Liveblog

112-nieuws: wateroverlast in parkeergarage • schuur door brand verwoest

19 mei om 19:13 • Aangepast 3 juni om 01:18
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.15

Botsing in Oss

Bij een botsing op de kruising van de Kromstraat met de Vlasstraat in Oss, zijn twee auto's beschadigd. Een bijrijder moest worden nagekeken door ambulancepersoneel maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Beide auto's liepen flink wat schade op en moesten worden afgevoerd door een bergingsbedrijf. Een voorrangsfout lijkt de meest waarschijnlijke oorzaak van het ongeval.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision,
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision,
20.30

Brand in woonboerderij met rieten dak in Den Dungen

In een woonboerderij met een rieten dak aan de Bramerslandstraat in Den Dungen is vanavond rond acht uur brand uitgebroken. Vermoedelijk is de bliksem ingeslagen in het dak. Bij de brand komt veel rook vrij.

In de boerderij zijn twee woningen gevestigd. De bewoners konden op tijd hun huizen verlaten. Niemand raakte gewond.

De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt en heeft de brand opgeschaald naar een grote brand. Voor de bestrijding van brand in rieten daken zijn drie teams uitgerukt. Het lijkt alsof het rieten dak als verloren beschouwd mag worden.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
19.30

Wateroverlast in parkeergarage Cuijk

De brandweer uit Cuijk is vanavond uitgerukt voor een melding van wateroverlast in een parkeergarage. In de garage stond een laagje water. Brandweerlieden hebben het regenwater uit de parkeergarage gepompt.

Wateroverlast in parkeergarage in Cuijk (Foto: SK-Media/SQ Vision)
Wateroverlast in parkeergarage in Cuijk (Foto: SK-Media/SQ Vision)
Wateroverlast in parkeergarage in Cuijk (Foto: SK-Media/SQ Vision)
Wateroverlast in parkeergarage in Cuijk (Foto: SK-Media/SQ Vision)
19.00

Schuur door brand verwoest

Een schuur aan de Diefhoekstraat in Moerstraten is vanavond door brand verwoest. De brandweer was met veel materiaal aanwezig waaronder een watertransport. Het vuur is inmiddels onder controle. Niemand raakte gewond.

17.00

Belg met slok op achter het stuur

Een 23-jarige Belgische bestuurder is vanochtend rond kwart over negen langs de kant van de weg gezet. Dat gebeurde bij Prinsenbeek. De politie kreeg een melding dat de man onder invloed was en langzaam reed. De bestuurder reageerde niet op het volgteken van de politie. Met handgebaren richting de bestuurder is de auto vervolgens aan de kant van de weg gezet. De blaastest wees uit dat de man te veel alcohol op had (640 ugl). Zijn rijbewijs is ingenomen.

16.30

Man rijdt in gestolen auto

Agenten hebben zaterdagnacht aan de Haldersebaan in Vught een man aangehouden. De man reed in een gestolen auto. Dat meldt wijkagent Marcel de Rouw zondagmiddag op X. De man is aangehouden voor heling.

16.00

Rijkswaterstaat: pas rijstijl aan

Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers hun rijstijl aan te passen aan het weer. In het zuiden van het land kan plaatselijk veel regen vallen tijdens onweerbuien.

Wachten op privacy instellingen...
13.29

Gewonde na val van trap

Rond halfeen 's middags werd een steekpartij gemeld aan de Lijsterbesstraat in Sint Willebrord. Een ambulance en meerdere eenheden van de politie reden daarop die kant op. Een agent vertelde wat later aan mensen die kwamen kijken dat er geen steekpartij zou zijn, maar dat iemand van de trap zou zijn gevallen. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Het ging mis aan de Lijsterbesstraat in Sint Willebrord (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het ging mis aan de Lijsterbesstraat in Sint Willebrord (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
13.26

Hond beloond na voorkomen ramp

Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk heeft dit weekend een traktatie gebracht naar hond Mila. Die voorkwam donderdagnacht een ramp in het huis van haar baasjes aan de Wim van Baaststraat in Oisterwijk. Ze ontdekte een brand in de keuken en blafte iedereen wakker, voordat de rookmelders waren afgegaan. Zodoende kon iedereen op tijd naar buiten vluchten. De keuken van het huis raakte bij de brand zwaar beschadigd.

Lees hier meer.

Foto: Instagram gemeente Oisterwijk
Foto: Instagram gemeente Oisterwijk
12.41

Politie zoekt man met honkbalknuppel maar ontdekt iets anders

De politie werd afgelopen nacht gewaarschuwd dat er een doorgesnoven man met een honkbalknuppel zou rondlopen op de Deurnese Bruggenseweg. Toen agenten op zoek gingen naar deze man zagen zij aan de Ooftweg, vlakbij de Bruggenseweg, een auto in de berm. Ze zagen een blote man staan bij de auto. "Wij dachten in eerste instantie dat dit de man was die wij zochten. Maar het werd ons snel duidelijk dat de man daar met heel andere intenties stond. In de auto zat namelijk ook een vrouw..." De agenten zochten snel verder naar de man met de honkbalknupppel, maar die werd niet meer gevonden.

Lees hier meer.

De agenten vonden aan de Ooftweg in Deurne iets anders dan ze verwacht hadden (foto: Facebook politie Helmond).
De agenten vonden aan de Ooftweg in Deurne iets anders dan ze verwacht hadden (foto: Facebook politie Helmond).
12.23

Jonge bestuurder gaat fout in

Een 17-jarige jongen moest gisteren zijn rijbewijs, dat hij net drie maanden heeft, inleveren bij de politie. Hij reed van zijn woonplaats naar Geldrop zonder begeleider. Dat mag niet. Naast hem zat wel een vriend, maar die beschikt niet over een begeleiderspas. Toen agenten de bestuurder op de Heuvel in Geldrop lieten stoppen, roken zij een flinke henneplucht. De bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen. Hij wilde niet meewerken aan een bloedproef.

Lees hier meer.

10.58

Aanhouding jonge oplichter

Dankzij een alerte zorgmedewerker is gisteren een oplichter opgepakt in Roosendaal. Een cliënt van de zorgmedewerker werd gebeld door iemand die zich voordeed als agent. Er werd haar gezegd dat er mogelijk ingebroken zou gaan worden in haar huis. "Om haar te 'helpen' zou een agent aan de deur komen om haar pinpas en waardevolle spullen in ontvangst te nemen", meldt de politie op Instagram. Daarbij kreeg ze het advies de bijbehorende pincode te overhandigen. De jonge verdachte werd toen hij aan de deur kwam opgepakt.

09.45

Automobilist stapelt fout op fout

Een automobilist zorgde afgelopen nacht voor stomme verbazing bij agenten in Someren. Hij reed stomdronken en zonder rijbewijs rond, terwijl de agenten hem vlak daarvoor nog hadden aangesproken. Agenten zagen de man slapen in de auto, die in de berm geparkeerd was, met de lampen nog aan. "Hij vertelde dat hij nogal wat had gedronken en zo verstandig was om niet te gaan rijden. Hij wilde eerst goed slapen en dan pas weer rijden als hij nuchter zou zijn." Kennelijk bedacht de man zich en dat kwam hem duur te staan.

Lees hier meer.

Foto: Instagram politie Someren
Foto: Instagram politie Someren
09.09

Man rijdt in op agenten

Een 41-jarige man uit Etten-Leur is gisteravond ingereden op twee politiebikers aan de Lindebleek in Etten-Leur. Dit gebeurde rond elf uur. Een agent raakte hierbij lichtgewond. De bikers hadden de man een stopteken gegeven, omdat hij slingerend over de weg reed.

08.56

Agent mishandeld in Tilburg

Op het Pieter Vreedeplein in Tilburg is afgelopen nacht een agent mishandeld. Rond kwart over een 's nachts kreeg de politie een melding dat een aantal mensen feest aan het vieren was in een parkeergarage aan het Pieter Vreedeplein. Terwijl de jongeren naar buiten werden begeleid, ging een 26-jarige man een agent te lijf. De Tilburger verzette zich hevig toen hij gearresteerd werd.

Lees hier meer.

08.36

Aanhouding na ruzie op camping

Een man is gisteravond laat gewond geraakt bij een ruzie met een andere man op een camping aan de Molendreef in Schijf. Mogelijk is hij met een mes gestoken, maakte de politie vanochtend bekend. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Agenten hebben een verdachte (49) aangehouden. Hij is vastgezet voor onderzoek.

07.55

Man uit auto geslingerd bij crash in Breda

Een automobilist is vanochtend vroeg op twee bomen gebotst naast de Galderseweg in Breda. Dit gebeurde nadat hij de macht over het stuur verloor. Volgens een 112-correspondent werd de man vervolgens uit de auto geslingerd. Hij is in een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Lees hier meer.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
06.03

Brand verwoest auto Roosendaal

Aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal brandde afgelopen nacht een auto volledig uit. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. De brandweer was nog een tijd bezig met nablussen. Ook een andere geparkeerde auto raakte bij deze autobrand zwaar beschadigd. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto mee te nemen.

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen vanwege de autobrand aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Diverse hulpdiensten werden opgeroepen vanwege de autobrand aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
04.59

Tientallen automobilisten onder invloed

Tijdens een controle op alcohol en drugs in het verkeer zijn afgelopen nacht bij Erp 24 van de 77 gestopte bestuurders betrapt op rijden onder invloed. Een verpleegkundige nam van hen bloed af. Ze kregen allemaal een rijverbod van 24 uur.

04.37

Auto met motorpech

Op de A58 bij knooppunt Sint-Annabosch strandde afgelopen nacht een auto met motorpech. Een bergingsbedrijf nam de auto mee.

Wachten op privacy instellingen...
03.40

Auto strandt op A27

Ook op de A27 bij Breda strandde afgelopen nacht een auto. Die had een lekke band. Ook hier werd een bergingsbedrijf ingeschakeld.

De auto met de lekke band strandde op de A27 bij Breda (foto: X/Wis_Robert).
De auto met de lekke band strandde op de A27 bij Breda (foto: X/Wis_Robert).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!