Liveblog

112-nieuws: drugsdealer opgepakt in Helmond • brand in schuurtje

3 februari om 19:51 • Aangepast 13 februari om 08:54
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.00

Man gewond na ruzie in Breda

Een man is op de Teteringsedijk in Breda gewond geraakt na een ruzie met een paar andere mannen. Hij zou zijn gestoken. Een politiewoordvoerder bevestigt dat de man bloedde, maar geeft aan dat er waarschijnlijk geen mes is gebruikt. Mogelijk zou hij met glas zijn aangevallen. De politie doet op dit moment nog onderzoek naar de zaak.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
19.47

Brand in schuurtje Luyksgestel

Aan de Neerrijt in Luyksgestel is brand ontstaan in een schuurtje. Daar zou onder andere hout opgeslagen liggen. De grote hoeveelheid rook die bij de brand vrijkwam, is tot kilometers verderop te ruiken. De brandweer had het vuur rond kwart voor acht onder controle. Wel zijn ze nog een tijd bezig met nablussen. Daarvoor is de weg tijdelijk afgesloten.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
18.54

Maaltijdbezorger aangereden

Een maaltijdbezorger op een scooter is vrijdagavond gewond geraakt bij een botsing met een auto in Dorst. De bezorger is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een verklaring opgenomen van de automobilist. De scooter raakte zwaar beschadigd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.42

Ongeluk op A58

Na een ongeluk op de A58 van Breda richting Tilburg, is bij Ulvenhout nog maar één rijstrook open. Daardoor moet je rekening houden met zeker een half uur langere reistijd. Volgens Rijkswaterstaat moet de weg rond kwart over vijf weer vrij zijn.

Wachten op privacy instellingen...
16.34

Man steelt autospiegels in Waalwijk

Bewoners van de Jacob van Ruysdaelstraat zijn donderdagnacht het slachtoffer geworden van een autospiegeldief. Rond half drie kreeg de politie de melding van een man, die zich verdacht gedroeg. De wijk werd door meerdere politie-eenheden afgesloten, maar de man werd niet gepakt.

Vrijdagochtend werd op de Hobbemastraat wel een tas met daarin vier sets autospiegels gevonden. Mensen die een spiegel missen, kunnen zich melden bij de politie.

Foto: politie Waalwijk
Foto: politie Waalwijk
16.16

Rijstrook A2 dicht

Na een ongeluk op de A2 richting Maastricht, is tussen knooppunt Leenderheide en Leende de rechterrijstrook dicht. Daardoor moet je rekening houden met zeker een half uur vertraging.

16.08

Drugsdealer (22) gepakt in Helmond

De politie heeft donderdag een 22-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij werd al een tijdje verdacht van drugshandel. Terecht, bleek tijdens zijn arrestatie. In zijn kleding werden zakjes vol harddrugs gevonden. Daarnaast lag er een hoop contant geld in zijn huis.

De gevonden zakjes met harddrugs (foto: politie).
De gevonden zakjes met harddrugs (foto: politie).
16.05

Bosschenaar (31) aangehouden na schietpartij

Een 31-jarige man uit Den Bosch is aangehouden, omdat hij betrokken zou zijn bij een schietpartij in Woerden eind vorig jaar. Daarbij raakte een 59-jarige man uit die stad zwaargewond. Het slachtoffer werd later die nacht in het ziekenhuis aangehouden, nadat er in zijn huis een grote hoeveelheid drugs werd gevonden.

Donderdagavond kon de 31-jarige Bosschenaar door het arrestatieteam worden aangehouden. De andere twee verdachten zijn nog niet gepakt.

LEES OOK: Man zwaargewond na schietpartij: Bosschenaar (31) opgepakt

15.38

Woningbrand in Eindhoven

In een huis aan de Bredalaan in Eindhoven is brand ontstaan. De brandweer is met twee blusvoertuigen aanwezig. Er is niemand meer binnen. Een van de bewoners zou wel rook hebben ingeademd, die wordt behandeld door ambulancemedewerkers. De brand zou in de buurt van de gasmeter woeden. Een medewerker van Enexis komt daarom het gas afsluiten.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.42

Rijstrook A2 dicht

Op de A2 bij knooppunt Empel is Rijkswaterstaat bezig met een reparatie. Een Chevronbord is volgens de ANWB aangereden en moet worden vervangen. Daardoor is de linkerrijstrook dicht in de richting van Utrecht naar Den Bosch. De weg zal rond half vier weer vrij zijn.

Wachten op privacy instellingen...
14.09

Politie doet meerdere invallen in onze provincie

Op meerdere plekken in onze provincie is de politie vandaag binnengevallen. In Tilburg en Lith werden woningen doorzocht en in Hilvarenbeek werd een inval gedaan bij een paardenstal. Wat er precies aan de hand is, wil de politie niet zeggen, maar het zou gaan om een groot rechercheonderzoek.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
12.39

Auto rijdt restaurant binnen

Een auto is vannacht rond drie uur restaurant The Roast Club aan de Kleine Berg in Eindhoven binnengereden. De bestuurder zou hierna zijn gevlucht. Volgens de eigenaar van het restaurant is de bouwconstructie van de voorgevel intact gebleven. Ook binnen is er niet veel schade, omdat de auto niet heel ver naar binnen is gereden. De eigenaar noemt het een vervelend ongeluk en hoopt snel weer open te kunnen gaan. Vrijdagochtend is een bouwbedrijf druk in de weer om een nieuwe pui te plaatsen.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
12.33

Politie met kogelwerende vesten naar station

De politie is vanmiddag met kogelwerende vesten uitgerukt naar het station in Den Bosch. Daar was een jongen mishandeld door twee anderen jongens. Een van die jongens wekte volgens de woordvoerder van de politie mogelijk de indruk dat hij een schietwapen bij zich had. De politie heeft met de mishandelde jongen gesproken en heeft uiteindelijke twee verdachten aangehouden. Na fouillering bleek niemand een wapen bij zich te hebben.

11.40

Bestelbus vliegt in brand

Een bestelbus is in brand gevlogen aan de Gilzeweg in Bavel. De brandweer is aanwezig om te blussen.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
10.26

Wijkagent herkende overvaller Waalwijk

De 19-jarige man die gisteren een tankstation aan de Groenewoudlaan in Waalwijk overviel, kon worden snel worden aangehouden omdat een wijkagent hem herkende. De overval gebeurde rond drie uur, toen een medewerker van het tankstation de winkelschappen aan het vullen was. De overvaller liep naar binnen met een mes en riep dat hij geld wilde. Maar de medewerker was al snel naar het beveiligde gedeelte bij de kassa gelopen en kon net op tijd de deur dichttrekken. Hij belde 112, waarna de politie foto's verspreidde van de op de vlucht geslagen overvaller.

Een wijkagent in Waalwijk zag de foto's en herkende de man, omdat dat een bewoner is van de wijk waar hij werkzaam is. Hij belde bij de man thuis aan en zag dat hij inderdaad dezelfde kleren droeg als de overvaller op de foto. Hierop kon de man worden aangehouden.

09.50

Grote brand in loods Uden

In een loods aan de Sonhofweg in Uden woedde vanochtend een grote brand. Daarbij kwamen grote zwarte rookwolken vrij, die vanaf de A50 te zien waren. De brandweer was massaal aanwezig. Iets voor twaalf uur is de brand onder controle. De brandweer laat de loods gecontroleerd uitbranden.

LEES OOK: Grote brand in loods, rookwolken zijn vanaf de A50 te zien

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
09.11

Drugsafval gedumpt naast twee scholen

Een lading drugsafval is afgelopen nacht gedumpt naast twee basisscholen aan de Pastoor Doensstraat in Bavel. Dat meldt de politie. Op een foto is te zien dat tientallen jerrycans over de grond verspreid liggen.

LEES OOK: Tientallen jerrycans met drugsafval gedumpt naast twee basisscholen

07.52

Twee mannen aangehouden bij verkeerscontrole

De politie heeft gisteren in Uden extra toezicht gehouden in het verkeer. Daarbij zijn twee mannen aangehouden. De eerste is een 22-jarige man uit Someren. Hij werd staande gehouden omdat hij reed zonder autogordel, maar na controle bleek hij softdrugs bij zich te hebben.

De tweede man die is aangehouden is een 27-jarige Amsterdammer. Ook hij werd in eerste instantie staande gehouden omdat hij zonder autogordel reed. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs al in beslag was genomen en dat hij nog ruim drieduizend euro aan openstaande boetes moest betalen. Daarnaast was hij onder invloed van cannabis en had hij een flink blok hasj in zijn auto liggen. Zijn auto is in beslag genomen als dwangmiddel, omdat hij de boetes nog moet betalen.

Wachten op privacy instellingen...
07.40

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver

De wijkagenten in Breda werden onlangs aangesproken door iemand die zei dat er een auto tegen een lantaarnpaal was gereden en daarna door was gereden. Toen de agenten gingen kijken, zagen ze de lantaarnpaal doormidden gebroken op de grond liggen. Terwijl ze getuigen spraken, hoorden de agenten via de portofoon dat hun collega's een automobilist staande hadden gehouden met flinke schade aan de voorkant van zijn auto. Toen de bestuurder uitstapte, werd hij onwel. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis.

Na onderzoek bleek dat de auto gestolen was. De bestuurder had geen rijbewijs en reed vermoedelijk onder invloed van drugs. Ook het feit dat hij de plek van een ongeluk heeft verlaten, is strafbaar. Hij werd aangehouden.

Foto: Wijkagenten Breda Oost/Instagram.
Foto: Wijkagenten Breda Oost/Instagram.
23.23

Hardloper zwaargewond bij aanrijding Vught

Een hardloper is gisteravond zwaargewond geraakt bij een aanrijding in Vught. De man werd rond halfnegen geraakt door een automobilist, toen hij samen met een vrouw door de Lunettenlaan rende. Hij kwam op de auto terecht en is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw raakte niet gewond. Hoe de aanrijding kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

Het slachtoffer kwam bij de aanrijding in Vught op de auto terecht (foto: Bart Meesters).
Het slachtoffer kwam bij de aanrijding in Vught op de auto terecht (foto: Bart Meesters).
21.45

Brandweerauto op weg naar spoedgeval botst op boom

Een brandweerauto, die op weg was naar een spoedgeval, is gisteravond in Nuenen tegen een boom gebotst. De brandweerman achter het stuur bleef ongedeerd.

LEES OOK: Brandweerauto op weg naar spoedgeval botst op boom

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone