Liveblog

112-nieuws: bezorgster belandt in sloot • met 146 km/u in bebouwde kom

16 april 2023 om 21:38 • Aangepast 26 april 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.24

Maaltijdbezorgster belandt in sloot

Op de kruising van de Witteweg met de Koekoekweg in Made is vanavond een maaltijdbezorgster met haar auto in de sloot beland. Brandweer, politie en ambulance werden opgeroepen. De vrouw kon zelfstandig uit de auto komen en werd in de ambulance nagekeken. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald en afgevoerd.

Foto: Jeroen Stuve/ SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/ SQ Vision.
20.53

Schoten gelost in Den Bosch

In de Zandzuigerstraat, vlakbij het treinstation Den Bosch-Oost zijn vanavond rond acht uur schoten gelost. De politie doet onderzoek. Getuigen melden dat er meerdere keren geschoten is.

Bij de schietpartij waren volgens de politie twee auto's betrokken, een grijze en een zwarte. Een groot deel van de Zandzuigerstraat is afgezet. De treinen rijden wel. Het forensisch onderzoek is in volle gang.

In Den Bosch is vlakbij station Oost geschoten. Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
In Den Bosch is vlakbij station Oost geschoten. Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
20.59

Hert gaat op avontuur in Helmond

De brandweer is uitgerukt om een hert te helpen dat was losgebroken uit een hertenkamp in Helmond. Het dier stak verschillende wegen over en passeerde zelfs al zwemmend een kanaal. Daarna liep het een bedrijventerrein bij de Kanaaldijk Zuid-Oost op, bij de N612. Hier besloot het om uitgeput achter een stapel pallets te gaan liggen.

Iemand zag het dier tijdens de tocht lopen en belde de alarmcentrale, terwijl hij het hert volgde. Het dier is met een vangstok gevangen en door de eigenaar meegenomen.

LEES OOK: Bambi gaat op avontuur en zwemt en rent door Helmond

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties.
17.22

Snelweg richting Bergen op Zoom weer open na ongeluk

Op de snelweg A58 bij Rucphen is een auto op de zijkant terecht gekomen. De bestuurster moest uit de wagen worden bevrijd. De snelweg werd afgezet voor de hulpverlening. Ambulance en brandweer rukten uit voor het ongeval waarbij geen ander verkeer betrokken is geweest. De snelweg richting Bergen op Zoom is inmiddels weer open.

Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
17.17

Veel politie bij gevangenis Vught vanwege 'calamiteit'

De politie is massaal uitgerukt naar de gevangenis (PI) in Vught. Eerder op de middag reden daar al ziekenwagens naartoe en landde er een traumahelikopter. De ambulances vertrokken daarna weer, zonder patiënt. Ook de traumahelikopter ging terug naar de vliegbasis. Agenten bij de gevangenis, van wie een deel speciale vesten draagt, willen niet zeggen wat er aan de hand is, zij spreken van 'protocol'. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een 'calamiteit'.

Later op de dag liet een woordvoerder van de gevangenis weten dat het ging om een 'overleden gevangene door suïcide'. Vanwege de komst van hulpdiensten gaan dan verschillende deuren en sluizen open en vanwege de veiligheid worden uit voorzorg dan extra agenten opgeroepen, legt Omroep Brabant-misdaadverslaggever Willem-Jan Joachims uit.

Foto: Bart Meesters/ SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/ SQ Vision.
16.27

Motorijder rijdt 146 kilometer per uur in bebouwde kom

Wachten op privacy instellingen...
15.55

Forse boete voor motorijder die geluidsniveau overschrijdt

Een 24-jarige bestuurder van een racemotor heeft een boete van 450 euro gehad, omdat zijn motor teveel lawaai maakte. Na een geluidsmeting bleek dat het geluidsniveau van zijn racemotor met 19 decibel werd overschreden, zo meldt de verkeerspolitie.

LEES OOK:
Motorrijder maakt te veel lawaai en krijgt boete van 450 euro

15.27

Poolse auto vliegt in brand op N65

De brandweer moest vandaag in actie komen nadat een auto op de N65 tussen Den Bosch en Tilburg in brand vloog. Er zaten vijf mannen in de auto. Toen ze merkten dat er rook uit de wagen kwam, stopten ze in de berm. Een deel van de passagiers laadde de koffers en andere bagage uit, anderen probeerden de brand te blussen met liters drinkwater die ze bij hadden in flessen in de auto. Ook hadden ze nog een kleine poederblusser bij.

De brandweer heeft de brand verder geblust. Het motordeel van de auto is uitgebrand. De auto kan zeer waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
14.55

Jasim (16) uit Tilburg vermist

Sinds vrijdagavond wordt de 16-jarige Jasim uit Tilburg vermist. De jongen is rond half negen die avond voor het laatst gezien in MFA het Kruispunt, een buurtcentrum aan de Sinopelstraat in Tilburg. Hij droeg op dat moment een blauwe jas van het merk Stone Island, een blauw Under Armour trainingspak en zwarte Under Armour schoenen. Jasim is 1,80 meter lang, heeft kort krullend haar bovenop, de zijkant opgeschoren en een baard van een paar dagen.

De vermiste Jasim (foto: politie.nl).
De vermiste Jasim (foto: politie.nl).
13.39

Huifkar met paarden in water

In Berlicum is vanmiddag een huifkar getrokken door twee paarden in een sloot beland. Vermoedelijk schrokken de dieren ergens van. De brandweer werd opgeroepen om de paarden uit te sloot te halen. Dit lukte met een kraan. Ook degene die op de bok van de huifkar zat, belandde in het water maar bleef verder ongedeerd.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
12.12

Vandalisme bij hondenvereniging

Hondenvereniging De Hondenvriend in Eindhoven is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van vandalen. En dat is niet voor het eerst. Nu zijn windschermen op het terrein kapot gemaakt en volgens secretaris Jeroen Walschot is er ook op het dak van het gebouw gelopen. "Gelukkig is dat niet kapot."

11.16

Lachgastank gevonden

In de berm naast de Steegstraat in Linden is vanochtend een lachgastank gevonden. De politie werd hierop geattendeerd toen die aanwezig was bij een ongeluk op dezelfde weg. De lachgastank is door de agenten uit de berm gehaald en meegenomen naar het politiebureau.

De politie heeft de lachgastank uit de berm in Linden gehaald en meegenomen (foto: SK-Media).
De politie heeft de lachgastank uit de berm in Linden gehaald en meegenomen (foto: SK-Media).
10.46

Wielrenner gewond bij aanrijding

Een wielrenner is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de Steegstraat in Linden. Het ging mis toen de wielrenner overstak bij een oversteekplaats en een groepje motorrijders aankwam, laat een 112-correspondent weten. Een motorrijder kon de aanrijding niet meer voorkomen. De motorrijder en diens bijrijder kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. De wielrenner is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Het ging mis toen de wielrenner de weg in Linden wilde oversteken (foto: SK-Media).
Het ging mis toen de wielrenner de weg in Linden wilde oversteken (foto: SK-Media).
De wielrenner werd geraakt door een motorrijder (foto: SK-Media).
De wielrenner werd geraakt door een motorrijder (foto: SK-Media).
10.35

Bejaarde beroofd van tas

Een bejaarde vrouw is gisterochtend in Hoogerheide beroofd van haar schoudertas. Dit gebeurde rond kwart over elf op de Flemingstraat. Het 88-jarige slachtoffer had de tas aan haar rollator gehangen. Een man sprak haar aan en vroeg de weg naar een winkel. Toen ze hem antwoordde, greep de man de schoudertas en rende weg richting de Raadhuisstraat. De vrouw bleef onthutst achter. Een omstander hielp haar naar huis. Een ander achtervolgde de dief, maar die wist in een auto te ontkomen.

09.54

Bestuurder gecrashte auto was onder invloed

De bestuurder van de auto die afgelopen nacht crashte tegen een huis aan de Bredaseweg in Tilburg was onder invloed van drugs en alcohol. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De bestuurder, een 28-jarige Tilburger, ging er na de crash vandoor, evenals een vrouw die bij hem in de auto zat. Zij konden korte tijd later op de Korvelseweg worden aangehouden.

LEES OOK: Auto crasht tegen huis, bestuurder was onder invloed van drugs en alcohol

09.38

Auto's Helmond uitgebrand

In Helmond zijn afgelopen nacht twee auto’s in vlammen opgegaan. De ene auto was geparkeerd aan de Mierloseweg. De andere stond op een parkeerplaats aan de achterkant van de Mierloseweg, de Cortenbachstraat. De eerste autobrand vond rond drie uur plaats, de andere rond vijf uur. Hoe de branden konden uitbreken, wordt onderzocht.

Een van de twee uitgebrande auto's stond op een parkeerplaats aan de Cortenbachstraat (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een van de twee uitgebrande auto's stond op een parkeerplaats aan de Cortenbachstraat (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
09.18

Problemen op spoor

Tussen Breda en Roosendaal reden van negen tot elf uur vanochtend minder treinen door een wisselstoring. Reizigers moesten rekening houden met ruim dertig minuten vetraging.

07.06

Botsing op boom in Oisterwijk

Een automobilist is vanochtend rond zes uur met zijn auto op een boom gebotst langs de Heusdensebaan in Oisterwijk. Het ging mis toen de bestuurder vanuit de N65 de Heusdensebaan opdraaide. De schade aan de auto is aanzienlijk. De bestuurder is door de politie aangehouden. In het politiebureau wordt bekeken of de automobilist teveel had gedronken. De bestuurder was niet gewond.

07.00

Ravage na botsing tegen huis

Een automobilist crashte afgelopen nacht met zijn auto tegen een huis aan de Bredaseweg in Tilburg. Het ging mis tijdens een flauwe bocht, op de kruising van de Schouwburgring met de Bredaseweg. De bestuurder zou volgens een 112-correspondent met hoge snelheid hebben gereden en de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt. Hij raakte met de auto een stoeprand. Daardoor brak een wiel van de auto en raakte de auto het huis. De bewoners van het huis zijn ongedeerd.

LEES OOK: Auto crasht tegen huis, bestuurder was onder invloed van drugs en alcohol

06.58

Verdachten mishandeling gezocht

De politie heeft foto's verspreid van twee mannen die ervan worden verdacht op maandag 20 maart in Eindhoven een man te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij meerdere tanden kwijt. Het slachtoffer liep samen met zijn vriendin door het uitgaansgebied van Eindhoven toen zijn vriendin uit het niets een klap tegen haar hoofd kreeg. Toen de man voor haar opkwam, ging het mis en werd hij geslagen en geschopt. Onder meer tegen zijn hoofd.

Wachten op privacy instellingen...
04.06

Aanhoudingen tijdens Rebirth Festival

Zeven mensen zijn gisteren vanwege uiteenlopende feiten aangehouden tijdens de tweede dag van het Rebirth Festival in Helvoirt. Dat meldt de politie. Daarnaast werden zeventien mensen overgedragen, omdat zij spullen bij zich hadden die niet zijn toegestaan. Een wijkagent meldt verder nog 'uitdagingen met mobiliteitsstromen'.

01.02

Arbeidsmigrant slaat ruiten chalet in

Een arbeidsmigrant (37) sloeg gisteravond ruiten in van een chalet aan de Vijverweg in Schijndel. Gewaarschuwde agenten zagen de man korte tijd later schreeuwend met een klauwhamer zwaaien op resort De Molenheide. De man bleek behoorlijk dronken. Hij is naar de cel gebracht om daar zijn roes uit te slapen en nuchter te worden.

00.56

Rijbewijs kwijt na schampen auto

Een automobilist uit IJsselstein moest gisteren zijn rijbewijs inleveren nadat hij bij een restaurant in Schijndel met zijn auto een geparkeerde auto had geschampt en daarna was doorgereden. Het kenteken van zijn auto was echter genoteerd. De automobilist werd daarop gebeld om gegevens uit te wisselen. Toen agenten in IJsselstein de man een alcoholtest lieten doen, bleek dat de man te veel had gedronken.

Wachten op privacy instellingen...
23.17

Zwaargewonden bij botsing

Een scooterrijder en een fietser zijn gisteravond zwaargewond geraakt nadat ze met elkaar in botsing kwamen op de Zundertseweg in Roosendaal. Ze zijn allebei met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De trauma-arts ging met de fietser mee naar het ziekenhuis in Rotterdam. De fietser zou deel hebben uitgemaakt van een groep van drie fietsers. Hoe het mis kon gaan, onderzoekt de politie.

Vanwege de ernst van het ongeluk op de Zundertseweg in Roosendaal werden diverse hulpdiensten opgeroepen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Vanwege de ernst van het ongeluk op de Zundertseweg in Roosendaal werden diverse hulpdiensten opgeroepen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
22.54

Zware mishandeling in Eindhoven

Op de Vestdijk in Eindhoven is gisteravond rond halfnegen iemand zwaar mishandeld na een ruzie. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De politie kon al snel iemand aanhouden als verdachte, maar is nog wel op zoek naar getuigen. Op de plek van de mishandeling is onderzoek gedaan.

22.52

Rijbewijs kwijt

Twee automobilisten moesten gisteravond hun rijbewijs inleveren tijdens een snelheidscontrole op de Graafsebaan in Oss. Zij raceten met een snelheid van - na correctie - 135 en 141 kilometer per uur over de weg, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur. Vier anderen reden met snelheden van 122, 129, 120 en 126 kilometer per uur. Zij kregen allemaal een proces-verbaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!