Video

RKC-doelman Vaessen heeft ziekenhuis verlaten na harde botsing

1 oktober 2023 om 23:10 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:04
nl
Doelman Etienne Vaessen van RKC heeft het ziekenhuis verlaten. Dat zei aanvaller Michiel Kramer van de club uit Waalwijk zondagavond in het NOS-programma Studio Voetbal. De keeper kwam zaterdagavond hard in botsing met Ajax-speler Brian Brobbey. Vaessen raakte bewusteloos en werd uit voorzorg op het veld gereanimeerd.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

"Hij is naar huis gegaan onder begeleiding van de dokter en fysio", zei de spits. "Het zag er allemaal goed uit. Op de scan waren geen bloedingen te zien. Dat zijn allemaal positieve berichten." De spelers, staf en het publiek maakten zich zaterdagavond nog grote zorgen toen Vaessen minutenlang behandeld werd op het veld van het Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Het ging zaterdagavond mis in de 84e minuut. Vaessen werd van het veld gedragen en was toen weer bij kennis, zo maakte de club later bekend. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Gestaakt
De wedstrijd werd gestaakt, omdat spelers van RKC te geschokt waren om verder te spelen. Ajax leidde met 2-3 toen het duel werd gestaakt. De KNVB verwacht de komende dagen duidelijkheid te kunnen geven over hoe en wanneer het duel moet worden uitgespeeld.

Hier zie je hoe de botsing gebeurde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!