Liveblog

112-nieuws: autobrand in Genderen • verdachten aangehouden na schietpartij

15 december 2023 om 18:55 • Aangepast 28 december 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.05

Dit liveblog is gesloten

23.03

Verdachten schietpartij aangehouden

De politie heeft gedurende de avond onderzoek gedaan naar een schietpartij in Roosendaal. Er zijn twee verdachten aangehouden. Wat zij precies met de schietpartij te maken hebben, wordt door de recherche onderzocht.

21.25

Grote brand in Waalwijk

Aan de Industrieweg in Waalwijk staat het gebouw van Maras ijs in brand. De vlammen komen metershoog uit het pand, samen met een grote, zwarte rookwolk. Of deze ook schadelijk is, is nog niet bekend.

Grote brand bij ijsfabriek in Waalwijk: 'Metershoge vlammen'

19.48

Melding schietincident Roosendaal

In Roosendaal is melding gedaan van een schietpartij op de parkeerplaats van de Tollensflat in de wijk Kroeven. Er zijn meerdere knallen gehoord.

18.56

53-jarige man beroofd

In Waalwijk is een man afgelopen nacht op gewelddadige wijze beroofd. Hij werd gedwongen om zijn pinpas en pincode aan twee mannen af te staan. Dat gebeurde in een huis aan de Amstel, waar hij zelf niet woonde.

Met de gestolen bankpas hebben de daders geld van de rekening opgenomen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar de beroving en gaat camerabeelden bekijken.

18.47

Autobrand in Genderen

Aan de Burgemeester Brunestraat in Genderen is een auto uitgebrand. Dat gebeurde vandaag aan het eind van de middag. Een omstander vertelde dat er daarvoor nog mensen in zaten, die weg waren gelopen voor het voertuig uitbrandde. De auto had een buitenlandse kentekenplaat.

Hoe de auto in brand kon vliegen, is nog niet bekend.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
17.16

Ongeluk op A67

Tussen de Belgische grens en Eindhoven is op de snelweg A67 een vertraging van 30 minuten vertraging ontstaan. Hier is een ongeluk gebeurd tussen knooppunt Hapert en knooppunt De Hogt.

16.45

Agent mishandeld door fietser

De politie in Breda is op zoek naar een man die een agent mishandelde. De dader sloeg zo hard tegen de politiebus aan, dat een agent glassplinters in zijn gezicht kreeg. Daarna werd hij in zijn gezicht geslagen. Het zou gaan om de bestuurder van een fatbike, een soort elektrische fiets. De man had een kerstpakket bij zich.

Fatbiker met kerstpakket mishandelt agent, slaat door ruit van politiebus

13.38

Man valt in put tijdens onderhoudswerkzaamheden

Een medewerker van een onderhoudsbedrijf is vanmiddag in een put gevallen aan het Meiveld in Veldhoven. De put, die normaal is bedekt met een rooster, leidt naar de ventilatiesystemen van een overdekte parkeerplaats bij het nabijgelegen gemeentehuis.

De brandweer heeft de man uit het gat getakeld met een hoogwerker. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.37

Politie zoekt 15-jarige Roan Foppele

De 15-jarige Roan Foppele uit Breda is sinds donderdag vermist. De politie maakt zich zorgen om zijn welzijn. Hij is voor het laatst gezien op de Coolsingel in Rotterdam. Roan is te herkennen aan zijn opvallend zwarte wenkbrauwen. Hij draagt een zwarte jas, blauwe hoodie, zwarte trainingsbroek en witte Nike-sneakers.

Roan Foppele.
Roan Foppele.
12.50

Opnieuw botsen auto's op de A2

Niet veel later na de botsing op de A2 bij Maarheeze, zijn er opnieuw twee auto's op elkaar gebotst op deze snelweg. Dat gebeurde iets voor de plek waar de eerdere botsing plaatsvond, net voor de afrit richting verzorgingsplaats Groote Bleek. Er raakte niemand gewond.

Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
11.18

File op A2 na ongeval met twee auto's

Op de snelweg A2 van Weert naar Eindhoven zijn twee auto's op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde vlak voor de afrit Maarheeze. Ambulancepersoneel heeft inzittenden onderzocht. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De auto's raakten beschadigd.

De linkerrijstrook is afgesloten, het verkeer staat vast in een file tot aan Weert-Noord. Aan de overkant van de A2 staat een kijkersfile tot aan Leende.

Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
11.15

Vuurwerk gevonden in appartement

In een appartement in de wijk Heuvelkwartier in Breda heeft de politie donderdag een 26-jarige man opgepakt die meer dan 200 cobra’s in zijn huis bewaarde. De politie kwam de verdachte op het spoor via zijn account op de berichtendienst Telegram.

Grote partij cobra’s en ander vuurwerk in appartement, man opgepakt

10.55

N279 dicht door ongeluk met vrachtwagen

De N279, de provinciale weg tussen Veghel en Asten, is in beide richtingen afgesloten. Tussen Beek en Donk en Boerdonk staat er een file van twee kilometer in de richting van Den Bosch. Oorzaak is een eenzijdig ongeluk met een vrachtwagen die in de slip geraakt is en tegen een viaduct is gereden. De vrachtwagen staat nu onder het viaduct en verspert de weg. Er is niemand gewond geraakt.

03.50

Brand in leegstaande woning

In een leegstaande woning aan de Burgemeester Verkuijlstraat in Boxmeer is vannacht rond drie uur brand ontstaan. Er werden brandweerlieden van diverse korpsen uit de regio en zelfs uit Sint-Michielsgestel opgeroepen. Ook is een hoogwerker ingezet. Volgens iemand uit de buurt verbleven er zwervers in het huis, maar er is niemand gevonden, wel een achtergelaten slaapplek.

Het ruim honderd jaar oude huis staat vlakbij een filiaal van supermarkt Lidl. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg. De oorzaak van de brand is onbekend. Het achterste gedeelte van het huis is volledig uitgebrand. Onder meer de Burgemeester Verkuijlstraat werd tijdens de bluswerkzaamheden voor een deel afgesloten.

Er werd onder meer een hoogwerker ingezet (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Er werd onder meer een hoogwerker ingezet (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
De vlammen sloegen uit het pand (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
De vlammen sloegen uit het pand (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Een deel van de omgeving werd afgezet (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Een deel van de omgeving werd afgezet (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Het vuur werd ook vanuit grote hoogte geblust (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Het vuur werd ook vanuit grote hoogte geblust (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
De brand woedde aan de achterkant van het pand (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
De brand woedde aan de achterkant van het pand (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
00.45

Zoektocht naar dementerende vrouw

Er is gisteravond laat en vannacht in Eindhoven met heel veel mensen en speurhonden gezocht naar een dementerende vrouw. Ze was als vermist opgegeven. De zoektocht gebeurde op Woonpark Eckartdal aan de Nuenenseweg. Op dit voormalige, gelijknamige landgoed verblijven mensen met een verstandelijke beperking. Het is niet bekend of de vrouw is gevonden.

Update: de vrouw is in goede gezondheid gevonden.

Er werd op het landgoed gezocht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Er werd op het landgoed gezocht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Ook de politie was erbij (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Ook de politie was erbij (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
21.40

Fietser zwaargewond na botsing

De politie is ingeschakeld voor een ongeluk, gisteravond op de Dorstseweg in Bavel. Een 57-jarige man uit Dorst is daar 'vermoedelijk', zo meldt de politie, met zijn fiets tegen de linkerbuitenspiegel van een geparkeerde auto gebotst en daarna gevallen. De wagen stond waarschijnlijk stil langs de weg. Er werd onder meer ook een traumahelikopter ingeschakeld. Een automobilist en buurtbewoners verleenden eerste hulp. De man is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Politie en ambulance werden ingeschakeld na de melding van het voorval:

21.30

Twintigers baden in luxe

De politie heeft in Roosendaal vijf drugsdealers van straat geplukt. Het gaat om twintigers die nog thuis wonen, een luxe leventje leidden en bulkten van het geld. Iedere verdachte had wel een Rolex of tassen of kleren van een ander duur merk. Die zijn in beslag genomen, net als geld, drugs en wapens. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente hopen dat ze uiteindelijk ook hun aanzien kwijtraken.

Vijf drugsdealers met peperdure merkkleding van straat geplukt door politie

21.13

Fiscus 171.00 euro rijker

Op de snelweg A2 bij Best heeft de verkeerspolitie in samenwerking met de belastingdienst 171.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Ook zijn er tien auto's afgesleept. De boosdoeners konden achterhaald worden via zogeheten ANPR-hits. ANPR is een vorm van kentekenherkenning, waarbij er met een speciale camera wordt gekeken naar voorbijrijdende voertuigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.