Liveblog

112-nieuws: tuinhuisjes gaan in vlammen op • brandweer rijdt zich vast

11 februari 2023 om 18:14 • Aangepast 21 februari 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.20

UPDATE - Drie gewonden na steekpartij in huis Etten-Leur

Bij een steekpartij in een huis in Etten-Leur is zaterdagavond een man zwaargewond geraakt. Een vrouw heeft lichte verwondingen opgelopen. Dat meldt de politie. Twee mannen zijn aangehouden als verdachten, een van hen is ook lichtgewond geraakt. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de Julianalaan.

In eerste instantie meldde de politie dat er sprake was van twee zwaargewonden. Later stelde ze dat bij naar één zwaargewonde man, een lichtgewonde vrouw en een lichtgewonde verdachte.

De politie doet zaterdagavond onderzoek in het huis en in de buurt.

LEES OOK: Man zwaargewond na steekpartij in huis Etten-Leur, twee verdachten opgepakt

21.00

Twee zwaargewonden na steekpartij Etten-Leur

Bij een steekpartij in een huis in Etten-Leur zijn zaterdagavond twee mensen zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie. Twee mannen zijn aangehouden. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de Julianalaan.

Een traumahelikopter, vier ambulances en acht politiewagens zijn ter plaatse. De steekpartij gebeurde iets voor negen uur zaterdagavond. Het is nog onduidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld en hoeveel mensen betrokken zijn.

Hulpdiensten massaal aanwezig (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
Hulpdiensten massaal aanwezig (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
19.30

Brandweer komt vast te zitten

Twee voertuigen van de brandweer zijn zaterdagavond vast komen te zitten nadat ze in Helmond een brand hadden geblust. Extra collega's kwamen in een derde brandweerwagen ter plaatse om de wagens uit de modder te trekken. De brandweermannen hadden zaterdagmiddag vijf tuinhuisjes geblust bij volkstuintjes aan de Dwarsdijk in Helmond.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
19.02

Man en vrouw opgepakt na schietpartij Oss

Een man (40) en een vrouw (36) uit Oss worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij aan de Thorbeckestraat in Oss, dat meldt de politie. Zaterdagmiddag meldde een man met een schotwond zich bij de huisartsenpost, waarna de politie twee helikopters heeft ingezet om de daders te vinden. Ook deed ze een inval bij een woonwagenkamp aan de Wagendrager in Oss.

Busje met kogelgat en bloed (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Busje met kogelgat en bloed (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
18.00

Dronken bestuurder rijdt lichtpaal uit de grond

Een automobilist is vanmiddag van de weg geraakt op de N65 vanuit Vught richting Helvoirt. Hij reed daarbij een complete lichtmast uit de grond, nadat hij net een boom niet had geraakt. Agenten die ter plaatse waren, konden met het blote oog zien dat de man achter het stuur stomdronken was. Bij het verlaten van de auto kon hij maar amper op z'n benen staan.

De lichtmast werd enkele meters meegesleurd en kwam deels op de weghelft te liggen in tegenovergestelde rijrichting. Daarom is een rijstrook van de N65 van Helvoirt richting Vught tijdelijk afgesloten voor verkeer.

De man is nagekeken in een ambulance, hij leek op het eerste gezicht niet ernstig gewond. De politie laat de man formeel een alcoholtest doen, uiteindelijk moet hij mee naar het bureau.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
17.36

Vijf schuurtjes in vlammen

Vijf schuurtjes bij een volkstuinencomplex zijn vanmiddag in vlammen opgegaan aan de Dwarsdijk in Helmond. Twee blusvoertuigen kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Niemand raakte bij de brand gewond. De brand is inmiddels onder controle maar er kan nog veel rook vrijkomen door het nablussen.

Verschillende gasflessen moesten uit de schuurtjes worden gehaald. Het hek van het complex moest opengeknipt worden, verwacht wordt dat er dan ook geen mensen aanwezig waren op het moment dat de brand uitbrak. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
17.35

Aanrijding op N65 bij Vught

Wachten op privacy instellingen...
17.21

Vrouw mogelijk ontvoerd in Eindhoven

De politie maakt zich grote zorgen over het lot van een vrouw, die vrijdagavond mogelijk ontvoerd werd in Eindhoven. Ze lijkt tegen haar zin te zijn meegenomen in een blauwe Citroen C2 in de omgeving van het Stationsplein. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. Ze weet niet wie de vrouw is en hoe het met haar gaat.

LEES OOK: Politie vreest ontvoering, vrouw hardhandig in auto geduwd door drie mannen

16.34

Tuinhuis in brand bij complex met volkstuintjes

Een tuinhuis staat in brand aan de Varenschut in Helmond. Het huisje is gevestigd bij een volkstuinencomplex. De brandweer meldt dat een eerste voertuig aanwezig is en dat er om extra assistentie is gevraagd.

15.30

UPDATE - Politie zoekt naar schutter schietpartij Oss

De politie heeft vanmiddag met twee helikopters gezocht naar de dader van een schietpartij in Oss. Ook deed ze een inval in een woonwagenkamp aan de Wapendrager. De dader is niet gevonden.

Een man raakte bij de schietpartij aan de Thorbeckestraat gewond en reed met het busje met kogelgaten in de deur naar de huisartsenpost. Op het busje zaten ook bloedsporen, onder meer op de bestuurdersstoel.

Inval op woonwagenkamp in Oss (Foto: Gabor Heeres / SQ Vision)
Inval op woonwagenkamp in Oss (Foto: Gabor Heeres / SQ Vision)
Bloed aangetroffen in een busje bij huisartsenpost in Oss (Foto: Gabor Heeres / SQ Vision)
Bloed aangetroffen in een busje bij huisartsenpost in Oss (Foto: Gabor Heeres / SQ Vision)
15.01

Bestuurder gewond na botsing tegen paal

Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal reed aan de Vossenlaan in Etten-Leur. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is meegenomen door een berger. De lantaarnpaal moet worden gerepareerd, daarvoor wordt een aannemer ingeseind.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
14.58

Man met schotwond buiten levensgevaar

Het slachtoffer dat vanmiddag gewond is geraakt bij een schietpartij in Oss, is buiten levensgevaar. Dat meldt de politie. De man heeft zich kort na de schietpartij gemeld bij een huisartsenpost. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

13.00

Aanhouding in Eindhoven na heli-achtervolging

De verdachte van een mogelijke schietpartij in Arnhem zaterdagochtend is aangehouden in Eindhoven. Daaraan ging een grootse politieachtervolging vooraf, waarbij onder meer een helikopter en meerdere voertuigen werden ingezet.

Verdachte schietpartij Arnhem aangehouden in Eindhoven. (Foto: SQ Vision)
Verdachte schietpartij Arnhem aangehouden in Eindhoven. (Foto: SQ Vision)
12.40

Politie onderzoekt schietpartij Oss

De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de Joannes Zwijsenlaan in Oss. Daarbij zou iemand zijn gewond geraakt, meldt een woordvoerder. Er is ook politie aanwezig bij een huis aan de Thorbeckestraat in Oss.

Politieonderzoek aan de Thorbeckestraat in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Politieonderzoek aan de Thorbeckestraat in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
09.46

Automobilisten onder invloed

Drie automobilisten zijn gisteravond in Tilburg betrapt op rijden onder invloed. Dit gebeurde tijdens een verkeerscontrole aan de Paleisring. Bij een 18-jarige scooterbestuurder uit Berkel-Enschot werd een promillage van ruim 1,50 vastgesteld. Een 27-jarige automobilist uit Boxtel had een promillage van ruim 0,92 en een 39-jarige Tilburgse automobilist een promillage van 1,73 Hun rijbewijzen zijn ingevorderd. Verder werden nog zestien fietsers op de bon geslingerd, omdat hun verlichting niet aan stond.

09.45

Man slaat vrouw met vuist in gezicht

Een 30-jarige Tilburger is afgelopen nacht aangehouden nadat hij in een café aan de Heuvel een 21-jarige vrouw met een gebalde vuist in het gezicht sloeg. De vrouw vertelde dat ze met vrienden in het café was en dat ze zag dat de man handtastelijk was bij een vriendin. Ze zei daar wat van en duwde hem rustig weg. Vervolgens ontstond een woordenwisseling. Daarop volgde de vuistslag. De vrouw liep een bloedneus en een verdikte wang op en werd duizelig.

08.26

Jongeren maken het bont in Wernhout

Een groepje jongeren werd vrijdagnacht drie keer betrapt op rijden onder invloed in Wernhout. Hun auto viel agenten rond middernacht op omdat de bestuurder slingerend reed. Hij bleek dronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Twee uur later kwamen agenten dezelfde jongeren tegen in een andere auto, met een andere dronken bestuurder. Hij kreeg dezelfde straf. Vier uur later zagen agenten deze man weer rijden. Dus nog een bekeuring en toen werd de auto in beslag genomen.

LEES OOK: Groepje jongeren drie keer in één nacht betrapt op rijden onder invloed

01.21

Vrouw gewond bij botsing A2

Een automobiliste is gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk op de A2 van Eindhoven richting Weert. Ze botste rond tien uur bij Maarheeze op een vrachtwagen. Dit gebeurde toen ze de vrachtwagen wilde passeren. Ze verloor daarbij de macht over het stuur. De auto bleek op een zogenoemde ’thuiskomer’ te rijden. Dit is een soort reservewiel waarmee je maximaal 80 kilometer per uur mag rijden. Of dit een rol speelde bij het ongeluk wordt onderzocht.

00.37

Gasten restaurant Best overmeesteren overvaller

Gasten van restaurant De Buffel aan het Dorpsplein in Best hebben gisteravond een overvaller overmeesterd die de zaak was binnengekomen en dreigde met een vuurwapen. Hij eiste geld, maar kwam van een koude kermis thuis.

LEES OOK: Gasten restaurant overmeesteren overvaller met vuurwapen

De overval in  Best vond rond halftwaalf vrijdagavond plaats (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De overval in Best vond rond halftwaalf vrijdagavond plaats (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
23.25

Uitslaande brand in huis Eindhoven

In een huis aan de Torenberglaan in Eindhoven woedde gisteravond een uitslaande brand. Het vuur werd rond halftwaalf ontdekt en ontstond volgens een 112-correspondent bij de schoorsteen. De brandweer had de brand snel onder controle. Bij de brand raakte niemand gewond, wel ontstond er volgens de 112-correspondent 'flinke schade'. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zou overslaan naar een ander huis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!