Liveblog

112-nieuws: steekpartij in Tilburg• carnavalsvierder aan de verkeerde oever

18 februari 2023 om 22:51 • Aangepast 28 februari 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.48

Carnavalsvierder belandt aan de verkeerde kant van de sloot

Een man uit Geldrop belandde zaterdagavond in een sloot in Waalre, nadat hij veel te diep in het glaasje had gekeken. Hij wist weer op de kant te klauteren, maar aan de verkeerde oever. Hij was zo dronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan en belde zelf de hulpdiensten om gered te worden.

LEES OOK: Carnavalsvierder belandt op verkeerde oever en wordt met hoogwerker gered

17.41

Steekpartij in Tilburg

Bij een ruzie op de Nieuwstraat in Tilburg zou iemand gestoken zijn, dat meldt de politie. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Er is één man gewond geraakt, hij had 'oppervlakkige verwondingen', zo zegt de politie. Er is een onderzoek gestart om erachter te komen wat er precies is voorgevallen.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
14.35

Alcohol- en drugscontrole in Breda

Twee scooterrijders liepen vannacht in het centrum van Breda tegen de lamp bij een alcoholcontrole. Ze mochten hun rijbewijs inleveren, zo meldt de politie. Een automobilist bleek onder invloed van drugs. Bij hem is bloed afgenomen. Dit moet nog worden onderzocht. De drie worden bij het CBR aangemeld voor een cursus over gedrag en verkeer.

Foto: verkeerspolitie Zwb.
Foto: verkeerspolitie Zwb.
14.07

Drugs in verborgen ruimte auto

In een verborgen ruimte in een auto heeft de politie gisteravond in Hoogerheide een onbekende hoeveelheid harddrugs gevonden. De bestuurder van de auto, een man van 30 uit Albanië, is aangehouden.

De man trok de aandacht met zijn rijgedrag toen hij gisteravond rond 20.45 uur op de A4 bij Bergen op Zoom reed. Agenten gaven hem een stopteken. Op een carpoolplaats in Hoogerheide controleerde de politie vervolgens de auto. Op dat moment vond ze de harddrugs.

De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een geldig kentekenbewijs. De auto is daardoor een zogenoemd spookvoertuig geworden en werd in beslag genomen.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
13.50

Verdachte (30) aangehouden voor besmeuren kerk

De verdachte die is aangehouden voor het besmeuren van de kerk aan de Markt in Etten-Leur is een man van dertig uit die plaats. Hij werd vrijdagavond rond elf uur op heterdaad betrapt toen hij onder meer met verfspuiten bezig was. Onder meer stenen, zuilen en beelden moesten het ontgelden. Er is aangifte gedaan en de man zit nog vast, zo laat de politie weten.

Een ware bende voor de Sint-Lambertuskerk in Etten-Leur zaterdagochtend.
Een ware bende voor de Sint-Lambertuskerk in Etten-Leur zaterdagochtend.
12.30

Auto's botsen in Breda

Een vrouw is aan het eind van de ochtend licht gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in Breda. Ze werd uit voorzorg in de ambulance nagekeken. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Konijnenberg met het Moerlaken. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Het kruispunt werd na het ongeluk gedeeltelijk afgesloten en de politie regelde het verkeer.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ VIsion.
Foto: Perry Roovers / SQ VIsion.
11.56

'Kater' voor automobilisten

in Waalwijk zijn vannacht bij verschillende verkeerscontroles zeven automobilisten tegen de lamp gelopen die met alcohol of drugs op achter het stuur zaten. In totaal werden tientallen bestuurders gecontroleerd. Zeven van hen hielden aan de controle vogens de politie een 'kater' over. Vooral op de Hertog Janstraat was het volgens de politie vaak raak.

Vier bestuurders bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken. Zij mochten mee naar het bureau. Daar kon een van hen meteen zijn rijbewijs achterlaten. De vier kregen een proces-verbaal.

Drie automobilisten bleken drugs te hebben gebruikt. Van hen werd bloed afgenomen door een arts. De uitslag van dit onderzoek is nog niet bekend. De politie zag ook een lichtpuntje. Dit in de vorm van 'veel bewust onbeschonken bestuurders (BOB) die hun familieleden en vrienden netjes thuisbrachten na het eerste avondje carnaval'. "Zo hoort het!", concludeert de politie.

09.50

Explosie bij coffeeshop

Bij een coffeeshop aan de Gasthuisring in Tilburg is vanochtend rond vier uur een explosie geweest. De knal werd volgens de politie vermoedelijk veroorzaakt door het aansteken van een brandbare vloeistof. Bij de explosie raakte niemand gewond.

De knal werd door meerdere getuigen gemeld. Voordat de explosie te zien en te horen was, zou iemand gekleed in donkere kleding en met een capuchon over zijn hoofd iets richting het pand hebben gegooid. Diegene zou vervolgens zijn weggerend in de richting van de Jan Heijnsstraat.

De explosie gebeurde bij coffeeshop Caza die afgelopen oktober nog voor drie maanden werd gesloten door burgemeester Weterings van Tilburg. Dit nadat er voor de deur van het pand een handgranaat werd gevonden.

De politie zocht vanochtend vroeg in de buurt van de coffeeshop nog naar de dader. Dit zonder resultaat.

08.45

Zakkenrollers aangehouden

In het centrum van Breda zijn gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van zakkenrollen. Rond negen uur gisteravond was het raak op de Havermarkt. Daar betrapten omstanders een man van 38 uit Den Haag die vermoedelijk even daarvoor een telefoon van iemand had gestolen. Hij wordt ervan verdacht nog een slachtoffer te hebben gerold van haar telefoon.

Rond half elf gisteravond was het weer raak op de Havermarkt. Dit keer werd een telefoon bij iemand uit de handen getrokken. Omstanders spraken de verdachte, een man van 28 uit Budel, aan, waarna hij de telefoon teruggaf. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

"Je feestneus kwijt zijn, is nog niet zo erg. Maar pas op, want zakkenrollers houden ook van carnaval vieren", zo waarschuwt de politie.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
08.00

Huis verwoest door brand

Een grote uitslaande brand heeft vanochtend een huis aan de Helstraat in Achtmaal grotendeels verwoest. De melding van de brand kwam iets na zeven uur. De bewoners wisten op tijd naar buiten te komen.

Rond half acht had de brandweer de situatie onder controle. Wel was ze toen nog bezig met nablussen. Het getroffen huis vormt de helft van een tweekapper. Het huis van de buren lijkt niet beschadigd geraakt. De politie noemt de brand 'vreselijk' voor de bewoners. Hoe de brand kon ontstaan, is niet duidelijk.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
03.57

Auto ondersteboven in sloot Helmond

Een automobiliste is afgelopen nacht op een verkeersplein aan de Wolfsputter Baan in Helmond met haar auto van de weg geraakt. De auto eindigde op het dak in een greppel. Hulpverleners hebben de vrouw uit de auto gehaald. Ze is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Automobilisten die achter de vrouw reden, hadden volgens een 112-correspondent al het gevoel dat het mis zou gaan. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

02.51

Automobilist heeft engeltje op schouder

Een 20-jarige automobilist uit Liempde botste gisteravond met zijn auto frontaal op een boom op de Slophoosweg in Sint-Oedenrode. Dit gebeurde rond halfelf, in een bocht. Het motorblok van de auto werd door de klap uit de auto geslingerd. Hulpdiensten rukten massaal uit. Volgens een wijkagent had de man een engeltje op de schouder toen het ongeluk gebeurde. De man is door ambulancepersoneel en de brandweer uit de auto gehaald en naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Automobilist botst op boom bij eenzijdig ongeval

Wachten op privacy instellingen...
23.51

Fietser overlijdt in Eindhoven

Een 26-jarige fietser is gisteravond om het leven gekomen op de Grasdreef in Eindhoven. Volgens getuigen kwam de man van een feestje af en werd hij op straat gevonden door bekenden. Hulpverleners hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit lukte niet meer. In verband met de hulpverlening werd de busbaan van Veldhoven naar Eindhoven bij de Hovenring geblokkeerd. Bussen vol carnavalsvierders konden daardoor niet verder. Sommige mensen besloten daarop te voet naar hun bestemming te gaan.

LEES OOK: 26-jarige Veldhovenaar verongelukt in Eindhoven

Hulpverlening mocht niet meer baten bij de fietser in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Hulpverlening mocht niet meer baten bij de fietser in Eindhoven (foto: SQ Vision).
23.48

Man besmeurt kerk

Een man is gisteravond laat aangehouden vanwege het besmeuren van een kerk in Etten-Leur. Iemand die de man bezig zag, waarschuwde de politie. Agenten konden de man vervolgens op heterdaad betrappen. De man is vastgezet en wordt verhoord.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!