Video

Tranen, applaus, bloemen en lampionnen bij drukbezochte herdenking van Ger van Zundert

10 april 2019 om 18:20
nl
Honderden mensen herdachten woensdagavond in de Bredase wijk Tuinzigt de omgebrachte Ger van Zundert. Aan de garagebox waar Ger in brand werd gestoken hing een groot geel spandoek met de tekst 'Onbegrijpelijk is de daad. Onbegrijpelijk is het gemis. Maar wij laten zien dat in ons hart Ger er nog altijd is'. Ook zijn er bloemen neergelegd.
Geschreven door

Het verdriet om de dood van Ger is groot, bleek woensdagavond. Veel mensen lieten hun emoties de vrije loop. Er werd een minuut stilte in acht genomen. Vervolgens werden 49 lampionnen, als verwijzing naar de leeftijd van Ger, opgelaten. De herdenking vond plaats op de Sparrenweg.

Wachten op privacy instellingen...

Met de herdenking wilde de organisatie 'de familie laten zien dat ze er niet alleen voor staat'. De familie werd door alle aanwezigen gecondoleerd. Onder hen was ook burgemeester Paul Depla.

"Het is een drama", zegt een man die uit Oosterhout komt. "Ik ben naar Breda gekomen omdat dit me raakt. Het is afschuwelijk wat er is gebeurd." Een andere vrouw zegt dat ze er 's nachts wakker van ligt. "Het is een nachtmerrie."

Wachten op privacy instellingen...


Aanslag
Ger werd maandagavond in een garage aan de Sparrenweg in brand gestoken. Hij was daarna nog wel aanspreekbaar, maar overleed later alsnog in het ziekenhuis. De politie heeft dinsdagavond één verdachte aangehouden, de 51-jarige Janie H.

Hij was de voormalig zakenpartner van het slachtoffer en had met hem ruzie over geld. De politie houdt er rekening mee dat een zakelijk conflict het motief is van de aanslag op Ger.

Wachten op privacy instellingen...

Lees alles over de dood van Ger van Zundert op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.