Onrust rond wedstrijd PSV in Dortmund: Eindhovense fan zwaargewond

14 maart om 12:40 • Aangepast 22 maart om 02:02
nl
Een 35-jarige PSV-supporter is woensdagmiddag in Dortmund in elkaar geslagen en zwaargewond geraakt. Dat gebeurde voorafgaand aan de wedstrijd in de Champions League tegen Borussia Dortmund, zo meldt de Duitse politie. Volgens de politie raakten er ook twee mensen gewond door vuurwerk. Volgens de PSV Supportersvereniging is de dag gewoon goed verlopen. "Niet vaak hebben wij zowel voor als na de wedstrijd supporters van beide teams zo gebroederlijk met elkaar om zien gaan."
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

De 35-jarige fan werd in elkaar geslagen door een nog onbekende man. Wat er precies is gebeurd, wordt door de politie onderzocht. Ook is ze nog op zoek naar de dader. Een woordvoerder van PSV laat op basis van eerste informatie weten dat de fan zich in het ziekenhuis heeft moeten laten behandelen en donderdag weer naar huis hoopt te kunnen. Een bericht dat de fan in levensgevaar zou zijn, klopt niet.

Al uren voor de wedstrijd in Dortmund waren PSV-supporters massaal aanwezig in de stad. Zo'n vijfduizend Eindhovense fans verzamelden zich op de Alter Markt. Daar wachtten ze al feestend op de wedstrijd en was de sfeer gezellig.

Vuurwerk afgestoken
Volgens de politie werd er al voor de wedstrijd veel vuurwerk afgestoken. Dit zowel op het marktplein als tijdens de tocht van de fans naar het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia.

In het centrum van Dortmund was er veel politie aanwezig. Onder wie agenten die speciaal waren ingevlogen om de Nederlandse fans te woord te kunnen staan en te begeleiden.

Tijdens de tocht naar het stadion werd er vuurwerk afgestoken door fans van PSV. Daarbij raakten twee mensen gewond. Het is niet duidelijk of er mensen zijn opgepakt.

Supportersvereniging
Supportersvereniging PSV laat weten het niet eens te zijn met dat er wordt gesproken over onrust in Dortmund. "Niet vaak hebben wij zowel voor als na de wedstrijd supporters van beide teams zo gebroederlijk met elkaar om zien gaan", meldt de vereniging. Zij spreken juist van een 'volksfeest'.

PSV verloor de wedstrijd in Dortmund met 2-0 en is uitgeschakeld in de Champions League.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.