Video

Wie stond vlak na heftig ongeluk bij zwaargewonde vrouw in Breda? Politie toont nieuwe beelden

30 april 2019 om 21:20
nl
De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht nieuwe beelden laten zien van het gruwelijke ongeluk op de Hamdijk in Breda. Op de beelden is iemand te zien die vlak na het ongeluk in de buurt van de gewonde vrouw en twee auto's loopt.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Voor de politie is het niet duidelijk wie die persoon is en of deze uit een van de twee auto's komt. Ze hopen dan ook dat diegene zich meldt. Dinsdagavond werden ook betere beelden getoond van de tweede auto die vlak na het ongeluk aan komt rijden.

Bekijk hier het item met nieuwe beelden in Opsporing Verzocht.

Bij het ongeluk werd een 79-jarige vrouw aangereden door een auto. Die reed volgens haar over haar heen en sleurde haar mee. De bestuurder bekommerde zich niet om het slachtoffer en ging er vandoor. Ook deze tweede automobilist stopte niet voor de zwaargewonde vrouw.

Beschadigde voorkant
De auto van de dader is volgens de politie aan de voorkant beschadigd. "Er zijn glassplinters op de plaats van de aanrijding gevonden. Mogelijk wordt de auto aangeboden voor reparatie of heeft iemand nieuwe onderdelen voor de auto aangeschaft", aldus de politie.

De camera van Peter filmde het ongeluk.

'Dit kan echt niet'
De vrouw werd zondagavond rond elf uur aangereden op de Hamdijk in Breda toen ze richting de bushalte liep met haar rollator. Terwijl zij de straat overstak werd ze vol geschept door een kleine, donkere auto. "Hij stopt even en gaat er weer vandoor. Dat kan echt niet", zei haar dochter Anette eerder.

De vrouw raakte zwaargewond bij het ongeluk. "Haar heupen en bekken zijn op diverse plekken gebroken. Ook haar oogkassen zijn gebroken. En ze heeft veel bloedingen", vertelde Anette. Haar moeder is dinsdag in het Erasmus MC geopereerd en is inmiddels buiten levensgevaar is.

15 tips
Vanwege de ernst van het ongeluk besloot de officier van justitie maandag de eerste camerabeelden van de aanrijding direct vrij te geven. Die beelden leverden, mede na een uitzending van Bureau Brabant 15 tips op. "De meeste tips komen van mensen die denken te weten om wat voor auto het gaat", liet een woordvoerder van de politie eerder op de dag weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.