Familiefilm Knor bekroond met Gouden Film: 100.000 bezoekers

3 januari 2023 om 08:03 • Aangepast 4 januari 2023 om 07:37
nl
De animatiefilm Knor kan na drie Gouden Kalveren ook een Gouden Film Award toevoegen aan het erelijstje. De Nederlandse stopmotion-animatie heeft 100.000 bezoekers getrokken, zo maakt het Nederlands Film Festival (NFF) dinsdag bekend. Knor ging afgelopen zomer in première en kreeg lovende recensies in de Nederlandse pers. Animator Jasper Kuipers uit Breda werkte drie jaar mee aan de film.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De animatiefilm gaat over het meisje Babs, dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, maar Babs mag het diertje houden op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor.

Knor is geregisseerd door Mascha Halberstad. Onder anderen Henry van Loon uit Oirschot, Jelka van Houten en Kees Prins hebben stemmen ingesproken voor de film. De animatiefilm won vorig jaar onder meer het Gouden Kalf voor Beste Film en werd gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste lange animatie.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Abraham Tuschinski Fonds. Knor is de tweede film die dit jaar de eer te beurt valt, Hotel Sinestra was de eerste.

LEES OOK:
Knor uitgeroepen tot beste Nederlandse bioscoopfilm van 2022

Jasper ziet op tv dat zijn film een Gouden Kalf wint: 'Bizar en heel suf'

Jasper knutselde urenlang op elke seconde voor de animatiefilm 'Knor'

Familiefilm Knor in de race voor 'Europese Oscars'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!