Liveblog

112-nieuws: dode man gevonden in sloot • gewonde bij steekpartij op azc

15 maart 2023 om 16:08 • Aangepast 25 maart 2023 om 02:05
nl
In deze liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

01.00

Deze liveblog is gesloten.

22.35

Dode man gevonden in sloot in Geldrop

In een sloot aan de Mierloseweg in Geldrop is vanavond rond halfelf een dode man gevonden. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk. De politie doet onderzoek en houdt alle scenario's nog open.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
19.30

Auto raakt van de weg op de N69

Op de N69 bij Valkenswaard is vanmiddag een ongeluk gebeurd. In een flauwe bocht op de N69 raakte een auto van de weg. De auto ramde een afrastering, een insectenhotel en een boom. Vervolgens kwam de auto in een berm terecht.

De chauffeur is door medewerkers van de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Op dezelfde plek zijn de laatste periode al vaker ongelukken gebeurd.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
16.15

Noodlanding op Breda Airport

Een vliegtuig heeft vanmiddag rond kwart over vier een noodlanding gemaakt op Breda Airport in Bosschenhoofd. Het vliegtuig had last van een rokende motor. Onder begeleiding van een vliegtuig uit Woensdrecht is het toestel terug naar Breda Airport gevlogen. Daar stond de brandweer van het vliegveld klaar om te assisteren. Die hoefde niet in actie te komen. Er is niemand gewond geraakt en de inzet van de hulpdiensten was niet nodig.

14.40

A58 vannacht dicht voor onderhoud

De A58 is tussen knooppunt De Baars en Oirschot, in de richting Eindhoven, vanaf tien uur vanavond dicht. Dit vanwege onderhoud aan de weg. Vorstschade aan het asfalt moet worden hersteld. De verwachting is dat de werkzaamheden morgenochtend om vijf uur klaar zijn.

Wachten op privacy instellingen...
14.10

Bewoner gewond bij steekpartij op azc

Bij een steekpartij op het azc in Budel is vanmiddag een 28-jarige bewoner gewond geraakt. De man raakte gewond aan zijn hoofd. Ook liep hij een steekwond op aan zijn been. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt de politie.

Het is het zoveelste incident bij het azc. In februari kregen alle inwoners van de gemeente Cranendonck, waar Budel onder valt, een enquête op de deurmat over de toekomst van het azc. De gemeenteraad besloot een tijd geleden dat het azc in de huidige vorm in de zomer van volgend jaar dicht moet.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.48

Stel aangehouden voor witwassen

In Sprundel zijn een 42-jarige man en zijn vrouw (37) aangehouden voor witwassen. Er werden duizenden euro’s aan contant geld, tientallen grammen cocaïne, twee auto’s en gouden sieraden in beslag genomen. De politie vermoedt dat het geld met criminele activiteiten is verdiend.

Het stel kwam in beeld toen ze grote bedragen contant geld opnamen en stortten op verschillende bankrekeningen.

Foto: politie.nl
Foto: politie.nl
13.26

Vrouw rijdt tegen boom

Op de Strijbeekseweg in Strijbeek is een vrouw met haar auto van de weg geraakt en op een boom gebotst. De bestuurster is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een lokaal bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

12.15

Tientallen verwaarloosde katten uit smerig huis gehaald

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie hebben 23 katten uit een eengezinswoning in de gemeente Cranendonck gehaald. De dieren leefden er onder erbarmelijke omstandigheden. Volgens de inspectie zaten de katten in hun eigen uitwerpselen en hing er een penetrante ammoniaklucht in het huis.

De 23 katten van het Maine Coons ras, hadden volgens de inspectie een vieze, vervilte vacht en ontstoken tandvlees. De dieren zijn op een geheime opvang ondergebracht waar ze op kosten van de eigenares worden verzorgd.

Verwaarloosde kat in Cranendonck (foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming).
Verwaarloosde kat in Cranendonck (foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming).
12.00

Problemen op het spoor voorbij

De problemen op het spoor tussen Roosendaal en Vlissingen zijn voorbij, zo laat de NS weten. Het spoor was kapot waardoor reizigers vanochtend rekening moesten houden met een uur vertraging op dit traject.

Wachten op privacy instellingen...
11.50

Overval in scène gezet

De politie vermoedt dat de overval zondagmiddag op de gamehal op vakantiepark Het Vennenbos in Hapert in scène is gezet. Eén van de aangehouden verdachten is een medewerker van de gamehal. De politie vermoedt dat zij zich expres heeft laten overvallen.

De melding van de overval kwam zondagmiddag om half een bij de politie binnen. Een medewerker van de gamehal zou met een wapen zijn bedreigd en moest een geldbedrag afstaan.

11.45

De A58 bij Galder is weer vrij na een eerder ongeluk

11.05

Ongeluk op de A58

Op de A58 bij knooppunt Galder is vanochtend een ongeluk gebeurd. Wil je richting het westen dan krijg je te maken met vertraging. Er is één rijstrook afgesloten. Tussen Bavel en knooppunt Galder moet je hierdoor rekening houden met een half uur vertraging.

De berging is in volle gang, zo laat Rijkswaterstaat weten. De verwachting is dat de weg om kwart voor twaalf weer vrij is. Tot die tijd worden weggebruikers vanaf knooppunt Hooipolder omgeleid via de A59 en A16.

Wachten op privacy instellingen...
09.55

Minder treinen door kapot spoor

Er rijden vanochtend veel minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen door een kapot spoor. Reizigers moeten rekening houden met een uur extra reistijd. De problemen duren naar verwachting tot kwart over twaalf, zo laat de NS weten.

09.40

Brandweeroefening met waterdroppings

Vandaag tussen tien uur 's ochtends en vier uur 's middags oefent de brandweer boven de Ossendrechtse heide. Bij de oefening worden onder meer een Cougar-transporthelikopter en twee Chinooks ingezet. Deze helikopters worden ingezet voor waterdroppings.

09.25

Winkeldievegge gaat te keer en bijt medewerker

Een winkeldief ging gistermiddag in Roosendaal door het lint toen ze op haar gedrag werd aangesproken door een medewerker van de supermarkt. In de consternatie die ontstond, beet ze een van de medewerkers van de winkel.

De verdachte, een vrouw van 36, werd gistermiddag rond half vier betrapt, toen ze zonder te betalen met een aantal spullen voorbij de kassa wilde lopen van een supermarkt aan de Laan van Henegouwen. De medewerker van de winkel raakte door de bijtactie van de verdachte gewond. Hij heeft aangifte gedaan.

Uiteindelijk lukte het medewerkers van de winkel de verdachte onder controle te krijgen. Agenten die waren opgeroepen, hielden haar vervolgens aan. Na verhoor is ze weer in vrijheid gesteld, laat de politie vanochtend weten.

09.00

A27 weer vrij

De A27 bij Oosterhout is weer vrij na twee ongelukken eerder vanochtend. De vertraging die opliep tot meer dan anderhalf uur neemt nu snel af.

Wachten op privacy instellingen...
08.15

Enorme file na twee ongelukken op A27

Op de A27 bij Oosterhout zijn vanochtend rond kwart voor acht kort na elkaar twee ongelukken gebeurd. Tussen Hank en Oosterhout-Zuid, in de richting Breda, moeten weggebruikers daarom rekening houden met anderhalf uur vertraging. De linkerrijstrook is er dicht. Bij de ongelukken zijn volgens de ANWB zes auto’s betrokken.

07.50

A16 weer vrij na ongeluk

De A16 van Breda-Noord naar Dordrecht is weer vrij. Dit nadat er eerder vanochtend een ongeluk gebeurde. Weggebruikers moeten nog wel rekening houden met vertraging, maar de file neemt wel af. Op dit moment gaat het nog om veertig minuten vertraging. Op de A17 loopt het verkeer door hetzelfde ongeluk ook vast tussen Zevenbergen en knooppunt Klaverpolder. Daar staat rond deze tijd nog een klein half uur vertraging.

07.20

Lange file door ongeluk op A16

Door een ongeluk zijn twee rijstroken van de A16 van Breda-Noord richting Dordrecht afgesloten. Hierdoor staat er 12 kilometer file, goed voor een vertraging van ruim twee uur. Door het ongeluk loopt het ook vast op de A17 van Roosendaal naar Dordrecht, vanwege mensen die omrijden. Tussen Zevenbergen en knooppunt Klaverpolder staat een file van 5 kilometer

05.00

Brand in autospuiterij Veldhoven

Op bedrijventerrein De Run in Veldhoven heeft dinsdagavond een brand gewoed in de filterinstallatie van een autospuiterij. De vlammen sloegen uit de schoorsteen. Toen de brand uitbrak, waren er nog mensen aanwezig in het bedrijf. Medewerkers hebben zo snel mogelijk veel auto's uit de garage gehaald. De brand was iets na negen uur onder controle.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
04.50

Automobilist twee keer betrapt onder invloed van cannabis

De politie heeft dinsdag in Helmond twee keer dezelfde automobilist betrapt op het rijden onder invloed van cannabis. Agenten zagen de auto op de Kasteel-Traverse rijden, waarvan ze wisten dat de eigenaar mogelijk onder invloed reed. Uit een speekseltest bleek dat inderdaad zo te zijn. De verdachte weigerde een bloedafname, dus het rijbewijs werd ingenomen en de bestuurder kreeg een rijverbod voor 24 uur. Zo'n tien minuten later zag een andere agent de bestuurder opnieuw rijden op de Eisenhowerlaan in Eindhoven.

LEES OOK: Hardleerse automobilist loopt twee keer in korte tijd tegen de lamp

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!