Video

Het restaurant van Steef stond vol water: 'Een ramp op eerste kerstdag'

25 december 2023 om 18:52 • Aangepast 9 januari om 02:06
nl
Het huilen stond Steef Blok maandag nader dan het lachen. Op eerste kerstdag liep zijn restaurant, Het Wapen van Kaatsheuvel op EuroParcs, helemaal onder water. En dat terwijl er zo'n tweehonderd gasten zouden komen eten. "Dan weet je even niet meer wat je moet doen."
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Eigenaar Steef Blok kijkt machteloos toe terwijl de brandweer liters water uit zijn restaurant pompt. Hij had zich deze eerste kerstdag heel anders voorgesteld. "Ik had thuis genoten van het kerstontbijt. Daarna ging ik naar het restaurant om alles klaar te maken voor de kerstbrunch en het diner", vertelt hij. "Maar toen ging het helemaal mis. Ik zag dat er wat water in het restaurant lag en ging een waterstofzuiger halen. Toen ik terugkwam stond het hele restaurant al onder water, wel een halve meter hoog. Dan weet je even niet meer wat je moet doen."

"Iedereen is komen helpen, dat vind ik geweldig."

Dat dit uitgerekend op eerste kerstdag gebeurt, zorgt voor een hoop stress. "Er zouden tachtig gasten komen voor een brunch. In de avond zouden er meer dan honderd mensen komen eten." De brunch kon nog worden verplaatst naar een ander restaurant op het vakantiepark. Voor het kerstdiner kon dat niet, dan was die ruimte al volgeboekt.

En dus was het alle hens aan dek om het restaurant op tijd droog en schoon te krijgen. "Iedereen is komen helpen. De brandweer, mensen van de gemeente, buren en heel veel collega's. Een speciaal bedrijf heeft alles weer hygiënisch schoongemaakt. Dat vind ik geweldig en daar ben ik ongelooflijk blij om."

De oorzaak van alle ellende bleek een kapotte pomp. "We zitten in een laag gebied, daarom staan er allerlei pompen hier in de omgeving. Een van die pompen is ermee opgehouden. Daardoor werd het riool niet leeg getrokken en kwam het er bij ons via de wc's en putten uit", legt Steef uit.

"Het hele terrein stond blank, het water stond tot aan de zitting van de stoelen."

Steef omschrijft gelaten hoe zijn restaurant er aan het begin van de middag bij lag. "Het hele terrein stond blank. Het water stond tot aan de zitting van de stoelen. De voorraden die wij hier hadden staan, zijn verwoest. In de naastgelegen binnenspeeltuin kwam het water tot een meter hoog. We hebben dus enorme schade. Maar dat zien we later wel, het belangrijkste is dat mensen hier toch hun kerstdiner kunnen eten."

En dat is met heel hard werken gelukt. Het restaurant is wonder boven wonder op tijd droog en schoon. De opluchting is groot bij het personeel. Dansend en zingend worden de stoelen op hun plek teruggezet en de tafels gedekt. Ook Steef is zichtbaar blij dat het kerstdiner toch door kan gaan. Al heeft deze dag er flink ingehakt. "Ik ga vanavond met een biertje op de bank zitten en doe niks meer, behalve een lekker slechte kerstfilm kijken."

OOK DE MOEITE WAARD:

Paniek in restaurant nadat rioolwater uit wc's stroomt

Op een recreatiepark overstroomden honderd wc's

Overvolle riolen, maar er is nog geen paniek bij de waterschappen

Hele nieuwbouwwijk staat blank na enorme regenval, water kan niet weg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!