Liveblog

112-nieuws: vierde verdachte schietpartij vast • auto botst op truck

14 februari om 22:08 • Aangepast 29 februari om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten.

Liveblog

22.03

Automobilist botst op vrachtwagen bij rotonde

Een automobilist is in Haps met zijn auto achterop een vrachtwagen gebotst. Dat gebeurde net voor de rotonde (N264) vlakbij buurtschap Putselaar. De autobestuurder is door ambulancepersoneel onderzocht maar was niet gewond.

Het verkeer werd om het ongeval heengeleid, zodat de auto geborgen kon worden door een bergingsbedrijf.

Foto: Saskia Kusters/SK-Media.
Foto: Saskia Kusters/SK-Media.
20.55

Gewonde bij steekpartij in asielzoekerscentrum

Bij het asielzoekerscentrum (azc) in Oosterhout is woensdagavond iemand gewond geraakt aan zijn hand. Volgens een 112-correspondent ging daar een steekpartij aan vooraf.

Drie andere bewoners van het azc zijn meegenomen voor verhoor op het politiebureau. Vanwege de taalbarrière is er nog niet veel duidelijk. Volgens een politiewoordvoerder zijn ze niet formeel aangehouden.

Foto: Marcel van Dorst - SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst - SQ Vision.
19.39

Vechtpartij met carnaval, man aangehouden

De politie heeft een man aangehouden die op carnavalszaterdag betrokken was bij een vechtpartij op de parkeerplaats aan de Vostershof in Deurne. Dat meldt de politie op Facebook. De vechtpartij vond plaats tussen elf uur en kwart over elf 's avonds. De politie spreekt over 'poging tot doodslag' en zoekt getuigen.

18.44

Dode man in sloot niet dood door misdrijf

De dode man die zondag in een sloot aan de Ambrosiusweg in Hilvarenbeek werd gevonden, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Het gaat om een 41-jarige Tilburger.

De man lag in een ondiepe sloot.

17.34

Dronken bestuurder probeert aan agenten te ontkomen

Een autobestuurder, die door Breda scheurde is zijn rijbewijs waarschijnlijk lange tijd kwijt. De automobilist kreeg op de snelweg een stopteken van agenten van de landelijke eenheid, omdat hij bijna 200 kilometer per uur reed. De man wil echter niet stoppen er gaat en vandoor, waarbij hij onder meer over een fietspad rijdt. De man had te veel gedronken.

Hier lees je meer over de achtervolging.

17.30

Fokker dumpt konijnen in Cuijk

De afgelopen weken zijn er meerdere konijnen gedumpt in Cuijk. Omdat het steeds om jonge dwergkonijnen gaat, denkt de dierenambulance dat dit het werk van een fokker is. "Grijs, wit en bruin. De konijnen hebben wel verschillende kleuren, met allemaal lange haren. We hebben al twaalf meldingen gekregen", aldus Rens van Lieshout van de dierenambulance Brabant Noord-Oost.

Meerdere dwergkonijnen gedumpt in Cuijk, waarschijnlijk van fokker

17.00

Vierde verdachte aangehouden voor schietpartij Boxtel

De politie heeft een vierde verdachte aangehouden voor een schietpartij in Boxtel. Daar werd in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 februari een huis aan de Poolsestraat beschoten. Eerder werden drie mannen uit Boxtel gearresteerd. De politie haalde hen met getrokken pistool uit een auto. Zij zijn inmiddels op vrije voeten, maar blijven wel verdachten.

Hier lees je het hele bericht over de beschieting van het huis

15.35

Drie tips over inbraak in telefoonwinkel Geldrop

De uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau Brabant over de inbraak in een telefoonwinkel in Geldrop hebben drie tips opgeleverd. Dat meldt de politie. Tips over deze inbraak zijn nog steeds welkom.

Hier lees je meer over de inbraak

15.01

Ongeluk op A50

Op de A50 van Eindhoven naar Arnhem is een ongeluk gebeurd bij Nistelrode. Een auto is daar van de weg geraakt en in de berm beland. De rechterrijstrook is dicht. Verkeer moet rekening houden met ruim twintig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
13.25

Fietsster valt na aanrijding

Een fietsster is vanmiddag aangereden door een auto op het International Agro Business Centre (IABC) in Breda. De fietsster viel door de klap in de bosjes. Ze raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
11.01

Automobilist zonder geldig rijbewijs op A2

Een automobilist is is aangehouden op de A2 bij Best omdat agenten vermoedden dat hij onder invloed reed. Toen agenten de man controleerden, bleek dat hij niet beschikte over een geldig rijbewijs. Hij had van het CBR een rijbewijs met medische indicatie gekregen, maar die niet op tijd verlengd. Daarnaast weigerde de bestuurder mee te werken aan een speekseltest. Er is bloed van hem afgenomen. Als die test positief blijkt, krijgt de man naast een proces-verbaal vanwege het autorijden zonder rijbewijs ook een bekeuring vanwege rijden onder invloed.

De automobilist werd door agenten van de A2 bij Best gehaald (foto: Instagram Verkeerspolitie Oost-Brabant).
De automobilist werd door agenten van de A2 bij Best gehaald (foto: Instagram Verkeerspolitie Oost-Brabant).
10.10

Alpaca's over straat in Budel

In Budel liepen vanochtend alpaca's over straat. Agenten hebben de dieren weten te vangen en achter een gesloten hek gezet. De eigenaar werd op de hoogte gebracht en kwam de alpaca's ophalen.

Agenten vingen de alpaca's in Budel (foto: Instagram politie Cranendonck-Heeze-Leende).
Agenten vingen de alpaca's in Budel (foto: Instagram politie Cranendonck-Heeze-Leende).
09.55

Fietser gewond na ongeluk op rotonde

Een fietser is vanochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de John F. Kennedybaan in Oss. Dat gebeurde op de rotonde bij de Schalkskampweg. De fietser reed de rotonde op en kwam daar in botsing met een auto. Het slachtoffer viel op de weg. Een voorbijganger schoot te hulp en de hulpdiensten waren snel aanwezig. De fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn fiets is door medewerkers van de gemeente Oss naar huis gebracht. De spiegel van de automobilist raakte beschadigd bij de botsing.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
08.52

Slachtoffer door groepje geslagen

Op de Broederwal in Helmond is iemand afgelopen nacht door meerdere mensen geslagen. Dat gebeurde rond tien voor een 's nachts. Aan de mishandeling ging volgens de politie een ruzie vooraf. Agenten zijn bezig met onderzoek en vragen getuigen om zich te melden.

08.45

Ongeluk in Roosendaal

Op de snelweg bij Roosendaal is vannacht een ongeluk gebeurd. Het was een eenzijdig ongeluk, waarna de bestuurder bekneld raakte. De hulpdiensten waren aanwezig. Volgens de politie ging het om een lichte beknelling en kon de bestuurder met hulp van de brandweer uit het voertuig komen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
08.42

Man op de vlucht voor politie

De wijkagent heeft afgelopen nacht in Schijndel een 57-jarige man aangehouden voor mishandeling. Dat ging niet zonder slag of stoot. Toen de agent aan de verdachte had uitgelegd wat de vervolgstappen van zijn aanhouding waren, sloeg de man op de vlucht. De wijkagent rende achter hem aan en wist hem uiteindelijk toch weer op te pakken. Vandaag gaat de politie verder met onderzoek.

07.45

Ongeluk op rotonde

Op de rotonde aan De Vest in Valkenswaard is vanochtend een ongeluk gebeurd. Een auto die de rotonde opreed, botste tegen een andere auto aan. Niemand is gewond geraakt. De voertuigen zijn wel beschadigd geraakt.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
06.56

Auto brandt uit in Eersel

Een auto is afgelopen nacht in vlammen opgegaan aan de Postakkers, achter het zwembad in Eersel. Mensen die het vuur zagen, belden de brandweer. Die bluste de auto maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Van de auto in Eersel bleef slechts een wrak over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Van de auto in Eersel bleef slechts een wrak over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto in Eersel (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto in Eersel (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
00.12

Hardrijder is rijbewijs kwijt

Een 23-jarige man uit Eindhoven moest gisteren zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Agenten betrapten hem terwijl hij met een snelheid van 170 kilometer per uur over de N2 bij Eindhoven reed. Daar geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Hij moet zich ook melden bij het CBR voor een verkeerscursus op eigen kosten.

00.07

Auto in beslag genomen op A2

Een auto is gisteren in beslag genomen op de A2 bij Boxtel. Agenten zagen via de videosurveillance dat de Audi A6 uit Polen, die met een snelheid van 144 kilometer per uur over de weg reed, niet geregistreerd was. Voor beide zaken kreeg de 27-jarige bestuurder een proces-verbaal. De automobilist heeft veertien dagen de tijd om de auto te registreren.

De Poolse auto werd op de A2 in beslag gemmen (foto: X/Verkeerspolitie Oost-Brabant).
De Poolse auto werd op de A2 in beslag gemmen (foto: X/Verkeerspolitie Oost-Brabant).
23.38

Auto strandt op N2

Een auto strandde gisteravond laat op de N2 bij Eindhoven. De auto had een lekke band. Een bergingsbedrijf heeft de auto naar een veilige plek gebracht voor verdere pechhulp.

De auto strandde op de N2 bij Eindhoven (foto: X/Wis_Robert).
De auto strandde op de N2 bij Eindhoven (foto: X/Wis_Robert).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!