarwisseling inmiddels geannuleerd. In Brabant stond aan het eind van de ochtend windkracht vijf.

"Een teleurstelling, maar noodzakelijk."

"Een teleurstelling, maar noodzakelijk", laat burgemeester Theo Weterings weten over het besluit. "De professionele vuurwerkshows zijn een stap naar een vuurwerkvrij Tilburg. Een stap die we graag willen zetten."

"Maar vanzelfsprekend gaat veiligheid boven alles. De veiligheid van de bezoekers én al die mensen die de shows mogelijk zouden maken. Vanwege de voorspelde windvlagen roep ik Tilburgers op om nog meer dan anders voorzichtig te zijn met het afsteken van vuurwerk", aldus de burgemeester.

"De vuurwerkvrije zones worden in stand gehouden."

Volgens Weterings zijn de risico's dat er iets misgaat tijdens deze onstuimige jaarwisseling groot. "De vuurwerkvrije zones worden daarom in stand gehouden."

Om zeven uur vanavond stonden er vuurwerkshows gepland in de Tilburgse binnenstad aan de Piushaven en in het Reeshofpark, speciaal voor kinderen. Om middernacht stond er op deze locaties een knallend uiteinde voor volwassenen op het programma.

Het vuurwerk voor de shows lag al klaar op beide locaties en wordt zaterdagmiddag opgeruimd. De gemeente Tilburg laat weten dat de vuurwerkshows niet op een later moment alsnog worden gehouden.

De vuurwerkshow in de Efteling gaat vooralsnog door, laat het attractiepark zaterdagmorgen weten. Wel wordt de situatie rond het weer nauwlettend in de gaten gehouden.

LEES OOK:

Vuurwerkshow Efteling gaat vooralsnog door: 'We houden het in de gaten'

Droge en vooral warme jaarwisseling: 'Maar houd rekening met windstoten'

Windhozen bij de jaarwisseling: zo steek je veilig vuurwerk af

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.