Goed nieuws voor leerlingen Curio: scholierenbuslijn blijft bestaan

2 februari om 16:59 • Aangepast 9 februari om 14:13
nl
Indy, Wessel, Line en de andere leerlingen van vmbo-school Curio Prinsentuin in Andel kunnen opgelucht ademhalen. Hun buslijn blijft bestaan, zo heeft de provincie donderdag besloten. De speciale scholierenbussen dreigden vanaf 2025 te verdwijnen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Reden voor de leerlingen om in actie te komen. Zo startten ze een petitie die 3000 keer getekend werd, gingen ze langs bij de provincie en bezochten ze zelfs de Tweede Kamer om met leden van de Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat te praten.

De provincie maakte vorig jaar openbaarvervoersplannen die vanaf juli 2025 ingaan. In die plannen was geen ruimte meer voor de speciale scholierenlijnen die van en naar de school in Andel rijden.

Reistijd
Dat zou een veel langere reistijd betekenen, waardoor leerlingen mogelijk zelfs een andere school zouden moeten kunnen kiezen. Het leerlingenaantal zou kunnen kelderen van 640 naar 40 en met zo weinig leerlingen kun je de school niet runnen.

Maar die plannen zijn nu dus aangepast. De vervoerder die bij de openbare aanbesteding de concessie wint, moet de scholierenlijn tussen 2025 en 2028 voortzetten, zo staat in het nieuwe programma van eisen. Het gaat om de routes vanuit de gemeente Drimmelen, de gemeente Dongen en vanaf Kromme Nol in Wijk en Aalburg.

Rob Neutelings is bestuursvoorzitter van Curio, en hij reageert natuurlijk verheugd op het nieuws. “Wij zijn heel blij dat de provincie heeft geluisterd. Wij en de kinderen hebben ons overal laten horen, en de politiek heeft geluisterd. Ik denk dat dit aantoont dat de democratie werkt. Daar zijn we echt heel erg trots op. De school blijft op deze manier bereikbaar en open, en dat is heel erg mooi.”

Route
Hoe vaak de bus moet rijden, is afhankelijk van de route. Zowel 's ochtends als 's middags moet er minstens één keer een directe rit zijn naar de school en het gaat om maximaal drie ritten per ochtend en per middag. In de vakanties hoeft de busvervoerder niet te rijden.

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen van de provincie: “We hebben goed naar alle opmerkingen en adviezen geluisterd. Sommige hebben we overgenomen, andere niet. Naar de lijnen naar Andel hebben we nog eens goed gekeken en daar een passende oplossing voor gevonden.“

LEES OOK:

Indy wil dat haar schoolbus blijft rijden en daarom ging ze naar Den Haag

Leerlingen in actie voor buslijnen, anders moeten ze naar een andere school

Leerlingen Andel in nood want provincie wil schoolbussen gaan schrappen

School op de barricaden voor behoud openbaar vervoer eigen scholieren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.