Liveblog

112-nieuws: A58 Breda-Tilburg dicht na ongeval • vogel dood bij keukenbrand

27 februari 2023 om 22:06 • Aangepast 8 maart 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.57

Ongeluk op A58

Op de snelweg A58 van Breda naar Tilburg is vanavond een ongeluk gebeurd. De snelweg is ter hoogte van Tilburg dicht, dat meldt Rijkswaterstaat. Het verkeer wordt omgeleid via de A27, A59 en de A2.

Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd en of er iemand gewond is geraakt bij het ongeval.

Wachten op privacy instellingen...
19.48

Filmpjes van ernstige mishandeling

Er zijn filmpjes opgedoken van de mishandeling, waarbij een man van 22 uit Alphen-Chaam dinsdagavond tijdens carnaval gewond raakte. Op beelden is te zien hoe iemand in een SWAT-pak hem slaat en schopt. Dit gebeurt ook terwijl hij al op de grond ligt.

De man vierde carnaval in Alphen en moest vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis, meldde de politie gisteren. Op beelden is ook te zien hoe het slachtoffer zelf een duit in het zakje doet. Het geweld brak uit op de Heuvelstraat in de buurt van Cultureel Centrum Den Heuvel.

18.00

Verdachte discriminerende projectie nog vast

De man die verdacht wordt van het projecteren van discriminerende leuzen op het Stadhuis van Eindhoven blijft nog twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag bepaald. Het gaat om een 34-jarige man uit Landgraaf, hij zit sinds vorige week vast.

De man is ook verdachte in een onderzoek naar de mishandeling en belediging van een destijds 24-jarige donkere man uit Amsterdam in het centrum van Breda. Het Openbaar Ministerie doet nog steeds onderzoek naar de projecties, ze doet verder geen mededelingen.

LEES OOK: Racistische leuzen op het stadhuis: man (34) opgepakt

17.44

Ongeluk op A2

Wachten op privacy instellingen...
17.26

Brand in de keuken

In de keuken van een huis in Helmond is vanmiddag brand ontstaan. Bewoners hebben geprobeerd om de brand zelf te blussen, later heeft de brandweer het overgenomen. Een vogel overleefde de brand niet, een andere vogel is op tijd naar buiten gebracht. Verder raakte er niemand gewond. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Een vogel overleefde de brand niet (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een vogel overleefde de brand niet (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Bewoners probeerden de brand zelf te blussen (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Bewoners probeerden de brand zelf te blussen (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
17.14

Vrachtwagen kantelt: chauffeur gewond

Een vrachtwagenchauffeur is vanmiddag gewond geraakt nadat zijn vrachtwagen is gekanteld op een rotonde in Boxtel. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Keulsebaan en Lennisheuvel. Door het ongeluk is de rotonde afgesloten en loopt het verkeer van een nabijgelegen industrieterrein vast.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
17.00

Geen gevaarlijke stoffen Uden

Bij de brand in een loods bij een afvalverwerker in Uden zijn tot dusver geen gevaarlijke stoffen gemeten. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Maashorst weten. De brandweer is nog wel even bezig met nablussen. De brand leidt tot veel rookoverlast, dat wordt veroorzaakt door verbrand papier.

Er is bij de brand niemand gewond geraakt. De oorzaak is nog niet bekend maar volgens een woordvoerder is uit onderzoek al wel gebleken dat er geen sprake is van opzet.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
16.20

Bandenresten op snelweg richting Den Bosch

Wachten op privacy instellingen...
16.10

Vrachtauto gekanteld op rotonde

Een vrachtauto is vanmiddag gekanteld op een rotonde aan de Industrieweg in Boxtel. Het is nog niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt bij het ongeluk.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
15.18

Brand bij afvalverwerker onder controle

De brand in een loods van afvalverwerker Van Kaathoven in Uden is onder controle. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven rond kwart over drie. Er is nog wel sprake van veel rook. In de loods ligt huishoudelijk afval opgeslagen. De brandweer heeft nog wel enkele uren nodig om na te blussen. Door de brand komt er dikke, witte rook vrij, die geeft behoorlijk wat stankoverlast.

Er komt veel rook vrij bij de brand in een loods (foto: René van Hoof).
Er komt veel rook vrij bij de brand in een loods (foto: René van Hoof).
14.50

Inval pillendrukkerij: vuurwapen en kilo’s xtc-pillen gevonden

In een huis aan het Oranje Nassauplein in Breda is gisteravond rond zes uur een pillendrukkerij ontdekt. Toen agenten bij het huis aankwamen zagen zij iemand op de vlucht slaan. Die persoon is nog niet aangehouden. In de pillendrukkerij vond de politie wel een vuurwapen. In het huis trof de politie bovendien meerdere kilo’s xtc-pillen en amfetamine aan. Het wapen is in beslag genomen.

LEES OOK:  Politie rolt pillendrukkerij op in Breda

14.15

Grote brand in Uden

Er woedt een grote brand bij een bedrijf aan de Vliegeniersstraat in Uden. Het zou gaan om een brand in een loods van afvalverwerker Van Kaathoven. Er is vooral sprake van veel rook. Voor de brand is een adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen en de brandweer van Uden krijgt assistentie van meerdere korpsen. Meer informatie is nog niet bekend.

LEES OOK: Grote brand bij afvalverwerker in Uden: vooral veel rook te zien

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
13.30

Vier aanhoudingen voor carnavalsmishandeling

Voor de zware mishandeling van een jongen van 16 tijdens carnaval in Diessen, zijn vandaag vier verdachten aangehouden. Dat laat de politie weten. De vier worden gehoord en het onderzoek loopt nog.

Van de mishandeling op dinsdagavond tijdens carnaval kwamen vorig week beelden naar buiten. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer op de stoep van partycentrum Hercules door meerdere jongens wordt aangevallen. Er vallen rake klappen en het slachtoffer wordt ook geschopt, onder meer tegen zijn hoofd. Er zijn veel omstanders, maar niemand grijpt in. Het 16-jarige slachtoffer deed aangifte van de mishandeling.

LEES OOK: Zware mishandeling bij partycentrum schokt eigenaar: 'Dit raakt iedereen'

13.00

Nóg een zware mishandeling met carnaval

Een man van 22 uit de gemeente Alphen-Chaam is afgelopen dinsdagavond tijdens het vieren van carnaval in Alphen zwaar mishandeld. Het slachtoffer raakte dusdanig gewond dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest, laat een woordvoerder van de politie vanmiddag weten.

De mishandeling, die pas vandaag door de politie naar buiten werd gebracht, gebeurde op de Heuvelstraat in Alphen in de buurt van Cultureel Centrum Den Heuvel. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en een verklaring afgelegd.

Om precies te achterhalen wat er is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen die iets meer hebben gezien. De mishandeling doet denken aan een soortgelijke gebeurtenis in Diessen, eveneens op carnavalsdinsdag. Hier mishandelde een groep jongens een 16-jarige jongen. Op de vraag of in Alphen ook sprake is van een groep daders wilde de politiewoordvoerder maandag niet ingaan.

12.00

A16 bij Moerdijkbrug weer vrij

De A16 tussen knooppunt Zonzeel en de Moerdijkbrug is weer vrij. Dit na een eerder ongeluk. De vertraging op de A16 en de A17 neemt nu snel af.

11.20

Ongeluk bij Moerdijkbrug zorgt voor files

Een ongeluk tussen knooppunt Zonzeel en de Moerdijkbrug zorgt voor problemen op de A16 en op de A17. Wanneer je via de A16 van Breda naar Rotterdam wilt, is er vanaf knooppunt Zonzeel een omleiding ingesteld. Het advies luidt richting Utrecht te volgen via de A59, A27 en A15.

Op de A17 tussen Zevenbergen en knoopunt Klaverpolder is de vertraging rond kwart voor twaalf opgelopen tot meer dan een uur.

Wachten op privacy instellingen...
11.05

Overvaller probeert auto te stelen terwijl bestuurder erin zit

Een automobilist in Den Bosch is afgelopen dinsdagavond in het centrum van de stad het slachtoffer geworden van een gewelddadige overvaller die probeerde zijn auto mee te nemen. Het slachtoffer zat in zijn auto toen de overvaller toesloeg. De automobilist kreeg enkele klappen, maar het lukte de overvaller uiteindelijk niet om de auto mee te nemen.

Een en ander gebeurde dinsdagavond rond zeven uur aan de Oranje Nassaulaan tussen de Drakenfontein en het Julianaplein. De politie bracht het voorval vanochtend pas naar buiten. Hoewel de overvaller er niet in slaagde de auto van de man mee te nemen, is de bestuurder volgens de politie enorm geschrokken en ontdaan.

10.35

Problemen op de A17 vrijwel voorbij

Wanneer je vanochtend van Roosendaal richting Dordrecht wilde, werd je geduld behoorlijk op de proef gesteld. Tussen Standdaarbuiten en knooppunt Klaverpolder moest je rond half tien nog rekening houden met ruim een half uur vertraging. Eerder was dat nog ruim een uur. De vertraging begon vanaf half tien dus af te nemen. En rond half elf waren de problemen zo goed als voorbij.

De vertraging werd veroorzaakt door omrijders door de afgesloten A29. Die weg is dicht voor geplande werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. De tunnel richting Rotterdam is tot zeker morgenochtend vijf uur dicht.

08.48

Ongeluk met drie auto's op de A2

Op de A2 bij de afslag Valkenswaard, in de richting Eindhoven, is vanochtend een ongeluk gebeurd waarbij drie auto's betrokken waren. De linkerrijstrook was voor Valkenswaard even dicht, zo meldde Rijkswaterstaat. De vertraging bedroeg op het hoogtepunt ongeveer een uur.

Het ging om een kop-staartbotsing. Uit voorzorg kwam een ambulance naar de plek van het ongeluk. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Iets na negen uur was de weg weer vrij en begon de vertraging af te nemen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
08.25

Vertraging op A17 opgelopen tot anderhalf uur

Je moet inmiddels wel heel veel geduld hebben wanneer je vanuit Roosendaal richting Dordrecht wilt. De vertraging is opgelopen tot anderhalf uur.

Wachten op privacy instellingen...
07.40

File op de A17

Wanneer je vanochtend van Roosendaal richting Dordrecht wil, moet je rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging. Op de A17 loopt het vast over twaalf kilometer tussen Standdaarbuiten en knooppunt Klaverpolder. De file wordt veroorzaakt door omrijders door de afgesloten A29.

Die weg is nog tot morgenochtend vijf uur dicht voor geplande werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel.

Wachten op privacy instellingen...
06.08

Grote hennepkwekerij in Beek en Donk

In een huis aan het Lange Zwaard in Beek en Donk heeft de politie een grote hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een melding van een inbraak. Voor zover bekend zou er niemand zijn aangehouden.

05.22

Steekpartij in Breda

Twee mensen zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een steekpartij op het Stationsplein in Breda. De politie was met veel eenheden aanwezig. De aanleiding voor de steekpartij wordt onderzocht. Bij de trappen van het station werd een bebloede handschoen gevonden. De gewonden zijn in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

23.39

Gestolen scooter teruggevonden

Een scooter die gistermiddag was gestolen aan de Molenstraat in Vught, is na een oproep op Twitter teruggevonden. Dat liet een wijkagent gisteravond laat weten. De scooter is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De wijkagent bedankt de alerte burger die de politie belde.

23.05

Hoofdzekering schiet uit meterkast

De brandweer ging gisteravond naar de Prins Constantijnlaan in Waalre na een melding van een brand in een huis. Daar aangekomen bleek dat in een villa de hoofdzekering uit de meterkast was geschoten. Het rook wel een beetje naar brand, maar er was geen vuur. Daarop ging de brandweer terug naar de kazerne.

De brandweer bij de villa in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brandweer bij de villa in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!