Video

Doodgeschoten of nog dagen gevolgd: zo verging het eerdere Area 51-bezoekers [VIDEO]

12 september 2019 om 10:43
nl
Het leek YouTubers Govert Sweep en Ties Granzier een goed plan: gewapend met een camera het terrein rond de zwaarbeveiligde militaire basis Area 51 ten noorden van Las Vegas proberen te betreden. Maar ze werden gearresteerd en zitten nu vast. Toch zijn Govert en zijn vriend niet de enigen die wel van een beetje spanning houden. Wie gingen het duo voor en hoe verging het deze mensen?
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Van een camerateam tot ufo-deskundigen: veel mensen konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en besloten net als Govert en Ties een kijkje te nemen op Area 51. Over het terrein doen wilde verhalen de ronde. Zo zou er bewijs voor buitenaards leven verborgen worden gehouden voor de buitenwereld.

Tot het terrein zelf is nog nooit iemand doorgedrongen, want alles is zo extreem beveiligd dat je direct aangehouden wordt als je in de buurt komt. Een overzicht van mensen die het toch probeerden:

Oktober 2010: Camerateam BBC aangehouden

Dat je niet met open armen ontvangen wordt als je te dicht bij Area 51 komt, merkte ook een camerateam van de BBC in 2010. Ze werden onder schot gehouden door beveiligers en moesten al hun spullen inleveren. Alle twaalf medewerkers moesten een boete betalen. Een van hen verklaarde later dat hij dagen na de arrestatie nog gevolgd werd door 'onherkenbare overheidsvoertuigen'.

Juli 2014: Tourbus rijdt per ongeluk terrein op

Als je meegaat met een ufo-tour wil je natuurlijk ook ufo's zien. Toch was het niet de bedoeling dat de chauffeur van de Amerikaanse bus voorbij de waarschuwingsbordjes reed. Het gevolg: een boete van 650 dollar voor elke toerist in zijn busje.

Juli 2015: Familie hardhandig aangehouden

Jeremiah Hasvold besloot in juli 2015 af te reizen naar Area 51. Hij was er getuige van hoe een familie hardhandig staande werd gehouden. Jeremiah plaatste een video van de aanhouding op zijn YouTube-kanaal. Het filmpje geeft een goed beeld van wat er gebeurt als je het zwaarbeveiligde gebied rond de basis op rijdt.

Wachten op privacy instellingen...

 

Oktober 2016: Motorrijders onder schot gehouden

Vaak gebeurt het dat mensen die het verboden gebied betreden er met een boete vanaf komen. Twee motorrijders, opnieuw gewapend met camera, werden in 2016 gesommeerd om te keren, en kregen een boete van 700 dollar.

Januari 2019: Man doodgeschoten

Een meer tragische afloop had het verhaal van een man die eerder dit jaar iets te dicht bij Area 51 kwam. Omdat hij een stopsignaal negeerde en mogelijk een wapen bij zich had, openden de beveiligers het vuur op hem. De man kwam om het leven.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.