Liveblog

112-nieuws: dronken vrouw fietst over N329 • man wil auto in brand steken

25 november 2023 om 12:38 • Aangepast 13 december 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

20.15

Grootscheepse controle in bosgebieden

De organisatie SSIB (Samen Sterk in Brabant) heeft gisteren een controle gehouden in natuurgebieden in West-Brabant, dat meldt boswachter Erik de Jonge. Samen met de Marechaussee, boswachters van Brabants Landschap en Staatsbosbeheer is er in natuurgebieden gekeken of alles volgens de regels gebeurde.

Zo zijn er verschillende mensen beboet omdat ze honden niet aangelijnd hadden. Ook zijn automobilisten in bosgebieden gecontroleerd. In totaal gingen zo'n twintig handhavers de bossen in. Hoeveel boetes er exact uitgeschreven zijn, kon boswachter Erik de Jonge niet zeggen.

Wachten op privacy instellingen...
19.26

Minder treinen tussen Den Bosch en Eindhoven

Tussen Den Bosch en Eindhoven Centraal rijden er geen sprinters door een sein- en wisselstoring, dat meldt de NS. De storing leidt tot vertraging.

In eerste instantie ging de NS uit van een vertraging tot kwart over negen maar inmiddels blijkt dat de treinen pas weer normaal rijden vanaf half elf, aldus de NS. Wel rijden er stopbussen.

19.10

Vrouw fietst onder invloed over N329

Een vrouw (19) fietste vanmiddag tegen de regels in over de Megensebaan in Oss. Dat is een provinciale weg waar fietsen verboden is, het verkeer rijdt op die plek zeventig kilometer per uur.

De vrouw bleek terug te komen van een feestje en was onder invloed van alcohol. Ze kreeg een proces verbaal en een rijverbod van tien uur, dat meldt de Verkeerspolitie Oost-Brabant.

18.17

Man en kind krijgen rioolontstopper over zich heen

Een man en een kind zijn zaterdag rond vijf uur gewond geraakt nadat zij rioolontstopper over zich heen hebben gekregen. Het ongeluk gebeurde in een huis aan de Berkenstraat in Nuenen.

De brandweer, een ambulance en een specialist op het gebied van gevaarlijke stoffen kwamen naar Nuenen om hulp te verlenen. Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond het duo al onder een stromende douche.

Lees hier verder over het ongeval met rioolontstopper in Nuenen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.32

Man dreigt politieauto in brand te steken

De politie heeft vanmiddag bij een woning in Helvoirt onderzoek gedaan naar illegaal vuurwerk dat in het huis zou liggen. Dat meldt een wijkagent. De bewoner werkte niet mee en dreigde een politieauto in brand te steken. Ook stak hij vuurwerk af in de tuin. De man is aangehouden voor verbale bedreiging. In het huis werd geen illegaal vuurwerk gevonden.

16.45

Vrouw raakt van de weg

Een jonge automobiliste is vanmiddag met haar auto in een sloot terecht gekomen aan de Muggenberg in Heeze. Dat meldt de website Heeze-Leende24. De vrouw raakte door onbekende oorzaak van de weg, draaide en kwam in de diepe sloot naast de weg terecht. Haar auto belandde uiteindelijk in tegenovergestelde rijrichting in de sloot.

Een omstander schoot te hulp, de vrouw wist zelf uit haar auto te komen. Het is al het tweede voertuig dat vandaag in de sloot belandt. Vanmorgen reed een auto met aanhanger en al de sloot in aan de Randweg.

Foto: HeezeLeende24.nl
Foto: HeezeLeende24.nl
Foto: HeezeLeende24.nl
Foto: HeezeLeende24.nl
Deze auto met aanhanger ging vanmorgen al de sloot in aan de Randweg (foto: HeezeLeende24).
Deze auto met aanhanger ging vanmorgen al de sloot in aan de Randweg (foto: HeezeLeende24).
16.05

Honderden meters wegdek besmeurd met olie

De brandweer heeft vanmiddag aan de Baandervrouwenlaan in Boxtel veel werk gehad met het wegdek reinigen nadat een automobilist eerder vandaag een paaltje had geramd. Het paaltje stond bij een wegversmalling.

De rijbaan lag vol met olie en andere vloeistoffen uit de auto. Enkele honderden meters wegdek (tussen de Parkweg en de Poolsestraat in Boxtel) moest schoongemaakt worden. De brandweer sloot daarom de weg tijdelijk af, het verkeer moest omrijden.

Bij het ongeluk eerder vanmiddag raakte niemand gewond. De automobilist is nog een heel eind doorgereden met de kapotte auto en later zijn automobilisten ook over het bevuilde wegdek gereden. Daardoor kon de olie zich over enkele honderden meters verspreiden.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
15.57

Moeder en kind gewond bij ongeval

Aan de Ambachten in Someren is een kind ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Ook de moeder van het kind raakte gewond. Vier ambulances en een traumahelikopter zijn aanwezig.

De moeder en haar kind waren te voet en zijn waarschijnlijk ter hoogte van een voetgangersoversteekplaats geraakt door een automobilist. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

Lees hier meer over het ongeluk in Someren.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
15.55

Brand bij woonzorgcentrum

Bij woonzorgcentrum Rijserf in Rijsbergen heeft vanmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand. Bij een benedenwoning werden uiteindelijk een kookplaat en zwartgeblakerde slangen naar buiten gehaald, daar is de brand vermoedelijk ontstaan. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij de brand.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
15.07

Vrachtwagen zorgt voor vertraging op de A73 bij Haps

Een vrachtwagen met pech zorgt bij Haps voor vertraging op de A73 van Nijmegen naar Maasbracht. Bij Haps is de rechterrijstrook dicht. De vertraging bedraagt op dit moment tien minuten.

14.44

Wietdealer opgepakt

Op de Gastelseweg in Roosendaal is gisteravond een 45-jarige man uit Ter Apel opgepakt met hasj, wiet en duizenden euro’s aan contant geld. Dat meldt de politie zojuist. De man wordt verdacht van dealen. Agenten deden de vondst in zijn auto tijdens een controle. Het bleek te gaan om ruim 45 gram wiet en 3,5 gram hasj. De man bleek bovendien enkele duizenden euro’s aan contant geld bij zich te hebben.

12.29

Beestenboel in auto op A2

Tijdens een controle van de politie en de Belastingdienst op de A2 tussen de afslag Maarheeze en Valkenswaard deed de politie gisteren een bijzondere ontdekking. In een auto vonden agenten een heuse beestenboel. Een politieagent deelde foto’s van een uil, papegaai, eekhoorn en een toekan in kooien.

Vanwege deze vondst werd deze auto voor controle naar het politiebureau gebracht. "Omdat de benodigde documenten niet allemaal aanwezig waren, werd contact opgenomen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit", laat een agent weten aan Cranendonck24. Er bleek het een en ander niet in orde. Wat precies, is niet bekendgemaakt. De dieren zijn in bewaring genomen.

In de auto op de A2 troffen agenten een heuse beestenboel aan (foto: Cranendonck24).
In de auto op de A2 troffen agenten een heuse beestenboel aan (foto: Cranendonck24).
11.59

File op A2 na ongeluk

Verkeer op de A2 van Eindhoven richting Maastricht moest rond het middaguur rekening houden met een file vanaf Budel. Aanleiding was een ongeluk bij Nederweert. Rond twaalf uur 's middags stond er vijf kilometer file, goed voor twintig minuten vertraging. Sinds halfeen 's middags zijn de problemen hier verleden tijd.

11.36

Groot sinkhole in Eindhoven

De T-splitsing voor wijkcentrum 't Oude Raadhuis aan 't Hofke in Eindhoven is sinds gisteren afgesloten nadat daar een groot zogenoemd sinkhole werd ontdekt. Stratenmakers waren daar gaan kijken na een melding van scheuren in het wegdek. Toen ze de straat openbraken, zagen ze bij de rioolput de sinkhole. Dit was zo groot dat de straat meteen werd afgesloten voor al het verkeer. Buurtbewoners klagen volgens een 112-correspondent al langer over de slechte staat van de straat. Zand zou bij de rioolput steeds wegspoelen.

De sinkhole werd ontdekt bij de T-splitsing voor wijkcentrum 't Oude Raadhuis aan 't Hofke in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De sinkhole werd ontdekt bij de T-splitsing voor wijkcentrum 't Oude Raadhuis aan 't Hofke in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
10.51

Automobilist gaat ervandoor na aanrijding

Een 36-jarige automobilist uit Made is gisteren aangehouden na een ongeluk op het Ruiterspoor in Den Hout. De man was met zijn auto vlakbij het pannenkoekenhuis door de bosjes gereden en op een laag muurtje gebotst. Een getuige zag de man vervolgens uitstappen en weglopen. Een agent zag de man korte tijd later bellend aan de linkerkant van de weg lopen. Hij voldeed aan het signalement. De man ontkende te hebben gereden, maar in de auto lag zijn rijbewijs. Dat werd ingevorderd. De man rook naar alcohol, maar hij weigerde de ademanalyse.

10.39

Automobiliste rijdt lantaarnpaal uit de grond

Een automobiliste is vanochtend met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden langs de Bossebaan in Veldhoven. De paal werd helemaal uit de grond gereden. De bestuurster zou onwel geworden zijn. Een kind dat in de auto zat, werd opgevangen door mensen in de buurt. De vrouw en het kind zijn vervolgens allebei naar een ziekenhuis gebracht. De weg werd na het ongeluk enige tijd afgesloten. De auto is getakeld en de lantaarnpaal verwijderd.

De auto raakte bij de botsing in Veldhoven zwaar beschadigd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De auto raakte bij de botsing in Veldhoven zwaar beschadigd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De lantaarnpaal in Veldhoven werd volledig uit de grond gereden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De lantaarnpaal in Veldhoven werd volledig uit de grond gereden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
10.12

Verdachte aangehouden na vondst explosief

Een 37-jarige man uit Helmond is gisteren aangehouden in verband met het explosief dat eind oktober werd gevonden aan de Zomerdijk in Nuland. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De hond van een voorbijganger ontdekte het verdachte pakketje 's middags in de bosjes aan de Zomerdijk en het baasje waarschuwde daarop de politie. Het bleek te gaan om een zelfgemaakt explosief. Daarop werden drie huizen in de buurt ontruimd. Vervolgens is het explosief ergens anders tot ontploffing gebracht.

Lees hier meer over de aanhouding en wat er gebeurde in Nuland.

09.46

Roekeloze Tilburger rijdt tegen boom

Een 25-jarige automobilist uit Tilburg is afgelopen nacht rond halfdrie op de Tilburgseweg in zijn woonplaats de macht over het stuur verloren en met zijn auto op een boom gebotst. De man reed roekeloos, schrijft de politie. Hij raakte bij het ongeluk gewond. De man rook volgens de politie naar alcohol.

09.25

Auto strandt op A58

Een auto strandde vanochtend vroeg op de A58 bij Tilburg. De auto had een lekke band. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto naar een veilige locatie te brengen voor verdere pechhulp.

Wachten op privacy instellingen...
04.36

Auto brandt uit in Tilburg

Een geparkeerde auto is afgelopen nacht in vlammen opgegaan aan de Van Hogendorpstraat in Tilburg. Dit gebeurde rond halfvier. De brand ontstond bij het rechterachterwiel van de auto. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat auto verloren ging. Een bergingsbedrijf heeft het wrak van de auto getakeld en meegenomen.

Het vuur ontstond aan bij het rechterachterwiel van de auto.  (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Het vuur ontstond aan bij het rechterachterwiel van de auto. (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
04.26

Gewonden bij crash in Goirle

Twee mensen zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een crash op de Tilburgseweg in Goirle. De auto waarin zij zaten raakte bij een wegversmalling een boom langs de weg. Bij die botsing brak het bovenste deel van de boom af. De auto kwam dwars op de weg tot stilstand. De bestuurder en de passagier zijn in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie liet daar bloed afnemen van de bestuurder, omdat die vermoedelijk onder invloed van alcohol was toen het ongeluk gebeurde. De brandweer heeft de boom met een kettingzaag in stukken gezaagd.

Tijdens dit klusje werd de brandweerauto bijna aangereden door een automobiliste. Daarop liet een brandweerman haar stoppen. Ze was duidelijk onder invloed en kon niet meer op haar benen staan. De politie heeft haar aangehouden. Ze had de arm van de agent nodig om op de been te blijven.

De boom waar de automobilist tegenaan reed, is door de brandweer in stukken gezaagd (foto: Jack Brekelmans.SQ Vision).
De boom waar de automobilist tegenaan reed, is door de brandweer in stukken gezaagd (foto: Jack Brekelmans.SQ Vision).
23.17

Ernstig ongeluk in Waalre

Bij een botsing tussen twee auto's op de Heikantstraat in Waalre zijn gisteravond twee mensen zwaargewond geraakt. Een automobilist was daar een auto aan het inhalen, toen ook een andere bestuurder dit wilde doen. Een auto kwam vervolgens frontaal tegen een boom terecht en brandde volledig uit. De andere auto raakte een lantaarnpaal en eindigde daarna op een boom. Voorbijgangers verleenden eerste hulp. Een van de twee gewonden is vervolgens naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht, de ander naar het MMC in Veldhoven.

Lees hier de details over het ernstige ongeluk in Waalre.

Bij de botsing in Waalre raakten twee mensen gewond (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Bij de botsing in Waalre raakten twee mensen gewond (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!