Liveblog

112-nieuws: auto botst tegen een boom • motorrijder gewond

25 juli 2023 om 12:43 • Aangepast 4 augustus 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.46

Motorrijder gewond

Op de Maltaweg in Heijningen is vanmiddag een motorrijder ernstig gewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde op de kruising met de oprit van de A59. De vrouw is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

18.29

Bestuurder komt om het leven op N65

Op de N65 bij Berkel-Enschot is dinsdag aan het einde van de middag een automobilist om het leven gekomen bij een ernstige botsing. De weg is dicht in beide rijrichtingen.

LEES OOK: Bestuurder komt om het leven bij botsing, N65 helemaal dicht

15.51

A2 deels dicht na botsing

Op de A2 zijn zojuist vier voertuigen op elkaar gebotst bij knooppunt Batadorp. De weg richting het zuiden is daarom dicht, maar het verkeer kan er via de vluchtstrook nog wel langs. Op dit moment bedraagt de vertraging een half uur. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Niemand raakte ernstig gewond.

Update: de weg is weer open

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.14

Gratis eten en douche voor bewoners Eindhoven

De bewoners van ongeveer 130 huizen in Eindhoven die sinds maandagavond zonder gas zitten, kunnen gratis eten bestellen. Ook mogen ze deze dinsdag gebruik maken van de douches in de gymzaal aan de Hendrik Staetslaan. Een woordvoerder van netbeheerder Enexis heeft dit gemeld. Het gaat om adressen in de Staalstraat, de Outshoornstraat, de Kromhoutstraat en de Van den Meystraat. De oorzaak van de gasstoring is onbekend.

15.09

File na ongeluk op A2

Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven is de weg dicht tussen knooppunt Batadorp en knooppunt De Hogt. Er is daar een ongeluk gebeurd. Verkeer dat achter het ongeluk zat, wordt nu via de vluchtstrook geleid. Al met al kost het je zeker een half uur extra reistijd.

Wachten op privacy instellingen...
12.30

Auto in brand na botsing tegen boom

Een auto is vanmorgen in Roosendaal tegen een boom gebotst, daarna over de kop gevlogen en vervolgens in brand gevlogen. Een vrouw, die als enige in de auto zat, is naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond tien voor elf op de Wouwbaan, tussen Wouw en Roosendaal. Er was geen ander verkeer bij betrokken. Hoe het kon gebeuren, is onbekend. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld en onder meer daardoor was een deel van de Wouwbaan afgesloten voor het verkeer.

Er was één brandweerwagen ingeschakeld foto: Christian Traets/SQ Vision).
Er was één brandweerwagen ingeschakeld foto: Christian Traets/SQ Vision).
Ook de boom raakte beschadigd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Ook de boom raakte beschadigd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto kwam op zijn kop terecht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto kwam op zijn kop terecht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
12.25

Langdurige gasstoring in Eindhoven

Ongeveer 130 huizen in Eindhoven zitten sinds gisteravond elf uur zonder gas. Een woordvoerder van netbeheerder Enexis gaat er voorlopig vanuit dat de storing vandaag niet meer wordt opgelost. Het gaat om adressen in de Staalstraat, de Outshoornstraat, de Kromhoutstraat en de Van den Meystraat. De oorzaak van de gasstoring is onbekend.

Er was gisteravond een gaslucht gemeld en dat werd door opgetrommelde medewerkers van Enexis bevestigd. "Ze zijn sindsdien druk bezig om het probleem te verhelpen. Voor de veiligheid van de bewoners is besloten de gastoevoer af te sluiten, hoe vervelend ook. De storing kan een paar dagen duren", zo meldt een woordvoerder. Gedupeerden hebben een brief gekregen en kunnen in de buurt voor informatie terecht in een speciale 'storingskeet'.

12.10

Man bedreigt politie met mes

De politie heeft gisteravond in Tilburg een wapen op een man gericht, nadat hij met een groot mes op een agent was afgestormd. Dit gebeurde bij een flatwoning aan de Europalaan. De politie kwam er poolshoogte nemen na een mogelijke ruzie. De man kon worden aangehouden.

LEES OOK: Man dreigt met groot mes, politie richt wapen op hem

11.33

Gasstoring in Eindhoven

Door een gasstoring in Eindhoven, zitten 128 huizen tijdelijk zonder gas. Dat meldt Enexis. Het gaat om adressen in de Staalstraat, de Outshoornstraat, de Kromhoutstraat en de Van den Meystraat.

11.25

Man (86) rijdt fietser (72) dood

Een 72-jarige man is maandag overleden aan de gevolgen van een ongeluk eerder die dag op de Halsterseweg in zijn woonplaats Bergen op Zoom. Hij zat op zijn fiets toen hij werd aangereden door een auto. De bestuurder van die wagen was een 86-jarige stadsgenoot. Hij drukte tijdens het achteruitrijden per ongeluk het gaspedaal in, in plaats van de rem. Daardoor reed hij op volle snelheid achteruit en raakte hij de fietser.

LEES OOK: Man (86) drukt per ongeluk gaspedaal in en rijdt fietser dood

11.00

Man op gezicht geslagen bij verkeersruzie

Een man van 47 uit Breda is gisteren enkele malen op zijn gezicht geslagen bij een verkeersruzie op de snelweg A58 bij Etten-Leur. Hij had het aan de stok gekregen met een man van 59 uit Etten-Leur. Volgens de verdachte voegde het slachtoffer met zijn bestelauto op de uitvoegstrook van de A16 plotseling voor hem in. Hierdoor moest de man uit Etten-Leur, die met zijn vrouw en dochter in de auto zat, uitwijken naar de vluchtstrook. Een eindje verderop botste hij met zijn personenauto achterop de bestelwagen van de Bredanaar. Daarna liep hij naar het slachtoffer en sloeg hem meermalen in het gezicht.

08.56

Minder treinen Roosendaal-Vlissingen

Er reden dinsdagochtend een tijdlang minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen. Dat kwam doordat de hulpdiensten daar bezig waren. Waarom zij precies werden opgeroepen, is onduidelijk. Rond kwart over tien waren de problemen verholpen.

08.48

Man rijdt onder invloed van cannabis

In de gemeente Drimmelen is vannacht een man aangehouden, nadat hij bij agenten opviel door zijn rijgedrag. Toen ze de bestuurder controleerden, bleek dat hij onder invloed was van cannabis. "Hij weigerde alle medewerking en kan de hoogste straf verwachten", schrijft de wijkagent op Instagram.

Foto: Instagram wijkagenten Drimmelen
Foto: Instagram wijkagenten Drimmelen
07.33

Auto op z'n kop in de greppel

Een auto is maandagnacht op de Oude Rijksweg in Liempde ondersteboven in de greppel langs de weg beland. Rond half twee kreeg de politie daar een melding van. De bestuurder was op dat moment al zelf uit het wrak geklommen, maar of hij ook degene is die het ongeluk gemeld heeft, is niet bekend. Later is er in ieder geval wel contact geweest tussen de man en de politie. In dat gesprek heeft de bestuurder aangegeven dat hij zelf de auto weg laat takelen. Dinsdagochtend rond zeven uur was dat nog niet gebeurd. Een bezorgde voorbijganger belde op dat moment opnieuw 112.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
05.57

Scooter Berghem in vlammen op

Bij de skatebaan aan het Penningkruid in Berghem is afgelopen nacht een scooter in vlammen opgegaan. De melding kwam rond kwart over vijf binnen bij de brandweer. Die heeft de scooter geblust. Rond de scooter lagen diverse scherven van het windscherm van de scooter dat al vernield moet zijn voordat de scooter vlamvatte. De politie heeft de kentekenplaat van de scooter meegenomen en doet onderzoek.

De scooter brandde uit op de skatebaan aan het Penningkruid in Berghem (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De scooter brandde uit op de skatebaan aan het Penningkruid in Berghem (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
05.26

Auto brandt uit in Best

Een auto is afgelopen nacht door brand verwoest aan de Nieuwstraat in Best. De auto was geparkeerd op het parkeerterrein op de hoek met de Oude Rijksweg. Het vuur werd rond kwart over vier 's nachts ontdekt. De vlammen grepen snel om zich heen. De brandweer heeft de auto geblust, maar kon niet voorkomen dat die verloren ging. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto in Best verloren ging (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto in Best verloren ging (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
04.49

Vangrail op A2 Vught verwoest na botsing

Een vrachtwagen is afgelopen nacht boven op de vangrail gereden op het punt waar de A2 van Den Bosch richting Eindhoven afbuigt richting de A65. Dit gebeurde rond drie uur. Volgens een 112-correspondent is de vangrail over een afstand van tientallen meters beschadigd. De verbindingsweg, de A65, is afgesloten. De vrachtwagenchauffeur is niet gewond geraakt. Wel bleek de dieseltank van de vrachtwagen lek. De diesel belandde op het wegdek. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

LEES OOK: Vrachtwagen ramt vangrail A2 bij knooppunt Vught, verbindingsweg A65 dicht

Het herstellen van de vangrail bij knooppunt Vught zal uren in beslag nemen (foto: Bart Meesters).
Het herstellen van de vangrail bij knooppunt Vught zal uren in beslag nemen (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!