Artikelen over Prodrive

Prodrive hervat productie na verwoestende brand: 'We hebben veel spullen kunnen redden'

Prodrive krabbelt langzaam weer op na de grote brand die zaterdagmorgen een van de panden op industrieterrein Ekkersrijt in Son verwoestte. De productie is voor een deel hervat, de rest wordt volgens het bedrijf deze week trapsgewijs opgestart. "We hebben heel veel dingen kunnen redden uit het gebouw, van machines tot onderdelen, van meubels tot kantoorartikelen", verklaart een woordvoerder van Prodrive zondag.

Stuk van het dak van Prodrive bijna volledig gesmolten (Foto: Sem van Rijssel)

Werd vlak voor de brand een alarm bij Prodrive genegeerd?

Er doen geruchten de ronde dat voorafgaand aan de verwoestende brand bij Prodrive drie maal het alarm is afgegaan maar dat daar niet op is gereageerd door het beveiligingsbedrijf. Verschillende bronnen bij de brandweer en Prodrive laten dat aan Omroep Brabant weten. De geruchten zijn ook bij Prodrive bekend. De brand brak zaterdagochtend rond 4 uur uit bij het hightechbedrijf op Ekkersrijt en heeft voor miljoenen schade aangericht. De brand is inmiddels onder controle.

Brand bij Prodrive (Foto: Rob Engelaar)

Grote brand verwoest gebouw Prodrive, pand op industrieterrein in Son deels ingestort

Een gebouw van het bedrijf Prodrive op industrieterrein Ekkersrijt in Son is zaterdagochtend verwoest door een grote brand. Metershoge vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatieroosters dicht te doen. Er zijn vooralsnog geen schadelijke stoffen gemeten. De rookontwikkeling nam in de loop van de ochtend af. Om 14.00 uur wordt er nog wel geblust.

De verwoesting (foto: Sem van Rijsse/SQ Vision)

Prodrive: de eerste grote tegenslag voor een megabedrijf op industrieterrein Ekkersrijt

Het is het meest prominente en snelstgroeiende bedrijf op het Science Park in Son: technologiebedrijf Prodrive. Dit levert onderdelen voor de machines van chipmaker ASML, heeft een omzet van meer dan 200 miljoen euro en plannen om een grote vestiging te openen bij de Amerikaanse stad Boston. Op het Science Park heeft het technologiebedrijf meerdere panden en daar komt er ieder jaar wel een nieuwe bij. In één daarvan brak zaterdagochtend een verwoestende brand uit.

Weinig van het gebouw over (foto: Ronnie Vermonden)