Liveblog

112-nieuws: veel boetes voor rijden met smartphone • drukke file avond

21 november om 05:45 • Aangepast vandaag om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

22.47

Bonnen voor negeren rood kruis en smartphone in de hand houden

De verkeerspolitie Oost Brabant heeft vanavond een automobilist van 59 twee boetes gegeven: een omdat hij meerdere keren een rood kruis negeerde op de A2 bij Den Bosch. Toen de politie hem passeerde bleek hij ook een smartphone in zijn hand te houden. Voor beide overtredingen kreeg hij een bon.

22.17

Jongen (16) beroofd van scooter

Twee gewapende daders hebben gisteravond in Breda een 16-jarige jongen beroofd van zijn scooter. Het gebeurde bij een winkelcentrum aan de kant van de Duurstedestraat. Daar zat het slachtoffer met een vriend op een bankje. De politie is nog op zoek naar de daders.

Lees hier de details over de beroving

18.52

Spiegels van auto's gestolen

Afgelopen nacht zijn er spiegels van auto's gestolen, met name in Vught-Noord. Dat meldt Wijkagent Marcel de Rouw op X. Alle informatie is welkom, aldus De Rouw.

Wachten op privacy instellingen...
18.12

Politie geeft foto zakkenrolster vrij

De politie geeft een zakkenrolster twee weken de tijd om zich te melden bij de politie. De vrouw stal op 21 oktober de portemonnee van een 82-jarige vrouw tijdens het winkelen in Brouwhorst in Helmond. De zakkenrolster krijgt tot 5 december om zicht te melden, daarna zal ze herkenbaar worden getoond. Toen de 82-jarige dame in de supermarkt iets uit één van de schappen wilde pakken, zag de zakkenrolster kans om de portemonnee weg te pakken uit de rollator van het slachtoffer. Dit staat duidelijk op beeld.

Deze zakkenrolster krijgt tot 5 december de tijd om zicht te melden.
Deze zakkenrolster krijgt tot 5 december de tijd om zicht te melden.
18.02

Fors aantal boetes voor rijden met mobiel

De verkeerspolitie Oost-Brabant heeft ondanks het slechte weer 86 automobilisten op de bon geslingerd wegens het vasthouden van een smartphone: goed voor een boeten van 380 euro. Ook controleerde de politie met een touringcar en volgauto's. Ook werden nog 59 andere bekeuringen opgemaakt en een rijbewijs ingevorderd wegens een te hoge snelheid.

De politie nam daarnaast twee zogenaamde spookauto’s in beslag. Er werden twee processen- verbaal opgemaakt voor rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook werden er twee bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Waar de controles werden uitgevoerd, heeft de politie niet bekend gemaakt.

17.17

Veel files en vertragingen

Het is druk op de weg. Op dit moment staat er rond de 325 kilometer file in het land. Op de A50 staat een auto met pech waardoor er vanaf Eindhoven een vertraging is van veertig minuten. Op de A2 richting Utrecht is er een file wegens een eerder ongeval bij knooppunt Oudenrijn. Voor de spoedreparatie op dezelfde snelweg is bij Boxtel is alleen nog de rechterrijstrook dicht. Deze wordt rond half zes vrijgegeven.

Verkeer rond Eindhoven loopt helemaal vast, vertragingen tot een uur

15.49

Twee panden waar drugs werd ontdekt gesloten

De loodsen waar begin oktober drugs en ruim vierduizend liter drugsafval werd ontdekt gaan voor een half jaar op slot. In de loodsen aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd vond de politie daarnaast zo’n 53 kilo aan hennep, 3 kilo hasj, 6,5 kilo snoep met THC erin en 250 kilo aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

De loodsen zijn nu op last van burgemeester Bernd Roks gesloten. De eigenaar van het pand heeft de huurovereenkomsten met beide huurders onmiddellijk beëindigd.

Drugs, grondstoffen en afval gevonden in loods in Bosschenhoofd

15.02

Groene mamba ontsnapt

In een huis aan de Goudenregenstraat in Tilburg is maandagavond een groene mamba ontsnapt. Dit is een zeer giftige slang. Mensen in de omgeving moeten extra opletten en niet in de buurt van de slang komen. Dat zeggen de gemeente Tilburg en de politie in een oproep. Volgens de eigenaar van de slang is de kans overigens groot dat hij zich ergens in zijn huis heeft verstopt.

De groene mamba is gevaarlijk, dit is waarom

14.31

Drugsafvaldumping in rivier

Aan de Mierloseweg in Geldrop is een grote drugsafvaldumping gevonden in rivier de Kleine Dommel. Er is overal op de rivier schuim te zien. Het drugsafval is eerst ontdekt in de rivier bij het kasteel van Geldrop. De politie zoekt op dit moment stroomopwaarts en kilometers verder naar de plek waar het afval gedumpt is.

12.09

A2 deels dicht

De A2 is bij Boxtel-Noord deels dicht omdat er een spoedreparatie aan het wegdek moet worden uitgevoerd. Er zijn twee rijstroken gesloten. Het is onduidelijk wat er is gebeurd, waardoor de reparatie nodig was en wanneer de weg weer helemaal open gaat.

10.30

Busje ramt gevel

Een bus van een glaszettersbedrijf heeft dinsdagochtend de gevel van een seniorencomplex geramd. Er is veel schade aan het gebouw en de bus, maar er raakte niemand gewond.

Zie hier meer foto's van de nasleep het ongeval

09.34

Automobiliste gewond na botsing met boom

Een automobiliste is zojuist op de Peelkant in Sint Anthonis tegen een boom gebotst. Ze raakte gewond en is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw verloor waarschijnlijk de macht over het stuur. Er was geen ander voertuig bij de botsing betrokken. De politie doet op dit moment onderzoek op de weg.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
06.03

Plaatselijk dichte mist

Het KNMI waarschuwde vanochtend vroeg voor plaatselijk dichte mist in het oosten van Noord-Brabant en in Limburg. Het zicht kon lokaal minder dan tweehonderd meter zijn. De plaatselijke dichte mist verdween aan het begin van de ochtend. Rond zeven uur 's ochtends werd code geel opgeheven.

05.20

Dode bij brand huis Oosterhout

Bij een brand in een huis aan de Elsbeemd in Oosterhout is afgelopen nacht iemand overleden. Dat meldt de veiligheidsregio. Drie mensen raakten gewond. De brand werd rond drie uur 's nachts ontdekt en breidde zich snel uit naar een huis ernaast. De brandweer schaalde groot op om het vuur te bestrijden. Een iemand wist zich te redden door uit het raam van de eerste etage te springen. Twee mensen zijn behandeld door ambulancepersoneel. Zij hadden het benauwd.

Lees hier de details over de brand in Oosterhout.

De vlammen sloegen uit het huis aan de Elsbeemd in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst.Eye4Images).
De vlammen sloegen uit het huis aan de Elsbeemd in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst.Eye4Images).
23.49

Auto belandt op akker

Een auto belandde gisteravond rond halfelf op een akker aan de Ontginningsweg in Maarheeze. De bestuurder week uit naar rechts nadat hij meende een hert te zien. Zo probeerde hij een aanrijding met het dier te voorkomen. De bestuurder had na de crash last van zijn nek. Hij is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto van de akker gehaald. De auto bleek slechts licht beschadigd.

De bestuurder van de auto had last van zijn nek en is naar een ziekenhuis gebracht (foto: WdG/SQ Vision).
De bestuurder van de auto had last van zijn nek en is naar een ziekenhuis gebracht (foto: WdG/SQ Vision).
De auto bleek na de uitwijkpoging in Maarheeze slechts licht beschadigd (foto: WdG/SQ Vision).
De auto bleek na de uitwijkpoging in Maarheeze slechts licht beschadigd (foto: WdG/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!