Rutten zag vertrek Van Nistelrooij niet aankomen: 'Sloeg in als een bom'

26 mei om 13:20 • Aangepast vandaag om 02:00
nl
Fred Rutten moet PSV zondag leiden naar de tweede plek. Nadat trainer Ruud van Nistelrooij deze week vertrok is de assistent naar voren geschoven voor de laatste competitiewedstrijd, uit tegen AZ. Ondanks dat hij het vooral over de wedstrijd wilde hebben ging hij ook in op de gehele onrust binnen de club.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Fred Rutten begon het persmoment vrijdagmiddag met een betoog waarin hij zei dat de focus volledig op AZ ligt. “Er telt op dit moment maar één ding en dat is PSV. Wij moeten zondag resultaat halen. Dat is het belangrijkste voor de spelers, de staf en de fans en dus de hele club.”

Maar de interim-trainer ontkwam er niet aan dat er vragen werden gesteld over de situatie van deze week. Ruud van Nistelrooij vertrok met nog één wedstrijd te gaan. Er waren verhalen naar buiten gebracht dat de sfeer binnen de groep en de staf niet goed was.

"Het is nu niet relevant of er een kink in de kabel is gekomen."

“Ik had een prima relatie met Ruud”, vertelt Rutten. Maar is er dan een kink in de kabel gekomen? “Dat is nu niet relevant”, reageert de voormalig assistent van Van Nistelrooij.

De interim-trainer heeft de oud-spits na diens vertrek alleen via appjes gesproken, omdat hij zelf weet dat een pas vertrokken trainer niet graag met mensen praat. Het nieuws was bij Rutten zelf hard aangekomen. “Het is ingeslagen als een bom.”

Twijfels om als trainer de laatste wedstrijd in te gaan heeft Rutten niet gehad. Sterker nog, hij kijkt er naar uit. “Ik vind zo’n situatie mooi. Niet na het verhaal met Ruud, maar van dit soort wedstrijden geniet ik.”

"Ik heb geen tweespalt ontdekt."

Bij de spelersgroep was er veel verdeeldheid. Dat was natuurlijk al voor het vertrek van Van Nistelrooij. De ene helft wilde door met de trainer, de andere niet. Maar uiteindelijk moet er één team zondag resultaat halen in Alkmaar. “Je moet nu je verantwoordelijkheid pakken. Iedereen moet zich bewust zijn van het belang zondag. Maar bij sommigen is het nieuws natuurlijk ook hard aangekomen. Die hebben dan vijf minuten een arm om zich heen nodig.”

Volgens de interim-trainer heeft het vertrek niet voor meer onrust gezorgd binnen de selectie. "Ik heb geen tweespalt ontdekt."

"We vieren als PSV sowieso geen feestje bij een tweede plek."

Een heel ander elftal zal er zondag tegen AZ niet staan want Rutten zegt dat hij vast wil houden aan dezelfde namen. “Alleen als ik merk dat iemand de hele situatie niet goed heeft verwerkt, zal ik ingrijpen.”

Want uiteindelijk is voor de club de wedstrijd tegen AZ van cruciaal belang. Er staan vele miljoenen op het spel. Maar is het netjes om bij een goed resultaat een feestje te vieren? “We vieren als PSV sowieso geen feestje bij een tweede plek. PSV is een grote club. We vieren feestjes als we prijzen winnen”, zegt Rutten stellig.

En wat als het allemaal misgaat? “Dan is het een grote deceptie. Voor iedereen binnen de club. PSV moet gewoon Champions League spelen. Als dat niet lukt is dat een grote teleurstelling.”

LEES OOK:

Ook Fred Rutten na dit seizoen weg, PSV heeft compleet nieuwe staf nodig

Vertrek Van Nistelrooij bij PSV: 'Een dolksteek in de rug van de trainer'

PSV-fans zijn stomverbaasd door vertrek en eisen uitleg van Van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij per direct weg bij PSV, Fred Rutten neemt taken over

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone