Liveblog

112-nieuws: acht fietsendieven opgepakt • jongen (17) gestoken in Eindhoven

23 november 2023 om 21:59 • Aangepast 2 december 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Liveblog is gesloten

22.00

Verdachte vlucht na steekpartij

De politie is op zoek naar een persoon, die rond half tien vanavond een jongen van zeventien zou hebben gestoken in de Tramstraat in Eindhoven. Het slachtoffer komt uit Veldhoven. De dader is over de Tramstraat weggerend, hij was mogelijk donker gekleed.

21.40

Acht fietsendieven ingerekend

De politie heeft de afgelopen twee maanden acht mensen aangehouden die ervan verdacht worden dat ze in de gemeente Oss fietsen hebben gestolen. Haar was het opgevallen dat er in vrij korte tijd 'een behoorlijk aantal' fietsendiefstallen was gepleegd. Vervolgens heeft het team Maasland zich onopvallend opgesteld op plekken waar verdachten zich ophielden. Ook zijn een aantal agenten meegegaan met een burger die zijn eigen fiets wilde 'kopen'. De verkoper is later aangehouden.

De gestolen fietsen zijn in beslag genomen en de politie heeft een groot aantal terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar.

18.45

Geen treinen tussen Roosendaal en Vlissingen

Vanaf half zeven vanavond rijden er geen treinen tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en het Zeeuwse Vlissingen. Dit komt omdat op de overweg in de Bergsebaan in Heerle een auto tegen een spoorboom was gebotst. Niemand werd gewond, wel raakte de wagen beschadigd.

Botsing met auto, geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

18.40

Rijstrook van A59 dicht

Op de snelweg A59 is het tijdens de donderdagavondspits aanschuiven in de richting van Zonzeel. Tussen Engelen en Drunen-West was er op een bepaald moment een vertraging van ongeveer een uur. Tegen kwart voor zeven was de extra reistijd teruggelopen naar ongeveer een half uur. Er stond toen nog een file van 8 kilometer. De rechterrijstrook was afgekruist wegens een spoedoperatie.

Op de snelweg A58 moest bij Etten-Leur een tijdje de linkerrijstrook worden afgesloten. Dit was volgens Rijkswaterstaat nodig door een ongeval. Vanaf Rucphen was het in de richting van Breda enige tijd aansluiten in de file en bedroeg de maximale vertraging een uur. Na half zeven kon het verkeer lekker doorrijden.

17.50

Drukte op A59

Het is een redelijke drukke avondspits. Op de snelweg A59 heeft het verkeer in de richting van het Zeeuwse Zierikzee met de grootste vertraging te maken. Tussen knooppunt Empel en Drunen-West moeten weggebruikers rekening houden met een extra reistijd van ruim 40 minuten. Er staat daar een file van 12 kilometer.

Op de A50 zit het niet mee voor het verkeer in de richting van Oss. Tussen Son en Breugel en Uden-Zuid heeft zich een file gevormd van 14 kilometer. De vertraging is een klein kwartier, zo meldt de ANWB.

17.30

Brand meester in Velp

Na ongeveer drie uur heeft de brandweer het vuur onder controle in een huis met rieten daken in Velp. De brand was rond kwart over twee door nog onbekende oorzaak uitgebroken. Bij de bestrijding zijn ongeveer zestuig brandweerlieden en enkele wagens ingezet.

Grote brand in huis met rieten kap in Velp

16.15

Spoorboom valt op vrachtwagen

Op een overweg bij Zevenbergen is even na vieren een spoorboom tussen de cabine en een oplegger van een vrachtwagen terecht gekomen. Dit gebeurde toen een trein naderde. Er is geen botsing geweest en er is ook niemand gewond geraakt. Nadat de spoorboom omhoog was gegaan, kon de nauwelijks beschadigde vrachtwagen doorrijden. Ondertussen reden er wel minder treinen tussen Roosendaal en Dordrecht.

De problemen zouden tot kwart voor zes vanmiddag gaan duren, maar 'de beperkingen zijn voorbij', zo meldden de Nederlandse Spoorwegen om kwart voor vijf.

14.20

Grote brand in huis met rieten kap

Er woedt sinds ongeveer kwart over twee een grote brand in een huis aan de Grippensteinschestraat in Velp. Het vuur zou zijn ontstaan in de schoorsteen. De brand breidde uit in de rieten kap van het huis. De brandweer zet ongeveer zestig mensen in.

Er wordt onder meer een hoogwerker ingezet (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Er wordt onder meer een hoogwerker ingezet (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
13.40

Zakkenroller gepakt in Breda

Wachten op privacy instellingen...
13.09

Woning doorzocht na explosies Breda

De politie heeft vanmorgen een huis aan de Menenstraat in Breda doorzocht. Het is onderdeel van het onderzoek naar meerdere explosies in de wijken Hoge Vucht en Wisselaar. In het huis zijn spullen in beslag genomen en er is iemand gehoord die mogelijk meer weet over de aanslagen.

Aanslag met vuurwerk bij huis van agent: politie deelt de beelden

13.06

Auto's uit beschoten pand gehaald

De politie is volop bezig met onderzoek in het pand aan de Kobaltstraat in Tilburg dat vannacht beschoten werd. In het bedrijfsverzamelgebouw zou onder meer een verhuurder van auto's met een Duitse kentekenplaats zitten. De politie heeft in de loop van de ochtend meerdere Audi's uit het pand gehaald.

Bergers komen de auto's halen (foto: Noël van Hooft).
Bergers komen de auto's halen (foto: Noël van Hooft).

Er werden zeker zes kogelgaten aangetroffen:

12.35

Fietser zwaargewond na aanrijding

Een fietser is zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Lage Wal en Hoge Wal bij Goirle. De fietser werd na het ongeluk gereanimeerd en is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In de voorruit van de auto zit een behoorlijke barst. Aan de sporen is te zien hoe de auto na de botsing een flink stuk door het weiland is gereden.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
09.02

Honderd mensen betrapt met telefoon in de hand

Tijdens een verkeerscontrole in het zuiden van Eindhoven zijn gisteren 256 bestuurders beboet en dertien mensen aangehouden. In honderd gevallen ging het om rijden met de telefoon in de hand. De dertien aanhoudingen hadden veelal te maken met rijden onder invloed. De Belastingdienst heeft ook nog beslag gelegd op vijf voertuigen. Ook inde zij ruim 45.000 euro aan achterstallige belastingschulden.

08.32

Twee auto's botsen op A27

Wachten op privacy instellingen...
06.45

Scooterrijder zwaargewond

Een man op een scooter is vanmorgen in Beek en Donk zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto. De scooter reed op de Bosscheweg op het fietspad en werd geraakt door de automobilist.

Een trauma-arts is gekomen om hulp te verlenen. De man wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De straat is afgesloten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
03.35

Bedrijfspand beschoten, kogelhulzen op straat

Een bedrijfspand aan de Kobaltstraat in Tilburg is vannacht beschoten. Niemand is gewond geraakt.

Het gebouw in de wijk Wandelbos Noord zou rond half vier onder vuur zijn genomen. Op beelden is te zien dat het gebouw zes flinke kogelgaten telt. Op straat liggen achtergebleven kogelhulzen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
05.15

Bestuurders onder invloed van drugs

De politie Maashorst Oss Oost heeft vannacht drie bestuurders opgepakt die onder invloed waren van drugs. Alle drie moesten ze een bloedproef doen, een van hen weigerde dat. Het rijbewijs van deze chauffeur is direct ingenomen.

Het Openbaar Ministerie gaat hen een strafbeschikking voorleggen. Verder moeten de bestuurders verplicht een cursus 'drugs en verkeer' volgen bij het CBR. De kosten daarvan betalen ze zelf.

23.30

Twee mannen vast op verdenking van heling

Een 22-jarige man is gisteravond rond half twaalf van de weg gehaald in Boxtel, omdat de uitlaat van zijn auto loshing en een buitenspiegel ontbrak. De man bleek ook onder invloed van drugs en had gestolen postbezorgerskleding en een bivakmuts bij zich, meldt Verkeerspolitie Oost-Brabant.

In zijn huis in Boxtel is vervolgens een 19-jarige man aangehouden op verdenking van heling, oplichting en diefstal. De mannen zitten voorlopig vast, de recherche doet onderzoek.

De jas die gevonden werd achter in de auto (foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant).
De jas die gevonden werd achter in de auto (foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant).
22.03

Vrouw overleden na aanrijding op zebrapad

Het slachtoffer dat gewond raakte bij een verkeersongeluk in Vught, is in het ziekenhuis overleden. Het ongeval gebeurde gisteravond op de Kempenlandstraat. De vrouw werd aangereden op een zebrapad en was daarna nog aanspreekbaar, maar ze heeft het ongeval uiteindelijk niet overleefd.

De Kempenlandstraat (Foto: Streetview)
De Kempenlandstraat (Foto: Streetview)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!