Ian (5) is doof en wacht urenlang op schoolplein op taxi die niet komt

31 augustus 2023 om 19:00 • Aangepast 12 september 2023 om 02:04
nl
Het vertrouwen in vervoersbedrijf Connexxion is bij Evita Warmenhoven uit Breda helemaal weg. Haar 5-jarige zoontje Ian gaat iedere dag met de taxi naar school in Rotterdam, omdat hij doof is en een leerachterstand heeft. Vorige week was de taxi al steevast te laat. Maar dinsdag kwam er na schooltijd helemaal geen busje opdagen om Ian op te halen. “Hij heeft daar uren op het schoolplein gestaan”, zegt Evita woedend.
Profielfoto van Rochelle MoesProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Ze is een van de vele ouders die zich al dagen opwinden over het slechte vervoer van de kinderen. Connexxion heeft problemen met de planning, waardoor kinderen te laat of zelfs helemaal niet naar school worden gebracht of opgehaald.

Vorig jaar was er volgens Evita nog geen vuiltje aan de lucht. Toen werd haar zoon nog opgehaald door een ander taxibedrijf en dat ging vrijwel vlekkeloos. Ian had altijd dezelfde chauffeur en en had met hem een band opgebouwd. Maar vanaf dit schooljaar werkt de gemeente Breda samen met Connexxion en dat bedrijf maakt er volgens Evita een puinhoop van.

“Hij werd al meteen de eerste week veel te laat opgehaald en telkens door een andere chauffeur”, vertelt Evita. De school begint om kwart voor negen, maar Ian was er soms pas om tien uur. “Hierdoor heeft hij al logopedie en fysiotherapie gemist”, zegt ze.

“Ik heb besloten om hem thuis te houden om nog meer stress te voorkomen."

Dinsdag kwam de taxi zelfs helemaal niet opdagen, terwijl Ian maar stond te wachten op het schoolplein. “Na drie kwartier werd ik door de juf gebeld dat de taxi er niet was en ook niet meer kwam. Ik was zo kwaad, hoezo laat je mijn kind daar staan?", zegt Evita. Ze reed daarom na haar werk zelf maar naar Rotterdam om hem op te halen. Ondertussen bleven de juffen bij Ian. "We waren uiteindelijk pas om half zeven thuis.”

Toen het woensdag weer misging, was voor Evita de maat vol. Toen kwam haar zoon pas uren nadat de school uit was thuis. “Ik wist niet waar mijn kind was. De website van Connexxion waar ik zou kunnen zien waar hij is werkte niet. Ik heb geprobeerd om ze te bellen, maar ik kreeg ze niet te pakken.”

De onduidelijkheid rond het taxivervoer trekt een zware wissel op Ian. Het jongetje heeft behoefte aan heel veel structuur. Die krijgt hij op de school in Rotterdam. Maar met de onzekerheden rond het taxivervoer kan hij niet omgaan. “Hij wil niet meer in de taxi”, zegt Evita. “Ik heb besloten hem donderdag thuis te houden om nog meer stress voor hem en voor ons te voorkomen."

LEES OOK:

Connexxion geeft problemen leerlingenvervoer toe: 'Maar het gaat al beter'

Vervoer speciaal onderwijs is een puinhoop, taxi's komen veel te laat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.