Liveblog

112-nieuws: botsing tussen auto en shovel • 82-jarige vrouw opgelicht

1 maart 2023 om 21:34 • Aangepast 10 maart 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

20.30

Man raakt met hand bekneld in vuilniswagen

Een man is vanavond met zijn hand bekneld geraakt in een vuilniswagen. Met anderen was hij in de Burgemeester Magneestraat in Bergeijk oud papier aan het ophalen, toen het misging. De chauffeur hoorde iemand schreeuwen en nam een kijkje achter de vuilniswagen. Daar zag hij dat de hand van zijn collega bekneld zat. De brandweer heeft de man bevrijd. Hij is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
20.05

82-jarige vrouw uit Deurne opgelicht door deze man

Een 82-jarige vrouw uit Deurne is op 15 januari opgelicht door een jongeman. Zij werd gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van een bank. De vrouw geloofde de leugens en gaf zowel haar pinpas als pincode af. Een man kwam aan de deur om de spullen op te halen. Hij is een lange, smalle, licht getinte man van rond de 20 jaar oud. Later die dag is volgens de politie in Helmond een flink bedrag gepind met die bankpas. De politie heeft beelden van de verdachte verspreid. Wie deze persoon herkent, wordt gevraagd zich al dan niet anoniem te melden bij de politie.

Foto: politie.
Foto: politie.
18.47

Zwaar ongeval tussen auto en shovel

Bij een frontale botsing tussen een shovel en een auto is de bestuurder van de auto zwaargewond geraakt. Dit gebeurde vanavond iets na zessen op de Bavelseweg tussen Bavel en Gilze. De automobilist zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Een traumahelikopter is opgeroepen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.27

A58 weer open: auto's geborgen

Door een ongeluk op de A58 was die weg in de richting van Tilburg naar Breda korte tijd afgesloten. Inmiddels is de snelweg weer open, meldt Rijkswaterstaat. Bij het ongeluk waren tenminste twee auto's betrokken. Die zijn weggesleept. Onduidelijk is hoe het met de bestuurders gaat.

16.35

A58 dicht na ongeluk tussen Tilburg en Breda

Door een ongeluk op de A58 is die snelweg in de richting van Tilburg naar Breda afgesloten. Dat meldt de ANWB. Onduidelijk is nog hoeveel voertuigen erbij betrokken zijn. Volgens de ANWB is er een vertraging van meer dan een halfuur en is het verstandig via Den Bosch om te rijden. Dat kan via de A65, A2 en A59.

Wachten op privacy instellingen...
16.22

Man die zwaargewond raakte bij vechtpartij, is niet aanspreekbaar

De man die afgelopen weekend op de Grote Berg in Eindhoven zwaargewond raakte bij een vechtpartij, is niet aanspreekbaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie vanmiddag. Voor de knokpartij zijn vier mannen (27, 30, 20 en 36) aangehouden. Volgens de politie ging het om 'een confrontatie' tussen twee verschillende groepen die zaterdagnacht werd uitgevochten. Volgens justitie is het slachtoffer, terwijl hij op de grond lag, geschopt en geslagen. De man deed op dat moment niets en bleef roerloos liggen, meldt het OM. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis.

16.15

Man gewond na uitslaande brand

In een huis aan de Buntven in Huijbergen is woensdagmiddag na een ontploffing brand uitgebroken. Daarbij raakte een man gewond. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kon de man zelf het huis verlaten. Of het om de bewoner gaat, is nog niet bevestigd. Er werd een traumahelikopter opgeroepen voor de man. De trauma-arts heeft hem eerst ter plekke onderzocht, even later is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
16.10

Bedrijven ontruimd na brand in Kwantum

Na een brand in de Kwantum op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son, zijn vanmiddag meerdere bedrijven ontruimd. De rook is door het hele gebouw getrokken, waar ook andere ondernemingen in zitten. De brand ontstond in een papiercontainer. De brandweer heeft opgeschaald, omdat er behoefte is aan een extra ventilator om de gebouwen door te luchten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.56

Kettingbotsing in file na ernstig ongeluk met camper

Bij een kettingbotsing op de John F. Kennedylaan in Eindhoven zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. In totaal waren negen voertuigen bij het ongeluk betrokken, waaronder een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.02

Ook tips over reeks aanslagen in Den Bosch

In de uitzending van het opsporingsprogramma werd ook aandacht besteed aan een serie aanslagen in Den Bosch waarbij meerdere handgranaten ontploften bij een sportschool en een slagerij. Diezelfde slagerij werd ook nog eens beschoten. Over deze zaken kwamen na de uitzending elf tips bij de politie binnen, zo laat ze vanmiddag weten.

LEES OOK: Slagerij in Den Bosch opnieuw doelwit van aanslag

13.55

Zes tips over relschoppers

Bij de politie zijn na de uitzending gisteren van Opsporing Verzocht zes tips binnengekomen over de relschoppers die nog worden gezocht vanwege de ongeregeldheden bij de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss. Bij die ongeregeldheden op 17 september raakte onder anderen een steward zwaargewond aan het hoofd.

LEES OOK: Deze hooligans van FC Den Bosch en TOP Oss worden nog gezocht

13.20

11 drugsafvaldumpingen in een week tijd

In een week tijd is er op elf verschillende plekken in Midden- en West-Brabant drugsafval gedumpt. In Diessen ging het om 73 vaten, de grootste dumping van de elf. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende zaken. In enkele gevallen, zoals in Diessen, lekten de vaten met chemicaliën, zo maakte de politie vandaag bekend. Hierdoor moesten extra kosten gemaakt worden om de vervuilde grond schoon te maken.

undefined
13.11

Ernstig ongeluk met camper in Eindhoven

Op de John F. Kennedylaan in Eindhoven is een ernstig ongeluk gebeurd met een camper. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De weg is door het ongeluk afgesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
12.03

Slachtoffer steekpartij zwaargewond op IC

De man die gisteren zwaargewond bij garage De Haan aan de Trekpot in Breda naar binnen liep, is een 27-jarige man uit St. Willebrord. Hij ligt zwaargewond op de intensive care in het ziekenhuis. Dat laat de politie vanochtend weten.

Het slachtoffer liep van het fietspad, waar hij werd gestoken, naar het garagebedrijf voor hulp. De eigenaar van de garage ving de man op. De eigenaar van de garage liet weten dat de gewonde man zijn zaak binnen kwam rennen. "Hij riep: 'Ik ben gestoken! Bel 112', dat hebben we meteen gedaan. We hebben geprobeerd zijn wond dicht te drukken. De man was zwaar in paniek en ademde heel snel."

De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden.

11.22

Brand in huis Vessem: vooral rookschade

De brand die vanmorgen woedde in een huis aan de Lantie in Vessem heeft vooral veel rookschade veroorzaakt. In de woonboerderij in het buitengebied ontstond brand bij een kachel, meldt een 112-correpsondent. Er zou niemand thuis zijn geweest toen de brand uitbrak.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
10.48

Brand in huis in Vessem

Er woedt brand in een vrijstaand huis aan de Lantie in Vessem. Volgens de brandweer gaat het om een 'middel brand'; er komen een tweede brandweerwagen en een hoogwerker naar het huis om het vuur te blussen. De straat is in het buitengebied van Vessem.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
10.37

Auto beschadigd door zwaar vuurwerk

Een auto die geparkeerd stond aan de Vloed in Breda is vannacht zwaar beschadigd nadat twee stuks zwaar vuurwerk ontploften. De ruiten van de auto zijn vernield en in de stoelen zitten volgens de politie diepe brandgaten. De getroffen auto is een Volkswagen, type Tiguan.

De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. Ze hoorde rond een uur meerdere harde knallen. De politie zoekt getuigen. De auto stond geparkeerd aan de Vloed in de buurt van de Minnemansakker.

10.30

Vrouw (21) aangehouden voor bankpasfraude

Een vrouw van 21 is gisteren in haar huis in Nistelrode aangehouden in een grote zaak waarin nepbankmedewerkers volgens de politie meer dan vijftigduizend euro hebben buitgemaakt. De nepbankmedewerkers maakten tientallen slachtoffers. Behalve de vrouw uit Nistelrode, zijn ook drie mannen van 19 en 22 uit Rotterdam aangehouden. De vier worden door de politie gekoppeld aan zeker achttien zaken van bankpasfraude.

LEES OOK: Vrouw van over de 100 in de val gelokt door oplichtster van 21

09.35

Ook A67 bij Geldrop weer vrij na eerder ongeluk

De A67 bij Geldrop is weer vrij nadat er eerder vanochtend een ongeluk gebeurde. De vertraging richting Eindhoven die eerder opliep tot anderhalf uur neemt nu snel af.

09.05

A58 bij Tilburg-Reeshof weer vrij

De A58 tussen knooppunt Galder en de afslag Tilburg-Reeshof is weer vrij nadat er eerder vanochtend een ongeluk gebeurde. De bij het ongeluk betrokken voertuigen zijn geborgen, zo meldt Rijkswaterstaat. De file in de richting Tilburg neemt nu snel af. Omrijden is niet meer nodig.

09.00

Vertraging op de A67 loopt op tot anderhalf uur

Na een ongeluk op de A67 bij Geldrop moet je richting Eindhoven inmiddels rekening houden met anderhalf uur vertraging. De rechterrijstrook is nog dicht. Omrijden kan via Roermond en Weert over de A73 en A2.

Rond kwart over acht gebeurde er bij Geldrop een ongeluk. In eerste instantie kon verkeer alleen nog over de vluchtstrook. Inmiddels is alleen de rechterrijstrook nog dicht.

08.35

Ongeluk op de A67 bij Geldrop

Een ongeluk op de A67 tussen de afrit Someren en Geldrop zorgt vancohtend voor vertraging wanneer je richting Eindhoven wilt. Er zijn twee rijstroken dicht en verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Omdat de file oploopt, wordt verkeer vanaf knooppunt Zaarderheiken bij Venlo omgeleid over de A73 en A2.

Rond kwart voor negen staat er een file van enkele kilometers. Dit zorgt voor een vertraging van ruim een half uur. Het is niet bekend wanneer de weg weer vrij is.

Beeld: ANWB Verkeersinformatie.
Beeld: ANWB Verkeersinformatie.
08.20

Ongeluk op de A58 bij Bavel

Er is vanochtend een ongeluk gebeurd op de A58 bij Bavel. Verkeer richting Tilburg wordt over de vluchstrook geleid. Rond kwart voor negen moet je hierdoor vanaf knooppunt Galder rekening houden met een uur extra reistijd.

Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Er is een omleiding ingesteld via Oosterhout (A16, A59, A27). Ook weggebruikers richting Breda staan iets voor negen uur in de file. Verkeer richting Utrecht gaat sneller over de A15, A59 en A27. Het is nog niet bekend wanneer de weg weer vrij is.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
03.15

Auto door brand verwoest in Helmond

Op de Fokkerweg in Helmond is afgelopen nacht een geparkeerde auto door brand verwoest. De brandweer was snel bij de brand maar kon niet voorkomen dat de auto door het vuur flink was beschadigd. Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
22.31

Busjes botsen op kruising

Twee bestelbusjes zijn gisteravond op elkaar gebotst op de kruising van de Sint Jorislaan en de Stratumsedijk in Eindhoven. Een van de busjes belandde door de harde klap aan de overkant van de kruising tegen het hek van een bushalte. Ook een verkeerslicht moest het ontgelden. Een derde auto was betrokken bij het ongeluk maar kon verder rijden.

Ook de brandweer kwam ter plaatse omdat één inzittende niet uit zijn voertuig kon komen. Uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis, wel is het advies gegeven aan de bestuurders om nog langs een huisarts te gaan.

De schade aan de voertuigen is groot, de busjes zijn weggesleept en de kruising is inmiddels weer vrijgegeven. Een getuige vertelde aan de politie dat een van de busjes op hoge snelheid door rood zou hebben gereden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
22.12

Vermiste man is terecht

De 72-jarige man die vermist werd in Breda is weer terecht en verkeert in goede gezondheid, dat meldt de politie. Een bewoner in het centrum van Breda zag de man voor de deur staan en heeft hem opgevangen. Hij wordt door de politie naar huis gebracht. Bij de zoektocht werd ook een helikopter en het Veteranen Search Team ingezet.

LEES OOK:
Vermiste man in Breda is terecht, stond bij mensen voor de deur

Zoektocht naar vermisten: zo gaat het Veteranen Search Team te werk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!