Video

Na megabrand Oss nu wederopbouw: 'We zijn geen koekenbakkers'

17 mei om 14:00 • Aangepast 28 mei om 02:04
nl
Veertig jaar levenswerk was in één klap weg. De enorme brand bij Vice Versa in Oss was een ware mokerslag. Toch heeft het familiebedrijf de draad in rap tempo opgepakt. Precies twee weken na de brand is de wederopbouw al begonnen. "We zijn toch geen koekenbakkers?", zegt mede-eigenaar Koen van den Boogaard. Vrijdagavond werd bekend dat de bewoners van drie van de vijf huizen naast het afgebrande pand weer naar huis mochten. De twee anderen waarschijnlijk na het Pinkersterweekend.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

In snel tempo worden twee verdiepingen op een bestaand kantoor gezet, voor twintig extra werkplekken. Dit gebeurt bij het bedrijfspand schuin aan de overzijde van de plek van de brand. "We moeten wel door! Van thuis op de bank zitten wordt niemand beter", zegt Koen strijdvaardig. "We hebben alle vrachtwagens gelukkig nog."

Na 28 uur onder controle
In het pand van Vice Versa brak precies twee weken geleden, op vrijdagochtend 3 mei, een enorme brand uit in een koelcel. De brandweer was meer dan 28 uur aan het blussen bij het distributiecentrum aan de Kanaalstraat in Oss voor de situatie onder controle was. 75 procent van de panden is afgebrand. Tien vriescellen en een paar koelcellen gingen in vlammen op, net als dertigduizend pallets. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekendgemaakt.

De ravage na de brand (archieffoto: Bart Meesters/SQ Vision).
De ravage na de brand (archieffoto: Bart Meesters/SQ Vision).

Al het gekoelde en bevroren eten dat er was opgeslagen, is verbrand. Met veel stankoverlast tot gevolg. In het distributiecentrum lagen vlees, groente en ijs. Volgens Van den Boogaard werden op het hoogtepunt van de brand 250 brandweerlieden ingezet en 88 voertuigen.

Ook vader Tonnie was meteen na de brand strijdbaar:

'We moeten door'
Hoe het nu met Koen en zijn vader Tonnie gaat? "Het gaat wel. Het is vooral doorgaan. Terugkijken, daar hebben we geen tijd voor", benadrukt Koen. "We proberen de klanten zoveel mogelijk te houden. Ze reageren heel positief."

De ondernemer kijkt positief naar de toekomst. "Over een jaar of anderhalf willen we alles weer afhebben. Er zijn volop plannen om weer te gaan bouwen", vertelt Koen. "We gaan door. Het moet."

Na megabrand Oss nu al werderopbouw (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Na megabrand Oss nu al werderopbouw (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!