Liveblog

112-nieuws: man onwel achter het stuur • spoorboom kapot

13 februari 2023 om 20:20 • Aangepast 22 februari 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.18

Geen treinen door kapotte trein

Tussen Roosendaal en Breda rijden geen treinen door een kapotte trein. De NS verwacht dat dit tot ongeveer kwart over tien duurt.

20.48

Man overlijdt nadat boom op hem valt

Een man is maandagavond om het leven gekomen in het buitengebied van Schijf. Hij was met een kettingzaag aan het werk in het bos, toen een boom op hem viel. De politie spreekt van een noodlottig ongeluk. De boom die op de man viel, was niet met een kettingzaag omgezaagd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
20.15

Man onwel achter het stuur

Op de Laaghuizerweg in Eersel is een ongeluk gebeurd. Een oudere man zou achter het stuur onwel zijn geworden en met zijn auto op een andere auto zijn gebotst. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de andere auto kwam met de schrik vrij.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.28

Spoorboom kapot

Een bestelbus is tegen een spoorboom aan de Hofstraat in Eindhoven gebotst. De spoorboom is afgebroken en kan niet meer naar beneden. Treinverkeer moet op langzaam tempo langsrijden en toetert om verkeer te waarschuwen. Agenten en handhavers bewaken de oversteekplaats, zodat mensen niet zomaar oversteken.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.14

Minder treinen door seinstoring

Tussen Den Bosch en Geldermalsen rijden minder treinen vanwege een sein- en wisselstoring. Dat duurt tot ongeveer kwart over negen.

16.43

Gekantelde vrachtwagen A73

Op de A73 bij Linden is een vrachtwagen gekanteld. Volgens Rijkswaterstaat komt dat doordat de bestuurder een black-out had achter het stuur. De bestuurder is in de ambulance gecontroleerd en hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrachtwagen was geladen met zestien ton staal. De dieseltank lekt, dus de grond zal worden afgegraven.

In de richting van Nijmegen naar Maasbracht staat zo'n tien kilometer file, wat leidt tot ruim een uur vertraging. De rechterrijstrook is dicht. De bergingswerkzaamheden worden rond negen uur gestart. Verkeer wordt omgeleid vanaf knooppunt Ewijk over de A50, A2 en A67.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
15.11

Vrachtwagen verliest trailer

Op de Zeusstraat in Tilburg is de trailer van een vrachtwagen afgeschoten. Dat gebeurde toen de chauffeur het bedrijventerrein wilde verlaten. De trailer bleef uiteindelijk scheef aan de cabine hangen. De vrachtwagen zelf verloor diesel. Om de vrachtwagen en trailer veilig weg te krijgen, is de weg afgesloten. De politie en brandweer zijn aanwezig.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
14.59

Rijstroken A16 dicht na ongeluk

Na een ongeluk op de A16 van Breda naar Rotterdam, zijn vanaf Zevenbergen twee rijstroken dicht. Verkeer richting Rotterdam kan omrijden via Waalwijk/Gorinchem (A59, A27, A15). Je moet rekening houden met zeker een uur vertraging.

14.24

Man met openstaande celstraf betrapt tijdens controle

De politie heeft maandagochtend op de Witvrouwenbergweg in Someren een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 36 auto's gecontroleerd. In totaal werden er 7 bekeuringen uitgeschreven.

Daarnaast bleek één bestuurder onder invloed van drugs. Hij bleek ook nog een openstaande gevangenisstraf van 18 dagen op zijn naam te hebben. De man is aangehouden en overgebracht naar Amsterdam, waar hij zijn straf uit moet zitten

Wachten op privacy instellingen...
13.35

Reeks inbraken in paardenstallen Heeze

Op drie plekken aan het Heezerenbosch in Heeze is zondagnacht ingebroken in een paardenstal. Dat meldt Heeze-Leende 24. Uit ten minste één stal zijn meerdere zadels weggehaald. Het is nog onduidelijk of er ook op de andere plekken iets is gestolen.

13.30

Auto belandt op z'n kop in de sloot

Een man is op de Rithsestraat in Breda met zijn auto ondersteboven in de sloot beland. Hij raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, raakte en lantaarnpaal en eindigde zo uiteindelijk in de greppel. De bestuurder raakte niet gewond. Wel is hij even later aangehouden door de politie.

11.33

Overvaller restaurant Best zit nog vast

De 38-jarige verdachte van de overval op restaurant De Buffel in Best zit nog vast. Hij wordt later vandaag voorgeleid. Dit laat een woordvoerder van de politie vanochtend weten.

De gewapende overvaller werd vrijdagavond door gasten van het restaurant overmeesterd. De politie onderzoekt nog of de verdachte ook verantwoordelijk is voor de overval op snackbar De Smickel, eveneens in Best. De snackbar werd dinsdagmiddag overvallen.

De overval in  Best vond rond kwart over elf vrijdagavond plaats (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De overval in Best vond rond kwart over elf vrijdagavond plaats (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
11.20

Nog geen duidelijkheid over hoe vrouw in Eindhoven om het leven kwam

Het is nog niet duidelijk waardoor de 34-jarige vrouw om het leven is gekomen die vrijdag op een parkeerterrein in Eindhoven werd gevonden. “Hopelijk geeft een scan meer duidelijkheid over de doodsoorzaak”, laat een woordvoerder van de politie vanochtend weten.

Wanneer deze scan wordt gedaan, is nog niet duidelijk. De dode vrouw werd vrijdagochtend gevonden op een gesloten parkeerterrein op het Herodotusplein.

Politie doet onderzoek in een nabijgelegen park (Foto: SQ Vision).
Politie doet onderzoek in een nabijgelegen park (Foto: SQ Vision).
11.05

Dode vrouw in Tilburg: misdrijf nog niet uitgesloten

In de zaak van de gevonden dode vrouw in een huis aan de Klaverstraat in Tilburg kan de politie een misdrijf nog niet uitsluiten. Dat laat een woordvoerder vanochtend weten. Vandaag wordt sectie verricht op het lichaam van de vrouw. “In principe houden we alle opties nog open”, zegt de politie.

Het stoffelijk overschot van de vrouw werd zaterdagavond rond half negen gevonden. Eerder liet de politie al weten dat het niet gaat om de bewoonster van het huis.

LEES OOK: Dode vrouw gevonden in huis in Tilburg: 'Gaat niet om de bewoonster'

Er wordt onderzocht is er sprake is van een misdrijf in het huis in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Er wordt onderzocht is er sprake is van een misdrijf in het huis in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
10.38

Man gooit drugs uit auto

De politie heeft zondagnacht in Ossendrecht een 18-jarige man uit Venray opgepakt die drugs uit zijn auto gooide. Agenten zagen de auto iets na middernacht rijden op de Putseweg. Ze besloten de man te controleren, maar die negeerde het stopteken. Wel zagen de agenten hoe hij iets uit het raam gooide.

Toen de man uiteindelijk toch stopte, namen de agenten een speekseltest af. Daaruit bleek dat de bestuurder onder andere cocaïne had gebruikt. Hij zit nog vast en wordt maandag verhoord.

10.28

Fietser aangereden in Sint Anthonis

Een man is gewond geraakt toen hij op de Breestraat in Sint Anthonis werd aangereden door een auto. De man is door de ambulance met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk is de fietser geraakt door de zijspiegel van de auto. Die raakte zwaar beschadigd door de klap.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
09.38

A50 richting Oss dicht

Na een ongeluk tussen meerdere auto's en een vrachtwagen is de A50 richting Oss dicht bij knooppunt Bankhoef. Verkeer wordt daar weggeleid via de A326. Wie naar Den Bosch moet, wordt vanaf knooppunt Valburg omgeleid via de A15 en A2. Je moet rekening houden met zeker een half uur vertraging.

09.11

Fietsster aangereden door vrachtwagen

Een meisje is op de kruising van de Akkerweg en de Sonman in Moergestel aangereden door een vrachtwagen. Door de dichte mist op de weg zouden zij en de chauffeur elkaar over het hoofd hebben gezien. De fietsster wordt behandeld in de ambulance. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die is even later weer afgemeld. Het is nog onduidelijk hoe het meisje eraan toe is.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
08.38

Ongeluk op A50

Na een ongeluk op de A50 van Oss naar Eindhoven stond je tussen Veghel en Sint-Oedenrode in de file. Verkeer kon daar verder via de vluchtstrook, maar moest wel rekening houden met zeker 45 minuten vertraging. Rond kwart over negen was de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
08.32

Snelheidscontrole in Roosendaal

De politie in Roosendaal heeft maandagochtend een verkeerscontrole gehouden bij het station. "De snelheid was prima", staat op het Twitterkanaal Wijkagenten Roosendaal Zuid. De hoogst gemeten snelheid was 56, waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan. Wel werden er bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel of rijbewijs en het gebruiken van de telefoon tijdens het rijden.

08.29

Problemen Eindhoven Airport door mist

De dichte mist zorgt voor wat problemen op Eindhoven Airport. Meerdere vluchten zijn daar vertraagd. Reizigers naar onder andere Lissabon, Alicante en Fuerteventura hebben daar last van.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Waarschuwing voor dichte mist

Pas op wanneer je vanochtend de weg op gaat. In het zuidoosten van de provincie komt dichte mist voor. Volgens de ANWB moet je op sommige plekken rekening houden met een zicht van minder dan honderd meter.

Wachten op privacy instellingen...
00.00

Auto gaat in vlammen op

Een auto is gisteravond rond half tien op een parkeerplaats aan de Mascagnistraat in Tilburg in brand gevlogen. Op het moment dat de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer kreeg de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto grotendeels uitbrandde.

De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!