Video

Verkeer opgelet: A58 gaat weer weekend dicht voor werkzaamheden

5 april om 17:00 • Aangepast 19 april om 02:05
nl
Verkeer dat dit weekend over de snelweg A58 naar Tilburg wil, krijgt te maken met een afsluiting en een omleiding. Tussen de knooppunten Galder en St. Annabosch is de weg dicht van vrijdagavond negen uur tot maandagmorgen vijf uur. Rijkswaterstaat benut deze tijd voor asfalterings- en andere onderhoudswerkzaamheden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Weggebruikers moeten rekening houden met filevorming en een langere omweg. De extra reistijd kan oplopen van 30 tot 60 minuten.

Ook bestaat de kans dat de politie gaat controleren of verkeer zich houdt aan de maximumsnelheid. Het gebeurt geregeld dat weggebruikers die bij wegwerkzaamheden aan hun laars lappen. Bij de vorige weekendafsluiting van de A58, in maart, moesten zeker zes automobilisten hun rijbewijs inleveren, omdat ze zich niets aantrokken van de mensen die aan het werk waren. Ze reden allemaal veel te hard langs de wegwerkers.

Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, luidt geregeld de noodklok. Dat was onder meer het geval nadat een vrachtwagen op de A58 bij Moergestel hard op een busje van wegwerkers was gebotst. Een wegwerker raakte gewond.

Het werk aan de A58 betreft onder meer het onderhoud aan wegen, viaducten, bruggen en tunnels. Hierbij worden de asfaltering, de voegovergangen en de vangrails onder handen genomen.

Verspreid over dit jaar zullen in Brabant gedurende vijftig weekends delen van snelwegen worden afgesloten. Ook ’s nachts zal dit geregeld gebeuren.

Omleiding
Het verkeer op de A16 dat uit Antwerpen/Roosendaal/Rotterdam in de richting van Tilburg en Eindhoven wil rijden, wordt als volgt omgeleid:

• volg de A16 tot knooppunt Zonzeel

• ga ter hoogte van knooppunt Zonzeel over op de A59 richting Den Bosch

• volg de A59 tot knooppunt Hooipolder

• bij knooppunt Hooipolder over op de A27 richting Eindhoven/Breda

Kaartje: Rijkswaterstaat.
Kaartje: Rijkswaterstaat.

Wegwerker Gerd Hoogaars maakte talloze gevaarlijke situaties mee die hij gelukkig nog na kan vertellen:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!