Video

Weer explosie bij Arabische supermarkt, aanslag op beelden te zien

9 juli om 11:15 • Aangepast dinsdag om 11:20
nl
Eigenaar Ehab (30) begrijpt niet waarom iemand een aanslag op zijn zaak zou willen plegen. Maandagnacht ging er rond kwart over twee een explosief af bij de Arabische supermarkt Dunya aan de Churchilllaan in Den Bosch. De schade aan de entree van de winkel is flink. "Het is echt een harde knal geweest." Een bewakingscamera legde het moment van de explosie vast.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het is de tweede nacht op rij dat Den Bosch wordt opgeschrikt door een aanslag op een Arabische supermarkt. Waar de schade zondagnacht nog meeviel, is het nu bij Dunya een ander verhaal. Weer is de hele werkwijze van de daders gefilmd en de overeenkomsten tussen de twee aanslagen zijn groot.

Rond half drie 's nachts kreeg Ehab het telefoontje dat zijn winkel doelwit was geworden van een aanslag. Toen hij rond drie uur bij zijn zaak aankwam trof hij een ravage aan. "Overal lag glas, stukjes aluminium, de schuifdeur is helemaal kapot en de plafondplaten en camera zijn naar beneden gekomen."

Op deze beelden is de explosie te zien:

De politie heeft tot zeven uur 's ochtends sporenonderzoek gedaan bij zijn supermarkt in de Bossche wijk De Kruiskamp. "Ik hoop dat ze de daders kunnen pakken. Volgens de politie ging het om een zware vuurwerkbom."

De buurman van de supermarkt schrok wakker van enorme klap afgelopen nacht. "Niet normaal dat dit gebeurt hier, ik ben er erg van geschrokken." Dat geldt ook voor de klanten die dinsdagochtend hun boodschappen komen doen bij Dunya en de ravage zien.

"We hebben geen voordeur meer, dus dan zijn we sowieso open."

Want ondanks de schade is de supermarkt toch open. "We hebben geen voordeur meer hè, dus dan zijn we open", zegt Ehab met een voorzichtige lach. De klanten schrikken van de aanslag. "Iedereen vraagt wat er is gebeurd", vertelt de eigenaar. Toch gaan de zaken gewoon door en komen mensen brood bij hem halen alsof er niks gebeurd is.

Een nacht eerder was het raak bij een andere Arabische supermarkt, Al Salam aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch. Met een vuurwerkbom werd een prullenbak opgeblazen, de schade viel mee. De eigenaar van Al Salam vermoedt dat de explosie iets te maken heeft met het feit dat hij tijdens het EK voetbal supporter is van het Nederlands elftal.

"Ik heb juist helemaal niets met voetbal, dus dat kan het niet zijn."

Maar Ehab kan zich niet voorstellen dat de daders het daarom op zijn zaak gemunt hadden. "Ik heb zelf helemaal niks met voetbal, dus dat kan het hier niet zijn." Waarom hij dan wel het doelwit werd, weet hij ook niet. "Ik heb geen idee. Dit is echt belachelijk en slaat nergens op."

Het is niet voor het eerst dat supermarkt Duyna in het nieuws komt. Afgelopen oktober was er een steekpartij waarbij vier mensen gewond raakten. Afgelopen mei was er een overval en daarbij werd een medewerker van de zaak bedreigd met een mes.

Ook de aanslag van zondagnacht bij supermarkt Al Salam werd op camerabeelden vastgelegd:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!