Hooligan slaat en bespuugt politie: 120 uur taakstraf

13 april 2023 om 15:36 • Aangepast 25 april 2023 om 02:00
nl
Een 21-jarige fan van FC Den Bosch heeft een taakstraf van 120 uur gekregen, omdat hij vorig jaar mei agenten heeft bekogeld, bespuugd en bedreigd. Volgens de politierechter in Den Bosch heeft hij ook politiewagens beschadigd. Dat deed de Bosschenaar na de wedstrijd tegen Helmond Sport.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Na dat duel, dat in 1-1 eindigde, zochten fans de confrontatie met elkaar bij sportpark De Braak in Helmond. Daarna gingen ze de strijd aan met de politie. Er werd met straatstenen, vuurwerk en blikken drank gegooid.

Een aantal hooligans sloeg agenten en politiehonden met broekriemen. Van zes politiewagens werden ramen ingegooid. Enkele agenten deden aangifte van mishandeling en bedreiging.

Mishandeling
Eerder werden drie andere supporters van de Bossche club veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur, een dag celstraf en 270 euro boete.

De Bosschenaar die donderdag voor de politierechter stond, krijgt een taakstraf van nog eens 60 uur wanneer hij weer de fout ingaat. Hij moet ook een schadevergoeding betalen van ongeveer 425 euro. De man kreeg ook een boete van 500 euro voor een mishandeling in Vinkel in juni 2022. Binnenkort staat hij weer voor de politierechter, dan vanwege rijden onder invloed.

Ook straffen na duel met TOP
In januari kregen vijftien aanhangers van FC Den Bosch én TOP taakstraffen van 80 tot 200 uur en een stadionverbod van één tot twee jaar.

Na vechtpartijen bij eerdere wedstrijden bepaalde het bestuur van FC Den Bosch in oktober dat eigen fans voorlopig niet welkom zijn bij uitwedstrijden.

LEES OOK:

Deze hooligans van FC Den Bosch en TOP Oss worden nog gezocht

Stadionverboden en taakstraffen voor rellen rond FC Den Bosch-TOP Oss

Fans FC Den Bosch niet mee naar uitwedstrijden na rellen

Vaker onrust bij wedstrijden van FC Den Bosch: zo ging het eerder mis

Politievakbond klaar met supportersgeweld: 'Jammer voor de echte fans'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!