Liveblog

112-nieuws: politieauto botst tijdens achtervolging • harde crash in Breda

3 januari om 06:51 • Aangepast 12 januari om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.11

Politieauto botst tijdens achtervolging

Een politieachtervolging, vanavond in Waalwijk, is zonder succes geëindigd. Agenten zagen een auto met hoge snelheid voorbijrijden en besloten een stopteken te geven. Toen de bestuurder dat negeerde, gingen ze erachteraan. Tijdens die achtervolging, kwam de politieauto uiteindelijk op de Noorder Allee in botsing met twee andere auto's. De bestuurder die op de vlucht was, wist daardoor te ontkomen. Bij de botsing raakte niemand gewond.

20.31

Ook harde botsing in Breda

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de Backer en Ruebweg in Breda. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een kind dat in een van de auto's zat, kwam met de schrik vrij. De verkeerspolitie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

18.31

Zware botsing in Grave

Op de Jan van Cuijkdijk in Grave zijn een auto en een bestelbus frontaal op elkaar gebotst. Dat zou zijn gebeurd nadat de auto van zijn weghelft raakte. Beide voertuigen belandden na de crash onderaan de dijk.

De bestuurder van de auto raakte zwaargewond. Daarom werd een traumahelikopter opgeroepen. De chauffeur is naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De bestuurder van de bestelbus liep een sleutelbeenbreuk op. De weg is nog tot zeker tien uur vanavond afgesloten voor opruimwerkzaamheden.

18.02

Politiehelikopter boven Valkenswaard

Rond vijf uur vanmiddag heeft er een tijdlang een politiehelikopter boven het centrum van Valkenswaard gevlogen. Die zou zijn ingezet na 'een conflict' aan de Luikerweg. Wat daar precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. De politie is nog op zoek naar een verdachte.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
18.00

Rook en stank door vergeten appelbeignets

De brandweer in Boxtel is vanmiddag uitgerukt, nadat er melding werd gemaakt van een brand in een benedenwoning aan de Ons Doelstraat. Eenmaal daar aangekomen bleek van vuur geen sprake, wel van flink wat rook. De oorzaak? Vergeten appelbeignets.

Benieuwd hoe het afliep? Dat lees je hier

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
17.41

File op de A2

Door een ongeluk op de snelweg A2 van Eindhoven naar Maastricht, is bij knooppunt de Hogt de rechterrijstrook dicht. Daar moet je daar rekening houden met zeker een kwartier extra reistijd.

16.47

Eindhovenaren opgepakt in drugsonderzoek

De politie heeft vandaag drie Eindhovenaren opgepakt, in verband met twee grote drugsonderzoeken. Het gaat om mannen van 32, 41 en 43 jaar. Een van hen wordt ook verdacht van de handel in vuurwapens.

Alle details lees je hier

14.30

Update explosie Gemert

De politie is op zoek naar getuigen van de explosie aan de Pater Dokter Loffeldstraat in Gemert. Er is tot nu toe namelijk nog geen verdachte aangehouden.

Bij de explosie zijn vannacht meerdere ramen kapot gegaan en is een geparkeerde auto beschadigd geraakt. Twee huizen raakten beschadigd en waren tijdelijk afgezet voor onderzoek door de politie.

10.30

Update brand in Roosendaal

Bij de brand bij een autobedrijf in Roosendaal blijken tussen de 50 en 100 auto's door het vuur te zijn getroffen. Eerder werd gedacht dat het om een stuk of 40 voertuigen zou gaan. De brandweer is bezig met de laatste nabluswerkzaamheden, dat duurt iets langer dan verwacht.

09.22

Man overleden na val van fiets

De man die gisteravond van zijn fiets was gevallen in de Groenstraat in Wintelre, is overleden. Op foto's is te zien dat de man midden op de weg lag. Het slachtoffer zou mogelijk op de fiets zijn gegrepen door de harde wind. Storm Henk trok op dat moment over onze provincie.

Zwaargewonde man gevonden op straat in Wintelre

09.03

Explosie Gemert

Aan de Pater Dokter Loffeldstraat in Gemert heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn twee huizen beschadigd geraakt. Rond middernacht was er een harde knal te horen.

Volgens een 112-correspondent waren de bewoners niet thuis tijdens de ontploffing. Wat er precies is geëxplodeerd, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Een ruime week eerder, op 26 december, werd er ook al een huis in Gemert beschadigd door een ontploffing. Toen werd er een raam vernield door zwaar vuurwerk, een paar straten verderop. Of die ontploffingen iets met elkaar te maken hebben, is niet bekend.

08.30

Stof daalt neer in Roosendaal

Bij de autohandel aan de Jan Frederik Vlekkestraat in Roosendaal heeft een vlammenzee vanmorgen vroeg een verwoest en verkoold gebouw achtergelaten. De schade is enorm. Er zijn zo'n 40 auto's in en rond het bedrijf in brand gevlogen. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

De politie zal rond half tien beginnen met het onderzoek. De verwachting is dat het nablussen dan klaar is. Voor het onderzoek is het terrein door de politie afgezet.

Bij daglicht is goed te zien hoe groot de schade is (foto: Eva de Schipper).
Bij daglicht is goed te zien hoe groot de schade is (foto: Eva de Schipper).
Bij daglicht is goed te zien hoe groot de schade is (foto: Eva de Schipper).
Bij daglicht is goed te zien hoe groot de schade is (foto: Eva de Schipper).
07.30

Ook bomen om in Eindhoven

Net als op andere plekken in de provincie moest de brandweer gisteravond ook in Eindhoven in actie komen nadat storm Henk een boom omvergeblazen had. In Eindhoven was het raak aan de Van Oldenbarneveltlaan. Een berk waaide om en versperde vervolgens de weg. De brandweer haalde boom van de weg en zaagde deze in stukken. Vervolgens kon ze direct verder naar de Achtseweg Noord waar ook een boom omwaaide.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.00

Operatie tak verwijderen geslaagd

Storm Henk zorgde er gisteravond aan de Esscheweg in Sint-Michielsgestel voor dat een enorme tak van een boom afbrak. Om de tak te verwijderen werd de weg daarom rond half tien afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf moest eraan te pas komen om de tak te verwijderen. Een telescoopkraan en een heuse boomklimmer werden hiervoor ingezet. Rond half twaalf was de operatie afgerond. Op dat moment moest de enorme tak nog wel in stukken worden gezaagd.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
06.45

Autobrand in Schijndel

Een auto is vannacht aan de Julianastraat in Schijndel uitgebrand. De brand ontstond rond half een. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar er wordt rekening gehouden met mogelijke brandstichting. Dit wordt door de politie onderzocht.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
06.30

Vlammenzee verwoest autobedrijf

Er heeft vanochtend vroeg een enorme uitslaande brand gewoed bij een autohandel in Roosendaal. Het bedrijf is vrijwel helemaal uitgebrand, zo liet de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant rond zes uur weten. Op dat moment had de brandweer het vuur onder controle. Er was een tijd lang sprake van een enorme vlammenzee.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!