Liveblog

112-nieuws: zoektocht naar twee kanoërs • flinke brand bij Rosmalen

25 juni 2023 om 21:01 • Aangepast 4 juli 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

22.23

Vrouw houdt mes tegen haar keel

In Vlijmen werd zondagavond een ambulance opgeroepen vanwege een bewusteloze 40-jarige vrouw. Toen medewerkers bij het huis aankwamen, bleek ze niet bewusteloos te zijn. Ze hield een keukenmes tegen haar keel. Volgens de wijkagent was ze 'zwaar onder invloed en door het dolle heen'. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

21.14

Ruim twintig bestuurders bekeurd

De politie heeft ruim twintig bestuurders bekeurd bij de Galderse Meren in Breda.

Wachten op privacy instellingen...
21.01

Fietser overleden na ongeluk

De 64-jarige fietser die vanochtend werd aangereden op de Griendtsveenseweg in Deurne is vanavond overleden. Dat meldt de politie. De man werd na het ongeluk met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.

20.56

Zoektocht naar twee kanoërs

De politie is in de Biesbosch aan het zoeken naar twee kanoërs. Ze moesten om vijf uur hun kano's inleveren, maar kwamen niet opdagen. Niet lang daarna vond de politie de vaartuigen drijvend op het water, maar zonder mensen erin.

LEES OOK: Zoektocht naar twee vermiste kanoërs in de Biesbosch

17.33

Flinke bermbrand bij Rosmalen

Zondagmiddag is de brandweer gealarmeerd voor een bermbrand langs de A59 bij Rosmalen. Het vuur greep bij de op- en afrit snel om zich heen. Er kwam een waterwagen met extra bluswater om het vuur te bestrijden. De oprit richting Den Bosch werd tijdelijk afgesloten. De brand was rond half zes onder controle.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
16.50

Schietpartij in Maarheeze

Bij een schietpartij op een woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze is zondagmiddag iemand overleden. Een tweede slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een verdachte aangehouden en een vuurwapen in beslag genomen.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
16.31

Gewonde na ongeluk

Een motorrijder en quadrijder zijn vanmiddag tegen elkaar gebotst op de Achtseweg Noord in Eindhoven. Een van de bestuurders is met verwondingen aan het been naar het ziekenhuis gebracht. De andere betrokkene gaat zelf naar het ziekenhuis voor controle. Een traumahelikopter landde voor assistentie.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
16.01

Motorrijder overleden bij ongeluk

Een 53-jarige man uit Zundert is overleden bij een ongeluk op de A28 richting het Gelderse Hattem. De motorrijder botste met een auto en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Wachten op privacy instellingen...
15.42

Brand in korenveld

De brandweer heeft vanmiddag rond tien over twee een brand geblust in een korenveld langs de Grintweg in Rosmalen. De brand bleef beperkt tot een kleine hoek van het veld.

Foto: Sander van Gils/ SQ Vision
Foto: Sander van Gils/ SQ Vision
14.52

Vrouw zwaargewond bij steekpartij

Een vrouw is vanmiddag rond kwart over twee zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Dit gebeurde op de Trompstraat in Helmond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Er is een verdachte aangehouden.

Foto: Harrie Grijseels
Foto: Harrie Grijseels
14.11

Busje belandt in de sloot

Een busje is vanmiddag op de Boekelseweg in Gemert in een sloot beland. De bestuurder raakte van de weg, botste tegen een verkeersbord en reed vervolgens over een vluchtheuvel. Uiteindelijk kwam het busje in de sloot terecht. De bestuurder raakte niet gewond. Er wordt nog onderzocht of de man onder invloed was.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
12.37

Poes en kittens gedumpt

Vier kittens en hun moeder zijn vrijdagnacht door een pizzabezorger gevonden, nadat ze in een gesloten doos waren achtergelaten in Den Bosch. De doos zat dichtgetapet. Vanuit de doos klonk gepiep. Het incident liep met een sisser af. De dieren overleefden het en zijn opgevangen door een asiel.

LEES OOK: Pizzabezorger vindt kittens en moederpoes in dichtgetapete doos

De doos waar de diertjes in zaten (Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost)
De doos waar de diertjes in zaten (Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost)
12.21

Kapotte auto op A2

Verkeer op de A2 van Den Bosch richting Utrecht moest rond twaalf uur vanmiddag korte tijd rekening houden met een kleine file voor de afrit Kerkdriel. Daar stond een kapotte auto op de weg. Dit leidde rond kwart over twaalf tot een drie kilometer lange file vanaf Rosmalen. De vertraging bleef beperkt tot vijf minuten. Rond halfeen kon het verkeer hier weer doorrijden.

12.19

Fietser geschept in Deurne

Een fietser is vanochtend geschept door een automobilist op de Griendtsveenseweg in Deurne. Hoe dit kon gebeuren, is nog onduidelijk. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. De fietser is met de traumahelicopter naar het Radboudzumc in Nijmegen gebracht.

Hoe de aanrijding op de Griendtsveenseweg in Deurne kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
Hoe de aanrijding op de Griendtsveenseweg in Deurne kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
De fietser werd geschept door een automobilist op de Griendtsveenseweg in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
De fietser werd geschept door een automobilist op de Griendtsveenseweg in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
11.56

Weer treinen tussen Boxtel en Den Bosch

Sinds het middaguur rijden er weer treinen tussen Boxtel en Den Bosch. Het treinverkeer op dit traject was sinds negen uur vanochtend gestremd na een aanrijding vlakbij station Vught. Tot twaalf uur reden er zeer beperkt bussen tussen Den Bosch, Vught en Boxtel.

10.38

Motorrijder overleden

Een 53-jarige motorrijder uit Zundert is gisteren om het leven gekomen bij een ongeluk op de A28 bij Zwolle. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Bij het ongeluk zou ook een automobilist betrokken zijn geweest.

10.23

Automobilisten in de fout bij Tilburg

Een automobilist stapelde gisteravond fout op fout op de Midden-Brabantweg bij Tilburg. De bestuurder reed daar met een snelheid van 161 kilometer per uur over de weg, waar een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur. Hij werd door agenten, die daar bezig waren met een verkeerscontrole, aan de kant gezet. Daar bleek dat de man zonder geldig rijbewijs reed. Het was al de derde keer dat hij daarop betrapt werd, dus werd zijn auto in beslag genomen.

De automobilist stapelde fout op fout op de Midden-Brabantweg bij Tilburg (foto: Facebook politie  Tilburg eo).
De automobilist stapelde fout op fout op de Midden-Brabantweg bij Tilburg (foto: Facebook politie Tilburg eo).
10.23

Automobilist racet terwijl kinderen zonder gordel achter in auto zitten

Ook op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg had een man gisteravond lak aan de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Hij reed met een snelheid van 143 kilometer per uur, terwijl hij kleine kinderen zonder gordel achterin de auto had zitten. Ook hij kreeg een proces-verbaal. Op deze weg verder nog proces-verbalen uitgedeeld aan automobilisten die reden met snelheden van 121 en 115 kilometer per uur.

LEES OOK: Automobilist racet over weg terwijl kinderen zonder gordel achterin zitten

09.58

Aanhouding op A2 bij Boxtel

Op de A2 bij Boxtel is vanochtend iemand aangehouden. Die zou een aanrijding met een of meerdere voertuigen hebben veroorzaakt, laat een politiewoordvoerster weten. Op het wegdek van Eindhoven richting Den Bosch waren flinke bandensporen te zien, die eindigden bij de vangrail. Zeker een auto is door een bergingsbedrijf meegenomen, zag een 112-correspondent. "Ook kwamen een ambulance en meerdere politieauto’s naar de plaats van het ongeluk."

Er wordt bloedonderzoek gedaan om erachter te komen of de aangehouden automobilist onder invloed was van alcohol of verdovende middelen. In het politiebureau in Boxtel vernielde de verdachte een ruit. Hij werd daarop ook aangehouden voor vernieling.

Flinke bandensporen op de A2 bij Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Flinke bandensporen op de A2 bij Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
09.46

Aanhoudingen na steekpartij Bergen op Zoom

Twee mannen en een vrouw zijn zaterdagnacht aangehouden na een steekpartij in Bergen op Zoom. Het slachtoffer (31) meldde zich rond halftwee 's nachts bij de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Toen de man een steekwond bleek te hebben, werd de politie gewaarschuwd. De man legde een vage verklaring af. Agenten ontdekten vervolgens op een adres aan de Kastanjelaan sporen van een vechtpartij. Ook zagen de agenten bloedsporen in en om dit huis. De aanwezigen werden daarop aangehouden.

LEES OOK: Mannen en vrouw vast na steken man Bergen op Zoom, bloedspoor in en om huis

09.33

Ongeluk afrit A59

De afrit Waalwijk op de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch is sinds halftien vanochtend afgesloten na een ongeluk. Wat er precies is gebeurd, is niet naar buiten gebracht.

09.17

Geen treinen tussen Boxtel en Den Bosch

Tussen Boxtel en Den Bosch rijden sinds negen uur vanochtend geen treinen na een aanrijding vlakbij station Vught. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. De NS vreest dat de problemen op het spoor niet voor halfeen 's middags opgelost zullen zijn. Er rijden tot die tijd zeer beperkt bussen tussen Den Bosch, Vught en Boxtel.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
04.43

Camper brandt uit op camping

Op camping De Paal aan de Paaldreef in Bergeijk is afgelopen nacht rond drie uur een camper in vlammen opgegaan. Mensen in de camper werden wakker van wat geknetter. Ze vermoedden direct brand en konden op tijd de camper verlaten. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de camper was niet te redden. Een hete gasfles werd veiliggesteld en gekoeld. Campers staan op deze camping op ruime afstand van elkaar, waardoor het vuur niet kon overslaan.

Van de camper in Bergeijk bleef slechts een geraamte over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Van de camper in Bergeijk bleef slechts een geraamte over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
22.34

Flink stuk berm vat vlam

De brandweer rukte gisteravond laat uit vanwege een bermbrand langs de A50 bij Son. Een stuk grond van zo'n tweehonderd vierkante meter stond daar in brand. Het vuur verspreidde zich snel vanwege het droge, gemaaide gras dat op de helling lag. Het vuur kon snel worden gedoofd, maar de brandweer was nog wel enige tijd bezig met nablussen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!