Liveblog

112-nieuws: gewapende overval op Lidl • fietser gewond na aanrijding

12 september om 20:44 • Aangepast 22 september om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.00

Drietal slaat portier en cafégasten in elkaar

Drie mannen hebben 27 mei een portier en meerdere cafébezoekers in elkaar geslagen in Asten. In het tv-programma Opsporing Verzocht bracht de politie dinsdagavond twee van de drie daders duidelijk herkenbaar in beeld. Te zien is dat het drietal als beesten tekeer is gegaan en twee slachtoffers bewusteloos heeft geslagen.

De politie zoekt deze twee vechtersbazen (beeld: Opsporing Verzocht/AVROTROS).
De politie zoekt deze twee vechtersbazen (beeld: Opsporing Verzocht/AVROTROS).
20.00

Gewapende overval op Lidl

Twee daders hebben vanavond rond acht uur een Lidl supermarkt overvallen aan de Jorisstraat in Breda. Zij dreigden met een vuurwapen. Dat meldt de politie. In de supermarkt van Lidl waren naast personeel ook klanten aanwezig. De politie gaat met deze mensen in gesprek om meer informatie te krijgen over wat er is gebeurd. Bij de overval raakte niemand gewond.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
19.25

Fietser gewond na aanrijding met auto

Een fietser is vanavond gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De fietser is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
19.24

Jongetje (2) weer terecht

Er geldt een snelheidslimiet van vijftig kilometer per uur, de hoogst gemeten snelheden waren 85, 86 en 89 kilometer per uur. De bestuurders die te hard reden, krijgen allemaal een verkeersboete in de brievenbus.

18.12

Jongetje bekneld met voet tussen fiets

Een jongetje is vanmiddag aan het einde van de middag met zijn voet klem komen te zitten in zijn fiets. Dat gebeurde op een speelveldje aan de Lodewijk Napoleonlaan in Oosterhout. Zijn voet zat klem tussen de trapper en het frame van zijn fiets. De brandweer moest eraan te pas komen om het jongetje te bevrijden. Dat lukte vrij vlot, het jongetje raakte niet gewond.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
17.05

Kachel met accu's vat vlam in schuurtje

In een schuurtje aan de Rembrandstraat in Vlijmen is vanmiddag iets voor vier uur brand uitgebroken. Volgens een 112-correspondent ging het om een kacheltje met daarin een aantal accu's. Ook wat oud papier ging in vlammen op en de deur liep brandschade op. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een gasfles die in de schuur stond, is naar buiten gebracht en gekoeld.

De kachel die in brand stond (foto: Iwan van Dun / SQ Vision).
De kachel die in brand stond (foto: Iwan van Dun / SQ Vision).
Accu's in de kachel (foto: Iwan van Dun / SQ Vision).
Accu's in de kachel (foto: Iwan van Dun / SQ Vision).
15.32

Fietser verongelukt, gemeente was gewaarschuwd

Geschrokken en boos zijn buurtbewoners na een dodelijk ongeluk op de Wendelnesseweg-Oost in Sprang-Capelle.

Een 67-jarige vrouw uit Dongen kwam daar maandagmiddag met haar fiets onder een vrachtwagen terecht. Buurtbewoners spreken over een gevaarlijke situatie vanwege werkzaamheden. "Waarschuwingsborden en een omleiding ontbreken, levensgevaarlijk."

14.45

Man dreigt gaskraan open te draaien

Een man heeft vanmiddag gedreigd met het opendraaien van een gaskraan in zijn huis. Na een melding gingen agenten naar de Wijksestraat in Heusden. In de tuin troffen ze de man aan en hebben hem aangehouden. Op het bureau wordt gekeken welke zorg deze man nodig heeft.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
14.25

Auto's botsen bij tankstation in Velp

Op de Elftweg in Velp zijn vanmiddag twee auto's tegen elkaar gebotst. Een van de auto's reed weg bij een tankstation en zag de andere auto over het hoofd. Beide bestuurders zijn in de ambulance nagekeken. Een van hen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nadere behandeling.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
13.45

Kapotte vrachtwagen op A67

Op de A67 staat een vrachtwagen met pech. Vanuit Eindhoven in de richting Venlo is bij Someren de rechterrijstrook afgesloten. Het verkeer is een kwartier langer onderweg.

12.55

Auto tegen boom in Roosendaal

Twee auto's zijn op de Willem Dreesweg in Roosendaal tegen elkaar gebotst. Een van de auto's schoot door en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurster is nagekeken door het ambulancepersoneel. Het is niet duidelijk of ze mee naar het ziekenhuis is gegaan. De andere auto raakte is licht beschadigd.

Foto: Christian Traets/ SQ Vision
Foto: Christian Traets/ SQ Vision
12.35

Van overvallers Maarheeze ontbreekt nog elk spoor

Van de overvallers die gisteravond in Maarheeze toesloegen nadat ze hadden gereageerd op een advertentie op Marktplaats ontbreekt nog elk spoor. Dat laat de politie vanochtend weten. De bewoners van het huis aan de Evenestraat werden door de overvallers met een vuurwapen bedreigd.

De politie heeft een signalement van de daders, een man en een vrouw verspreid: het gaat om een blanke man en een vrouw van rond de 27 jaar. De man is ongeveer 1.80 meter lang en heeft donkerblond, kort haar en een klein baardje. Hij heeft een breed postuur en droeg een wit T-shirt met zwarte opdruk. De vrouw heeft donker, lang haar dat ze los droeg. De vrouw had een donker T-shirt aan.

LEES OOK: Verkoop van een iPhone loopt uit de hand: stel overvallen en bedreigd

11.30

Automobilist op de bon geslingerd

Een automobilist is vanochtend in het centrum van Tilburg op de bon geslingerd. Hij was door agenten langs de kant van de weg gezet. Naast hem zat zijn vrouw met hun 1-jarig zoontje op schoot. Terwijl op de achterbank een kinderzitje stond. Bovendien had de bestuurder geen geldig rijbewijs. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring.

07.30

A59 dicht na ongeluk met meerdere auto's

Wachten op privacy instellingen...
06.10

Fietser belaagd

Een fietser is zaterdagnacht in Son en Breugel door meerdere overvallers belaagd. Het slachtoffer werd door zijn belagers op zijn hoofd geslagen, vervolgens probeerden zij er met zijn fiets vandoor te gaan. Dat mislukte. Een en ander gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over een op de Sonse Heideweg/Ockhuizenweg, zo melden de wijkagenten van Son en Breugel.

De verdachten gingen er na de mislukte beroving vandoor. Dit vermoedelijk in een kleine witte auto. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden.

06.00 - Vermist meisje (13) is terecht
Update:
Het 13-jarige meisje uit Helmond die sinds maandag was vermist, is in goede gezondheid aangetroffen. Dat meldde de politie dinsdag. Het meisje was maandagmiddag rond half vier voor het laatst gezien aan de Banckertstraat, zo meldde de politie op Burgernet.

05.30

Bewoners overvallen tijdens verkoopafspraak

Twee bewoners van een huis aan de Evenestraat in Maarheeze zijn gisteren aan het begin van de avond overvallen. Zij hadden iets te koop gezet via een verkoopsite, maar die koop liep anders dan gepland. Dat meldt de politie. Het stel werd met een vuurwapen bedreigd. De twee daders zijn er vandoor gegaan.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!