Liveblog

112-nieuws: veel rook brand in Boxtel - auto in brand op snelweg

31 december 2023 om 19:03 • Aangepast 9 januari om 02:05
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.30

Grote brand aan Hemelrijk in Boxtel

In Boxtel is oudjaarsavond een grote brand uitgebroken aan de Hemelrijk. Het vuur werd even na negen uur ontdekt. De hulpdiensten rukten direct massaal uit om het vuur te bestrijden. De brand brak uit onder een overkapping bij een gebouw van BASF, maar was uiteindelijk ook redelijk snel weer onder controle.

21.00

Auto vliegt spontaan in brand op snelweg

Op de A67, de snelweg richting Venlo ter hoogte van Asten is een auto spontaan in brand gevlogen. De bestuurder parkeerde de auto op tijd op de vluchtstrook en kon het voertuig verlaten. Eén rijstrook is afgesloten.

Beeld: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Beeld: Harrie Grijseels/SQ Vision.
19.20

Uitslaande brand in schuur in Oirschot

Aan de Spoordonksedijk in Oirschot is een uitslaande brand in een schuur. Twee blusvoertuigen van de brandweer hebben voorkomen dat de brand overslaat naar de woning naast de schuur. De oorzaak van de brand is niet bekend en er zijn geen gewonden gevallen. Het nablussen kost nog wel wat tijd.

Beeld: Sander van Gils/SQ Vision.
Beeld: Sander van Gils/SQ Vision.
18.58

Situatie rond hoogwater Sint-Oedenrode stabiel

Het hoogwater in De Dommel leidt niet tot problemen. De situatie in Sint-Oedenrode is stabiel, meldt Waterschap De Dommel zondagavond. Omdat er weinig regen is gevallen, is het water langzaam aan het zakken. "De extra genomen maatregelen in Sint-Oedenrode werken. Het waterpeil zakt hier wel minder hard dan op andere plekken", schrijft het waterschap. De opgehoogde en tijdelijke kades en de versterkte kering blijken stevig genoeg te zijn.

Er wordt volgende week opnieuw veel regen verwacht. Dat betekent dat het waterpeil opnieuw gaat stijgen. Op verschillende plekken staan pompen klaar voor als dat nodig is, aldus het waterschap.

18.39

Veel buitenbrandjes door vuurwerk

De brandweer heeft het op allerlei plekken in de provincie druk met kleine buitenbrandjes. Door het vele vuurwerk dat wordt afgestoken, gaat er hier en daar iets in de fik. Onder meer op het Westeinde in Waalwijk, de Generaal Marshallweg in Eindhoven, de Van Reysstraat in Den Bosch, de Nederveenweg in Sprang-Capelle en de Haydnstraat Tilburg moest de brandweer afgelopen uren in actie komen. In Breda vlogen aan de Maarten de Vriesstraat containers in brand. Ongetwijfeld zijn het niet de laatste brandjes deze oudjaarsavond.

Vuurwerk afsteken? Dit zijn de regels.

18.26

Brand op voormalige vuilstortplaats

Bij de voormalige vuilstortplaats in Schijndel heeft een kleine brand gewoed. Een stapel afval op het afgelegen terrein vloog in brand. Rond 17.40 uur werd de brandweer gewaarschuwd. Ze hadden het brandje aan de Bergweg binnen een paar minuten weer uit. Volgens onze 112-correspondent is de boel bewust in brand gestoken. Tijdens het blussen kwam er flink wat rook vrij.

Beeld: SQ Vision.
Beeld: SQ Vision.
17.14

Jongeren willen flessen wasbenzine opblazen

De Explosieve Opruimings Dienst (EOD) heeft een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht in de wijk Reeshof in Tilburg. Een groep van twintig jongeren wilde de bom laten ontploffen met vuurwerk. De bom bestond uit een aantal flessen gevuld met brandbare vloeistof, waarschijnlijk wasbenzine. Ze waren aan elkaar getapet.

16.42

Gewonde man in Roosendaal neergestoken door buurman

De man die eerder vandaag gewond werd gevonden in een huis aan de Amethistdijk in Roosendaal, zou zijn neergestoken door zijn buurman. Dat gebeurde terwijl hij nog in bed lag. Het slachtoffer is 19 jaar, de opgepakte buurman 35.

Hier lees je meer over deze zaak.

15.50

Dronken man reed tegen huis en wilde geen politie

De dronken man die gisteravond laat tegen een huis in Oudheusden reed was dronken. Hij smeekt de bewoners om niet de politie te bellen. Maar dat werd uiteraard wel gedaan. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau.

11.53

Fikse file vanwege Toverlandverkeer

Verkeer op de N277 van Kessel richting Ravenstein moesten vanochtend rekening houden met een flinke file voor de afrit Helenaveen. Dit vanwege het grote aantal bezoekers dat naar attractiepark Toverland wilde. De file begon bij de aansluiting met de A67. De vertraging bleef beperkt tot vijf minuten.

10.31

Twee aanhoudingen na steken man in azc Budel

Na het steken van een man in het asielzoekerscentrum in Budel is niet een verdachte aangehouden - zoals eerder werd gemeld - maar twee. Het gaat om mannen van 24 en 33 jaar oud. De verdachten wonen, net zoals het slachtoffer in het azc.Aan het steken zou een ruzie vooraf zijn gegaan. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Hij had een snijwond in zijn nek. De politie is nog op zoek naar nog twee verdachten, die mogelijk ook betrokken waren bij de steekpartij.

10.15

Bestelbus slaat over de kop in Lepelstraat

Een bestelbus sloeg gisteren over de kop na een botsing op de Hemelweg in Lepelstraat. Beide betrokken bestuurders bleven ongedeerd. De 32-jarige bestuurder van de bestelauto testte positief op drugsgebruik, maakte de politie vanochtend bekend. Er is bloedproef afgenomen.

10.06

Gewonde man in Roosendaal

Bij een huis aan de Amethistdijk in Roosendaal is vanochtend, na een melding van een steekpartij, een gewonde man gevonden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn buurman, een 35-jarige man, zou hem hebben neergestoken en is aangehouden.

Lees hier de details.

09.53

Snelheidsduivel slingert over A2

Een automobilist is gisteren door de politie aangehouden op de A2 bij Boxtel. De man reed daar met veel te hoge snelheid en slingerend over de weg. De bestuurder bleek onder invloed van THC. In de auto werd - op een volgens de politie 'bijzondere plek' - een onverklaarbare hoeveelheid contant geld gevonden. De man werd aangehouden voor het rijden onder invloed en op verdenking van witwassen.

09.44

Man loopt op de weg

Bij Aarle-Rixtel liep gisteravond iemand over de weg. De gewaarschuwde politie vond de man in de berm. Hij zou ruzie hebben gehad met zijn vriendin en de auto uit zijn gezet. Agenten hebben de man afgezet op een veilige plaats, van waar hij verder naar huis kon lopen.

09.40

Vechtpartij in Oosterhout

Meerdere politie-eenheden moesten gisteravond ingrijpen op de Klappijstraat in Oosterhout. Daar vond een grote vechtpartij plaats. Meerdere mensen raakten gewond. Ook na het optreden van de politie bleef het onrustig. Er is een verdachte aangehouden. De slachtoffers zijn nagekeken door ambulancepersoneel.

09.37

Man veroorzaakt overlast op station

Een man veroorzaakte gisteravond overlast op het station in Breda. De man was onder invloed van alcohol en drugs. Hij kon zich niet identificeren.

01.58

Politieauto vat vlam

Een politieauto vatte gisteravond onderweg naar een melding vlam op de A58 bij Bavel. "Er klonk een harde klap waarna direct rook en vlammen zichtbaar waren", laat een woordvoerder weten. De auto raakte zwaar beschadigd. De agenten bleven ongedeerd. De politie gaat ervan uit dat de brand is ontstaan door een technisch mankement.

De politieauto vatte onderweg naar een melding vlam (foto: Twitter politie basisteam Weerijs).
De politieauto vatte onderweg naar een melding vlam (foto: Twitter politie basisteam Weerijs).
01.11

Auto's in vlammen op in Veldhoven

Vier auto's zijn afgelopen nacht in vlammen opgegaan aan de straat Korze in Veldhoven. De brand brak vermoedelijk uit bij een auto die op een trailer stond en zou vanuit daar zijn overgeslagen naar de auto's daarnaast. Die auto's waren allemaal van een kinderdagverblijf.

Lees hier de details.

In de buurt van de brandende auto's aan de Korze in Veldhoven werd vuurwerk gevonden (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
In de buurt van de brandende auto's aan de Korze in Veldhoven werd vuurwerk gevonden (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
01.01

Steekpartij azc Budel

Een man is afgelopen nacht in zijn nek gestoken op het terrein van het asielzoekerscentrum in Budel. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter op een akker aan de Randweg Oost. Agenten hielden een verdachte aan. Hij is vastgezet in het politiebureau voor verder onderzoek. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Aan het steken zou een ruzie tussen de bewoners vooraf zijn gegaan. Via het horen van getuigen hoopt de politie een beter beeld te krijgen wat er precies is gebeurd.

Details over de steekpartij bij het azc in Budel zijn niet bekendgemaakt (foto: WdG/SQ Vision).
Details over de steekpartij bij het azc in Budel zijn niet bekendgemaakt (foto: WdG/SQ Vision).
00.21

Auto botst op huis Oudheusden

Een automobilist botste afgelopen nacht met zijn auto op een gevel van een huis aan de VanRuysdaelstraat in Oudheusden. De bestuurder was zichtbaar onder invloed van alcohol en wilde niet meewerken aan een ademtest. In het politiebureau bleek dat de bestuurder een promillage had van 1,72. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben.

Lees hier de details.

De auto botste op een gevel aan de Ruysdaelstraat in Oudheusden (foto: Instagram wijkagent Meierij).
De auto botste op een gevel aan de Ruysdaelstraat in Oudheusden (foto: Instagram wijkagent Meierij).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!