Liveblog

112-nieuws: zorgen om vermiste vrouw (35) • mannen opgepakt na steekpartij

26 april 2023 om 21:33 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

21.35

Man in zijn been gestoken, drietal aangehouden

Drie mannen zijn vanavond aangehouden na een steekpartij in Bergen op Zoom. Een man is in zijn been gestoken en naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde in een huis aan de Rooseveltlaan, waar meerdere mensen waren. Vanwege een taalbarrière en omdat niemand toegaf het slachtoffer te hebben verwond, zijn ze allemaal opgepakt. Op het politiebureau wordt de zaak verder onderzocht.

20.33

Maaike Oomes (35) vermist, politie maakt zich zorgen

De politie maakt zich zorgen om de 35-jarige Maaike Oomes, die vermist is. Ze is voor het laatst gezien bij de GGzE in Eindhoven en is te herkennen aan haar smalle postuur en donkere jas met op de linkermouw een witte stip/logo. Ze draagt een spijkerbroek, donkere halfhoge schoenen, een gebreide muts met roze en blauwe horizontale strepen en een oranje tas. Maaike mist een pink en ringvinger en meerdere tenen. Mogelijk is ze onderweg op een rode fiets met een zwart kinderstoeltje.

Maaike Oomes is vermist (foto: politie).
Maaike Oomes is vermist (foto: politie).
16.19

Man gewond na botsing

Een man is vanmiddag gewond geraakt, toen hij in zijn busje werd aangereden door een automobilist. Die raakte hem van achteren op de Rijksweg in Rijen. Door het ongeluk ontstond er in beide richtingen een file.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.13

Spectaculaire beelden van arrestatie na melding schietpartij

Gewapende politieagenten hebben vanmiddag in de Schepen Maaslaan in Nuenen een man aangehouden, die op een vrouw zou hebben geschoten. De aanhouding zorgde voor veel commotie in de wijk, wat door omstanders werd gefilmd. Zo moest de arrestant een voorwerp op de grond leggen, dat een nep of een echt vuurwapen is.

Wachten op privacy instellingen...
13.20

Schietpartij Nuenen

Bij de politie is een melding binnengekomen van een schietincident in de Schepen Maaslaan in Nuenen. Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd. ''Het lijkt erop dat er geen gewonden zijn gevallen", reageert een politiewoordvoerder. Er is een 31-jarige man aangehouden die in de straat woont.

De politie doet sporen- en buurtonderzoek om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...
11.55

Hondje achtergelaten na achtervolging

De dierenambulance heeft zich ontfermd over een hondje dat in een auto is achtergelaten na een achtervolging. Agenten in Rosmalen wilden afgelopen nacht een voertuig controleren dat met gestolen kentekenplaten rondreed. "De auto ging er echter vandoor", vertelt een politiewoordvoerster. Daarop ontstond een korte achtervolging.

In de berm van de Burgemeester Burgerslaan, aan de rand van een industrieterrein, liet de bestuurder zijn wagen achter en vluchtte. ''Er zaten nog een passagier en een hondje in de auto. Die eerste is aangehouden." De politie zoekt nog naar de bestuurder.

Het hondje is naar de noodopvang gebracht. "Het dier was behoorlijk geschrokken", zegt een medewerker van de dierenambulance. "Maar het gaat goed met hem."

Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost
11.46

Gewonde patiënt aangehouden

De man (27) zonder vaste woonplaats die zondag door kogels werd geraakt bij een schietpartij in Roosendaal, is aangehouden. Dat meldt de politie. Hij meldde zich zondag bij het ziekenhuis en ligt daar nog steeds. De politie verdenkt hem nu van betrokkenheid bij het schietincident aan de Diamantdijk.

Een andere man die is gevlucht wordt nog steeds gezocht. "De recherche is druk bezig met een uitgebreid onderzoek naar deze geweldsuitbarsting", aldus een woordvoerder.

LEES OOK: Slachtoffer (27) schietpartij Roosendaal is er ernstig aan toe

11.08

Brandje in keuken

De brandweer is vanochtend rond half elf opgeroepen voor een flatbrand aan de Elzentlaan in Eindhoven. In een keuken van een appartement woedde een kleine brand. Omdat de brandweerkazerne om de hoek zit, was de brand zo geblust.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.58

Drugs en illegaal pokertoernooi op bedrijventerrein

De gemeente Den Bosch heeft besloten twee panden te sluiten op bedrijventerrein De Kruisstraat. Bij een controle in december werd bij een onderneming op het industrieterrein veel drugs gevonden. Zo lag er mdma, meer dan 200 xtc-pillen en duizend kilo's tabak. Elders op het industrieterrein is twee keer een illegaal pokertoernooi geweest. Zo'n toernooi kan witwassen mogelijk maken, stelt de gemeente.

Het eerste pand moet zes maanden dicht, het andere wordt drie maanden gesloten.

09.50

Woningoverval in Eindhoven

De politie doet vanochtend onderzoek in een flatgebouw aan de Eindhovense Echternachlaan na een melding van een woningoverval. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel heeft de politie een wit poederspoor ontdekt aan de achterkant van het gebouw. Dat spoor loopt over een grasveld, fietspad en de weg. Vermoedelijk zijn pakken drugs van een verdieping naar beneden gegooid en kapotgegaan. Eén pak is blijven liggen in het gras.

De 40-jarige bewoner van de flatwoning is aangehouden. In zijn appartement lagen grondstoffen waarvan synthetische drugs worden gemaakt.

LEES OOK: Spoor van wit poeder op straat: mogelijk drugs verloren na woningoverval

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
06.30

Rode kruis waarschuwt stappers voor koude Koningsnacht

Ben je van plan komende nacht, Koningsnacht, op stap te gaan, houd er dan rekening mee dat het flink koud kan worden. Het Rode Kruis waarschuwt hiervoor en roept iedereen op goed voorbereid de deur uit te gaan. De temperaturen liggen rond het vriespunt waardoor onderkoeling volgens de hulporganisatie op de loer ligt.

"Het wordt zelfs kouder dan Nieuwjaarsdag", zo geeft het Rode Kruis aan. Wanneer je gedronken hebt, is het gevaar van onderkoeling groter. Daarom waarschuwt het Rode Kruis feestvierders. Op ruim honderd plekken in heel het land staan deze Koningsnacht honderden hulpverleners van het Rode Kruis klaar om eerste hulp te verlenen. Dit op festivals en evenementen bijvoorbeeld in Eindhoven, Helmond, Breda, Tilburg, Den Bosch, Gemert, Veghel, Schijndel en Sint-Michielsgestel.

LEES OOK: Weerman heeft goed nieuws voor Koningsdag, maar Koningsnacht rond vriespunt

01.00

Auto belandt in sloot

Twee inzittenden van een auto raakten gisteravond laat in Roosendaal gewond toen ze met hun auto van de weg raakten en in een sloot belandden. Het ongeluk gebeurde aan de Akkermanstraat. De twee raakten met hun auto in een S-bocht van de weg waarna ze met hun wagen aan de andere kant van de weg in een sloot terechtkwamen.

De twee gewonden zijn volgens onze 112-correspondent met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat ze precies mankeren, is niet duidelijk. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om de auto uit de sloot te halen.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
00.45

Vrouw gewond bij crash in Helmond

Een automobiliste is gisteravond laat in Helmond gewond geraakt nadat ze met haar auto tegen een geparkeerde auto botste en vervolgens over de kop sloeg. Het slachtoffer is volgens onze 112-correspondent met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Straakvense Bosdijk.

Vermoedelijk is de vrouw de macht over het stuur verloren waarna ze de geparkeerde auto raakte. De laatste auto belandde door de klap tegen een boom. Omdat de auto die op zijn kop belandde brandstof lekte, werd rond half twaalf ook de brandweer opgeroepen. Een ambulance en de politie waren toen al op de plek van het ongeluk. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!