Video

School krijgt kritiek na ongeluk met 4-jarige, ouders al langer bezorgd

4 april om 21:15 • Aangepast 19 april om 02:05
nl
Basisschool Wittering in Rosmalen krijgt kritiek van ouders. Eerder deze week kwam een 4-jarig jongetje onder schooltijd in een vijver terecht. Hij raakte zwaargewond. Uit eerste onderzoek van de politie en de onderwijsinspectie zou blijken dat het om een ongeluk gaat. Maar ouders zeggen tegen Omroep Brabant dat ze al vaker hebben gewaarschuwd voor deuren en hekken die niet afgesloten zijn. Er zou ook een gebrek aan toezicht zijn.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Zo heeft een vader zijn dochter een tijdje geleden van deze school afgehaald. "Ik schrok van het nieuws deze week, maar ik was niet verbaasd”. De man noemt het onderwijs op de school experimenteel. "Leuk dat ze de kinderen vrij willen laten, maar dit ging echt te ver." Wat hem ook opviel is dat de hekken van de speelplaats gewoon open stonden. Ouders spreken verder over een gebrek aan toezicht op de speelplaats en in de gymzaal.

“Mijn zoontje kon zo een deur openen."

Dat beeld herkent Lindsay ook. Tijdens een kennismakingsochtend met haar zoontje schrok ze enorm. “Mijn zoontje kon zo een deur openen en stond op de speelplaats waar de hekken gewoon open stonden.” Ze besloot meteen dat haar zoon niet in de kleuterklas op de Wittering zou starten. “Vooral ook met zoveel slootjes, water en een strandje in de wijk vond ik dit heel zorgwekkend.”

Lindsay nam meteen contact op met Ons Kindbureau om naar een andere veilige school te kijken. “Ik snap niet dat ze er niks mee gedaan hebben, terwijl ik ze toen heel duidelijk heb verteld over die deuren en hekken. Ik vind het verschrikkelijk dat waar ik zo voor vreesde nu bij een ander kindje is gebeurd.” De directeur van Ons Kindbureau zegt niks te weten over een melding en verwijst naar de scholenkoepel Signum.

"Er zijn meldingen binnengekomen over vermeende onveiligheid.”

De moeder van het 4-jarige jongetje heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Volgens Ramona Sakidin is de school nalatig geweest en had de poort op slot moeten zitten. Haar zoon heeft gevochten voor zijn leven en ligt nog altijd op de Intensive Care aan de beademing.

Bij de Onderwijsinspectie zijn tot deze week geen meldingen binnengekomen over een onveilige situatie op de basisschool in Rosmalen. “Het bestuur van de school heeft ons vandaag ingelicht dat bezorgde ouders zich hebben gemeld na het incident”, vertelt een woordvoerder. Het bestuur zou één melding hebben ontvangen over een onveilige situatie. “Daarnaast hebben wij ook een melding ontvangen.” Of de inspectie vervolgstappen gaat nemen is nu nog onduidelijk.

Reactie scholenkoepel Signumonderwijs

“Wat er is gebeurd is verschrikkelijk, we leven enorm mee met onze leerling en zijn gezin. Deze gebeurtenis heeft een diepe impact op ons allemaal. We hechten eraan om te vermelden dat Wittering een andere visie heeft op leren. Wittering geeft leerlingen dan ook veel vrijheid om zich te ontwikkelen, maar altijd met het belangrijke uitgangspunt dat het voor elke leerling veilig moet zijn.”

Het verhaal van Lindsay herkennen ze bij de scholenkoepel niet. “De directie heeft aangegeven wat zij doen om de veiligheid van alle kinderen te waarborgen. Zo is er daar in de regel buiten altijd toezicht en zijn de poorten gesloten. Dat was in deze situatie ook zo: de poorten waren dicht en er was toezicht.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!