Liveblog

112-nieuws: brand bij brandweerman • fraudeur gepakt

25 januari om 06:51 • Aangepast 6 februari om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit live blog gesloten

21.50

Achtervolging bij TSC in Oosterhout

De politie zette vanavond met meerdere auto's de achtervolging in op een automobilist. Dit gebeurde bij de parkeerplaats van voetbalclub TSC in Oosterhout, meldden ooggetuigen aan Omroep Brabant. "De auto stond eerst stil bij de parkeerplaats. Toen de politie kwam kijken op de parkeerplaats reed de automobilist heel hard weg. De politie ging er met meerdere auto's meteen achteraan", vertelde een getuige die op dat moment net klaar was met trainen. De politie was niet bereikbaar voor commentaar.

18.34

Auto's botsen in Eindhoven

Op de Orpheuslaan in Eindhoven zijn twee auto’s op elkaar gebotst bij het viaduct over de John F. Kennedylaan. De twee auto’s knalden op elkaar, waarschijnlijk doordat er geen voorrang werd verleend, waardoor de airbags open gingen. Een vrouw raakte gewond en is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De inzittende van de andere auto kwam met de schrik vrij. Door het ongeval moesten twee rijbanen worden afgesloten, dat zorgde in de spits voor extra drukte en file.

(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
18.24

Brand bij brandweerman

Vanmiddag heeft een kleine brand gewoed in een schuur achterin de tuin van een brandweerman aan de Dijkstraat in Valkenswaard. Hierdoor ontstond aardig wat rook. De brandweer was snel ter plaatse evenals de bewoner, tevens brandweerman. Het vuurtje was snel onder controle.

Rook uit het schuurtje in Valkenswaard (foto Rico Vogels/SQ Vision)
Rook uit het schuurtje in Valkenswaard (foto Rico Vogels/SQ Vision)
(foto Rico Vogels/SQ Vision)
(foto Rico Vogels/SQ Vision)
19.19

Ongeluk op A58

De ANWB meldt een ongeluk op de A58 waardoor een file is ontstaan tussen Bergen op Zoom en Breda. Bij Etten-Leur is de linkerrijstrook dicht en de vertraging zo'n half uur. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg binnen een half uur weer vrij te hebben.

Wachten op privacy instellingen...
17.47

Dader (15) bankhelpdeskfraude gepakt

Woensdagmiddag is op de Molenstraat in Zundert, een 15-jarige inwoner aangehouden op verdenking van oplichting. Hij zou zich eerder in de week schuldig hebben gemaakt aan bankhelpdeskfraude. Een vrouw in dezelfde woonplaats werd telefonisch aan de praat gehouden door deze zogenaamde bankmedewerker, vervolgens kwam er een andere fraudeur langs om haar bankpassen en sieraden op te halen. Hij werd door oplettende politieagenten herkend als de verdachte die op camerabeelden te zien was. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex in Breda.

Wachten op privacy instellingen...
16.39

Auto in brand op A73

Op de A73 bij de afslag Haps richting Venlo zorgt een brandende auto voor flinke vertragingen en een lange file in beide richtingen. Er raakte niemand gewond. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een technische storing.

14.35

Brandweer naar vliegveld vanwege storing lesvliegtuig

Een lesvliegtuigje is vandaag moeten landen op het vliegveld van Eindhoven omdat een storingslampje ging branden. Brandweer Brabant Zuid-Oost meldt dat brandweerlieden op het vliegveld zijn geweest en het vliegtuigje veilig heeft kunnen landen. Wat de storing precies was, is niet bekendgemaakt.

13.40

Geen treinen tussen Den Bosch en Oss door zware aanrijding

Door een aanrijding tussen een trein en een auto op het spoor rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Oss. Dat duurt volgens de NS tot ongeveer vier uur vanmiddag. De vrouw die in de auto zat is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
UPDATE: Het treinverkeer is rond half vier weer hervat.

De ravage op het spoor na het ongeval. (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
De ravage op het spoor na het ongeval. (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
10.55

Arrestatieteam helpt gecrashte scooterrijder

Leden van een arrestatieteam zijn vanochtend op de Gerbrandylaan in Oss een scooterrijder te hulp geschoten die door een automobilist was aangereden. Het team was in de buurt aan het oefenen toen de auto de scooter raakte. De politiemensen hebben geholpen door een thermische deken over de man op de scooter heen te leggen. Hij bleek volgens ambulancemedewerkers niks ergs te mankeren. Zijn scooter raakte wel beschadigd.

10.40

Agent breekt hand bij aanhouding hardrijder

Een agent die na een achtervolging door Tilburg een agressieve hardrijder in de boeien sloeg, brak daarbij zijn hand. De 33-jarige Tilburger reed roekeloos door de stad. De achtervolging eindigde op de Nachtegaalstraat.

Agent breekt zijn hand als hij een agressieve hardrijder in de boeien slaat

09.45

Vrouw ligt gewond op de weg: politie doet onderzoek

Een vrachtautochauffeur vond vanochtend een gewonde vrouw op de Varenschut in Helmond. Dat is een industrietterein. Ze lag daar onder haar fiets en was niet aanspreekbaar. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd. De weg is daarom afgesloten.

09.40

UPDATE - Veel minder treinen tussen Breda en Tilburg

De NS meldt dat er tot 12.00 uur veel minder treinen rijden op het spoor tussen Tilburg en Breda. Dat komt door een wisselstoring. Het is niet bekend of er bussen zijn ingezet. UPDATE: De NS zegt op haar website dat de problemen rond half twaalf zijn opgelost.

09.15

Hotelgasten moeten naar buiten door stofwolk

Bouwvakkers hebben er vanmorgen voor gezorgd dat een hotel aan de Vestdijk in Eindhoven is ontruimd. Door hun werkzaamheden ontstond er een stofwolk die voor een brand werd aangezien. Vanwege de stofwolk rukte de de brandweer met verschillende wagens uit en kwam ook de politie naar het hotel. Na een half uur werd vastgesteld dat niet brand maar de stofwolk de oorzaak was van het brandalarm.

08.55

Drukte op A2 richting Utrecht

Het was vanmorgen erg druk op de snelweg A2 in de richting van Utrecht. Tussen knooppunt Hintham en het Gelderse Waardenburg stond tegen acht uur een file van 14 kilometer en dat betekende voor het verkeer een vertraging van meer dan twee uur. Oorzaak was een ongeluk met meerdere auto's bij Zaltbommel. Hierdoor waren twee rijstroken afgekruist. Rond half negen was de A2 weer vrij. Toch stond er tegen negen uur nog een file van 14 kilometer en bedroeg de extra reistijd toen, tussen afrit Veghel en Waardenburg, volgens de ANWB een half uur. In de loop van de ochtend waren de files opgelost.

Het verkeer in de richting van Tiel en Utrecht werd geadviseerd om te rijden via Waalwijk (A59, A27 en A15).

06.50

Stroomstoringen in Mierlo en Roosendaal

Ook de afgelopen nacht zijn stroomstoringen ontstaan in Brabant. Nu hebben er mensen en bedrijven in een deel van Mierlo en Roosendaal last van. Dit zal nog tot een uur of negen duren, meldt netwerkbeheerder Enexis. Gisteravond en vannacht deden zich vergelijkbare problemen voor in Bosschenhoofd, De Mortel, Eindhoven en Oisterwijk.

04.30

Onderzoek na steekpartij

Rond half vijf vanmorgen werd een steekpartij gemeld in een parkeergarage aan de Ten Hagestraat in Eindhoven. Volgens de politie heeft een man een steekwond aan een arm opgelopen. De man is gewond naar een ziekenhuis gebracht. Wat er precies gebeurd is, door wie en waarom de man is gestoken, is nog onduidelijk. De politie is met een onderzoek begonnen. Het slachtoffer is een man van 33, zonder bekend woonadres.

Een agent doet onderzoek (foto: SQ Vision).
Een agent doet onderzoek (foto: SQ Vision).
Eén van de bloedsporen (foto: SQ Vision).
Eén van de bloedsporen (foto: SQ Vision).
Politie bezig met sporenonderzoek (foto: SQ Vision).
Politie bezig met sporenonderzoek (foto: SQ Vision).
Politie en ambulance paraat bij de Q-Park in hartje Eindhoven (foto: SQ Vision).
Politie en ambulance paraat bij de Q-Park in hartje Eindhoven (foto: SQ Vision).
03.50

Drie autobranden in Eindhoven

In drie straten in Eindhoven-Noord is gisteravond en vannacht een autobrand geweest. Een week geleden vlogen in het stadsdeel Woensel ook al drie wagens in brand. Het ging ditmaal om een bestelbus en twee personenwagens. De politie houdt ernstig rekening met brandstichting, maar het is nog te vroeg om een verband te leggen.

Een auto die in de Meidoornstraat stond, brandde helemaal uit (foto: SQ Vision).
Een auto die in de Meidoornstraat stond, brandde helemaal uit (foto: SQ Vision).
Het busje dat op de Herentalsweg in brand stond (foto: SQ Vision).
Het busje dat op de Herentalsweg in brand stond (foto: SQ Vision).
De uitgebrande auto in de Kruisakker wordt afgevoerd (foto: SQ Vision).
De uitgebrande auto in de Kruisakker wordt afgevoerd (foto: SQ Vision).
23.30

Gelderse hulp bij blussen brand in rieten dak

De brandweer van Geldrop heeft bij het blussen van een woningbrand hulp gekregen van een rietploeg uit het Gelderse Elst. Deze kan worden ingeschakeld wanneer er brand is uitgebroken in een rieten kap van een huis. Dat was gisteravond laat het geval in een huis aan de Rielsedijk in Geldrop. Het vuur was begonnen bij een schoorsteen.

Een deel van het riet wordt verwijderd (foto: SQ Vision).
Een deel van het riet wordt verwijderd (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.