Arrestatie na wilde achtervolging: plofkraakonderzoek heropend

30 maart 2023 om 17:49 • Aangepast 13 april 2023 om 02:04
nl
De 22-jarige gevluchte crimineel uit Den Bosch die vorige week na een wilde achtervolging werd aangehouden, blijkt eerder belastende verklaringen te hebben afgelegd over een aantal verdachten van plofkraken in Duitsland. Nu hij is opgepakt, heropent de rechtbank in Utrecht het onderzoek om hem alsnog te horen.
Profielfoto van Rochelle MoesProfielfoto van ANP
Geschreven door

De Bosschenaar zou in 2020 en 2021 betrokken zijn geweest bij een aantal plofkraken in Duitsland. Dat deed hij samen met een groep criminelen, onder wie een 31-jarige vrouw die ook uit Den Bosch kwam, en vijf mannen van begin twintig uit Utrecht. Tegen hen zijn straffen tot zes jaar cel geëist. De Bosschenaar zou vijf jaar de gevangenis in moeten.

Hij had belastende verklaringen over de andere verdachten afgelegd, maar kon daar niet over gehoord worden, omdat hij vorig jaar augustus vandoor was gegaan. De Bosschenaar was toen op voorwaarden vrij uit een voorlopige hechtenis.

Na een wilde achtervolging kon hij vorige week donderdag door de politie worden aangehouden. De uitspraak in de zaak zou eigenlijk vrijdag zijn, maar nu wordt de man uit Den Bosch die dag gehoord als getuige in de zaken van de andere verdachten.

"De rechtbank beseft dat de verdachten hadden gehoopt op een afronding van de zaak, maar het onderzoek is onvolledig als de man niet wordt gehoord”, verklaart de rechtbank in Utrecht. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitspraak nu is.

LEES OOK:
Wilde politieachtervolging eindigt in Den Bosch, man opgepakt

Politie blij met aanhouding van lang gezochte crimineel: ‘Tikkie euforisch’

Broer van opgepakte plofkraker: 'Hij knipte wel vaker zijn enkelband door'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!