Video

Aanslagen met vuurwerk in Eindhoven: politie onderzoekt verband

29 mei om 06:31 • Aangepast woensdag om 02:04
nl
De politie onderzoekt of de twee aanslagen met brandbommen in maart in Eindhoven wat met elkaar te maken hebben en is op zoek naar een jonge dader. Omroep Brabant had in maart al ontdekt dat er een verband was tussen deze explosies. Het ging om een huis en een restaurant. Niemand raakte gewond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In de nacht van 2 op 3 maart ontplofte zwaar vuurwerk in de voortuin van een villa aan de Elzentlaan in Eindhoven. Enkele dagen later, op 5 maart, zorgde een knal ervoor dat een ruit van een grillrestaurant aan de Kerkstraat werd doorboord.

Uit onderzoek van Omroep Brabant bleek dat er een verband was tussen deze twee explosies. De bewoner van de villa verhuurt het pand waar het restaurant in zit aan de horecaondernemer.

Zwaar vuurwerk
In beide gevallen maakten de daders gebruik van een brandbare vloeistof en zwaar, illegaal vuurwerk, zo werd dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Ook maakte bij beide aanslagen een van de daders opnames met zijn telefoon, mogelijk om aan een opdrachtgever te laten zien dat de klus geklaard was.

In de villa aan de Elzentlaan woont een gezin. In het opsporingsprogramma was te zien hoe in de nacht van 2 op 3 maart twee jonge mannen daar een explosief afstaken. Daarna werd het in de voortuin van het huis gegooid.

Restaurant zwaar beschadigd
Een van de twee verdachten kwam twee dagen later ook in beeld op de Kerkstraat in Eindhoven. Hij werd gefilmd terwijl hij richting Paradijslaan liep en toen hij later door deze Paradijslaan wegrende. In de tussentijd had hij een vuurwerkbom laten afgaan bij het grillrestaurant.

De pui van het pand raakte zwaar beschadigd. De brand die ontstond kon snel worden gedoofd. In de appartementen boven het restaurant lagen zeventien mensen te slapen, die ongedeerd bleven.

Het is onduidelijk waarom de bewoner van het huis doelwit is van de aanslagen. Mogelijk heeft het te maken met een conflict in de relationele sfeer. Snel na de eerste aanslag op de Elzentlaan heeft de gemeente er camera's opgehangen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!