Liveblog

112-nieuws: vergeefse duik brandweer • geen schietpartij, wel vuurwerk

30 oktober 2023 om 19:32 • Aangepast 10 november 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

19.10

Duikers van brandweer zoeken vergeefs

Dit liveblog is gesloten.
De politie kreeg vanavond een melding dat er een witte joggingbroek was gevonden in het water langs de Heerbaan in Breda. De brandweer werd ingeschakeld en stuurde rond kwart over zes een aantal duikers en een bootje. Er werd niets gevonden wat in verband met de broek kon worden gebracht. Hierop keerden ze terug naar de kazerne.

Ook langs de kant van het water werd goed gezocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Ook langs de kant van het water werd goed gezocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer nam de zaak serieus (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer nam de zaak serieus (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
17.56

Vuurwerkongeval leidt tot verwarring

Een stel jongeren dat vuurwerk afstak heeft gisteren verwarring veroorzaakt in Sint Willebrord. De politie kreeg de melding dat er iemand in zijn been was geschoten. Hulpdiensten rukten in groten getale uit, maar op de plek waar wat aan de hand zou zijn geweest, bleek dat dat er een stuk vuurwerk in de hand van een jongere was afgegaan. Hij bleek niet ernstig gewond te zijn geraakt.

“Uiteindelijk hebben we via Snapchat contact gehad met de jongere. Hij gaf aan geen hulp nodig te hebben. Wel hebben wij zijn ouders ingelicht”, meldt de politie.

17.30

Drukke avondspits

Het verkeer heeft te maken met een drukke avondspits, drukker dan de afgelopen maandagavonden. Rijkswaterstaat had hiervoor al gewaarschuwd. Wegverkeer moet mogelijk weer wennen aan het idee dat het door ingaan van de wintertijd eerder donker was.

Op heel veel snelwegen stonden files van maximaal een kilometer of 10. De meeste vertraging ontstond op de snelweg A50 bij Son en Breugel, maar na half zes liep de extra reistijd snel terug. Oorzaak van de problemen op de A50 was een ongeluk waarbij minstens twee auto's betrokken waren.

Wachten op privacy instellingen...
16.15

Dodelijk ongeluk in Oss

Een voetganger is vanmiddag overleden nadat hij in Oss was aangereden door een kraanwagen. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor vier op de Waalkade. Het slachtoffer is gereanimeerd, maar uiteindelijk is hij op straat aan zijn verwondingen overleden.

Agenten zetten de weg af en overleggen met elkaar (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Agenten zetten de weg af en overleggen met elkaar (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
15.40

Dode man gevonden: geen misdrijf

De man die vanmiddag dood werd gevonden in Odiliapeel, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft dit bekendgemaakt. Het gaat om een Pool van 31, die het slachtoffer is geworden van een noodlottig ongeval. Hij werd opgemerkt in een auto, die aan de Scheidingsweg stond, in het buitengebied van Odiliapeel. Naast deze wagen stond een andere auto. Ze hebben beide een Pools kenteken.

15.30

Kater voor dief van flessen wijn

De politie heeft gisteravond in Roosendaal dankzij een alerte getuige een veelpleger uit Breda aangehouden. Volgens haar heeft de 44-jarige man diverse goederen, waaronder een tas en een doos met drie flessen wijn, uit een vermoedelijk niet afgesloten auto gestolen. De eigenaar deed aangifte. De verdachte werd op de Florahove opgepakt.

15.20

Auto rijdt tegen boom

Een man is vanmiddag zwaargewond geraakt toen hij in Valkenswaard met zijn auto tegen een boom reed. Het ongeluk gebeurde rond tien over twee op de Maastrichterweg. Hij reed richting België en raakte de boom door onbekende oorzaak. De klap was zo hard dat brokstukken verspreid over de weg kwamen te liggen. De man zat alleen in de auto en de brandweer had veel moeite om hem uit de wagen te krijgen. Het personeel van een ingeschakelde traumahelikopter hoefde niet ingezet te worden.

In Valkenswaard reed een auto keihard tegen een boom (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
In Valkenswaard reed een auto keihard tegen een boom (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
Er waren veel hulpverleners op de been (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
Er waren veel hulpverleners op de been (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
Het kostte veel moeite het zwaargewonde slachtoffer te bevrijden (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
Het kostte veel moeite het zwaargewonde slachtoffer te bevrijden (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
15.19

Explosieven gevonden in tas aan hek in Nuland: vier huizen ontruimd

Aan de Zomerdijk in Nuland zijn explosieven gevonden in een tas. Die tas hing aan een hek. Buurtbewoners vonden de tas en waarschuwden de politie. De vondst werd rond halfeen vanmiddag gedaan, de straat is afgezet. Vier huizen zijn ontruimd.

LEES OOK: Explosieven gevonden in tas aan hek in Nuland: vier huizen ontruimd

14.47

Auto slaat over de kop in bocht

Een auto is over de kop geslagen op de Chaamseweg in Ulvenhout. Dat gebeurde in een bocht. De bestuurder werd nagekeken in een ambulance, maar raakte niet gewond. Een lantaarnpaal naast de weg werd geraakt.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
14.29

Verdachte tas hangt aan hek in Nuland, EOD onderweg voor onderzoek

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is opgeroepen om onderzoek te doen naar een tas die aan een hek hangt aan de Zomerdijk in Nuland. Wat er in de tas zit, is niet duidelijk. De politie laat weten dat er draadjes uit staken. "We weten niet wat erin zit, dus we nemen de melding serieus en bekijken wat de inhoud is", zegt een woordvoerder van de politie.

De vondst werd rond de middag gedaan door een voorbijganger, die schakelde de politie in.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
13.49

Zakken vol met telefoonhoesjes gevonden

De politie wil meer weten over drie zakken vol met nieuwe telefoonhoesjes, die eind september in Oss werden gevonden. De zakken lagen in de bosjes bij de Koornstraat in Oss. Mensen die weten waar de telefoonhoesjes vandaan komen, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Foto: Politie Maasland/Instagram.
Foto: Politie Maasland/Instagram.
13.06

Dode gevonden in auto bij schuur in buitengebied Odiliapeel

Er is een dode gevonden in een auto aan de Scheidingsweg in het buitengebied van Odiliapeel. Dat meldt de politie.

De auto staat bij een schuur achter op het erf. De schuur staat achter een huis. Naast de auto met de dode, staat een andere auto. Ze hebben allebei een Pools kenteken.

13.02

41 kilo cocaïne ontdekt in vrachtwagen

In een vrachtwagen op de A16 heeft de politie 41 kilo cocaïne ontdekt. De vondst werd gedaan na een tip. Een arrestatieteam werd ingeschakeld om de bestuurder op te pakken.

LEES OOK: 41 kilo cocaïne ontdekt in vrachtwagen op A16, arrestatieteam pakt man op

11.59

Omgekomen man werd waarschijnlijk uit zijn auto geslingerd

De automobilist die zaterdagnacht om het leven kwam bij een ongeluk op de A59 bij Raamsdonk, is vermoedelijk uit zijn auto geslingerd en op de snelweg terechtgekomen. Dat is de toedracht waarmee de politie nu rekening houdt.

De bestuurder was met zijn auto tegen de vangrail gereden en overleed op de plek van het ongeluk. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk, waarbij nog drie auto's betrokken waren, is volgens een woordvoerder nog in volle gang.

LEES OOK: Omgekomen automobilist op A59 werd waarschijnlijk uit zijn auto geslingerd

11.49

Minder treinen door kapotte bovenleiding

Er rijden tussen Breda en Den Bosch minder treinen door een kapotte bovenleiding. Dat meldt de NS. De extra reistijd is vijftien minuten. Verwacht wordt de problemen rond halfdrie zijn opgelost.

11.32

Man (24) slaat en bijt agent in zijn been

Een man van 24 uit Oisterwijk heeft zondagavond een agent in zijn gezicht geslagen en in zijn been gebeten. De ouders van de man hadden de politie ingeschakeld, omdat hun zoon tegen hun zin was binnengekomen en niet wilde vertrekken.

LEES OOK: Man wil huis van ouders niet uit, slaat en bijt agent in zijn been

11.18

Enorme ravage nadat twee vrachtwagens botsen

Een ongeluk tussen twee vrachtwagens heeft vanmorgent tot een enorme ravage geleid bij de ingang van bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss. Eén van de vrachtwagens raakte een portaal met verkeerslichten, dat hierdoor naar beneden kwam.

LEES OOK: Enorme ravage nadat twee vrachtwagens botsen, stoplichten liggen op de weg

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
10.30

Alarm blijkt kerstverlichting

Gaat er bij een huis een alarm af? Dan is het logisch om 112 te bellen. Alleen bleek de vork in dit geval in Oosterhout net iets anders de steel te zitten. Er ging geen alarm af, maar het bleek te gaan om knipperende kerstverlichting. De wijkagent van Oosterhout deelt de melding op Instagram.

10.24

Fietser gewond na ongeluk in Oss

Een fietser is gewond geraakt na een ongeluk op de Zaltbommelseweg in Oss. De Man viel rond tien voor half tien op de kruising met de Brabantstraat en liep een flinke hoofdwond op. Vermoedelijk was er een auto bij het ongeluk betrokken.

De politie heeft een warmtedeken over de man gelegd om onderkoeling te voorkomen. Het is onduidelijk hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
08.55

Ongeluk op A59

Er is een ongeluk gebeurd op de A59 bij Vlijmen. Het ongeluk gebeurde in de richting van Den Bosch. Automobilisten hebben zo'n veertig minuten vertraging.

08.06

Zware mishandeling in Eindhoven

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling op de Tinelstraat in Eindhoven. Dat gebeurde op dinsdag 3 oktober rond acht uur 's avonds. De politie in Eindhoven roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

08.00

A2 weer vrij

De A2 bij Zaltbommel is weer vrij. Door een ongeluk moesten weggebruikers rekening houden met drie kwartier vertraging. Dat neemt snel af nu de weg weer vrij is.

07.55

Druk op A2 en N261 door ongelukken

Verkeer dat op de A2 rijdt van Den Bosch naar Utrecht, moeten rekening houden met een flinke vertraging. Dat komt door een ongeluk bij Zaltbommel, net over de Maas. De vertraging was kort voor acht uur drie kwartier. Op de N261 tussen Waalwijk en Tilburg bij Tilburg-Noord is ook een ongeluk gebeurd. Dat zorgt daar voor veertig minuten vertraging.

07.10

Man (22) omgekomen na ongeluk in Liessel

Een van de inzittenden van een auto die zondag in Liessel van de weg raakte en tegen een boom reed, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie vanochtend. Het gaat om een man van 22 uit Asten. Het ongeluk gebeurde aan de Heitrak in Liessel.

06.50

Druk op de A27

Het is druk op de A27 voor de Merwedebrug vanaf Hank. De vertraging is opgelopen tot een uur. Wil je van Breda naar Gorinchem dan is er een omleidingsroute ingesteld. Volg daarvoor de richting Rotterdam, via de A59, A16 en A15.

Beeld: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Beeld: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
06.00

Vuurwerkoverlast in Sint-Oedenrode

In het Dommelpark in Sint-Oedenrode hebben jongeren gisteravond laat een prullenbak opgeblazen met vuurwerk. "Jongens... het zijn meestal jongens... is dit nou nodig?", vraagt een wijkagent zich af. "Bewaar je vuurwerk voor oud op nieuw! Hoewel ik me afvraag of dit vuurwerk wel is toegestaan", zegt hij er ook bij.

Foto: Wijkagent Ger Roumen.
Foto: Wijkagent Ger Roumen.
05.45

Man gaat vriend van zijn ex te lijf

Bij een café in Veghel is gisteravond een man de vriend van zijn ex te lijf gegaan. Dat meldt een wijkagent die aangeeft dat de man 'ruzie zoeken kennelijk als oplossing voor zijn problemen ziet'. De wijkagent heeft een aangifte opgenomen en getuigen gehoord, zo laat hij weten. "Agressieve ex komt nog aan de beurt...", waarschuwt hij ook.

01.00

Auto tegen geparkeerde auto

In Helmond is gisteravond een auto met daarin drie inzittenden door onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto gebotst. De bestuurder van de auto is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De twee anderen verlieten de plek van het ongeluk. Eén van hen meldde zich later bij de politie en ambulance, maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!