Video

YouTuber Govert Sweep ontkent bewuste actie, maar zijn laatste vlog wijst op vooropgezet plan

12 september 2019 om 13:32
nl
YouTuber Govert Sweep zegt vanuit de gevangenis in de Verenigde Staten dat hij en zijn vriend Ties Granzier niet wisten dat ze op verboden terrein waren. De twee werden woensdagnacht op het terrein rondom de beruchte legerbasis Area 51 opgepakt. Zijn verklaring is tegenstrijdig met de vlog die hij deze week heeft geüpload. Daarin kondigt hij aan een serie te willen maken over Area 51 om de 'geheimen achter deze plek te onthullen'.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

‘’We hadden geen idee dat dit kon gebeuren. Lokale bewoners hadden ons wijsgemaakt dat we naar een plek konden rijden waar we de legerbasis konden zien. Niemand vertelde ons echter dat we daarmee de wet overtraden.” De 21-jarige vlogger uit Boxmeer vertelt zijn kant van het verhaal tegen de Amerikaanse lokale tv-zender KTNV. Dit doet hij vanuit de lokale gevangenis waar hij momenteel wordt vastgehouden.

Facebookevenement
Volgens Sweep, gekleed in een uniform voor gevangenen, waren hij en zijn vriend in eerste instantie niet van plan om naar Area 51 te gaan. In het interview legt hij uit dat ze onderweg van Las Vegas naar het plaatsje Tonohpa langs de Area 51 Alien Centre reden, een toeristencentrum voor mensen die zich interesseren in de mythes van de legerbasis. Daar zouden ze hebben gehoord over een Facebookevenement waarin werd opgeroepen om volgende week vrijdag de faciliteit bestormen.

Daar hadden de twee helemaal geen interesse in, zegt Sweep. ‘’We zouden de dag ervoor al vertrekken.’’ Volgens Govert vertelde een medewerker van het Alien Centre dat ze naar Area 51 konden rijden om de basis van dichtbij te zien.

Trailer 'Storming Area 51' al af
Hoewel Govert graag doet voorkomen dat zijn bezoek aan Area 51 op toeval is gebaseerd, lijkt er toch sprake van een vooropgezet plan. In een vlog die de YouTuber op 11 september uploadde, kondigt hij echter aan dat hij van plan is naar het gebied af te reizen en laat hij de trailer zien van zijn eigen serie met de naam 'Storming Area 51'.

Bekijk de beelden hieronder vanaf 03.30 minuut.

Wachten op privacy instellingen...

Sheriff: 'Ze hebben bewust waarschuwingen genegeerd'
De lokale sheriff gelooft ook niet dat de Nederlanders onwetend waren over de wetten die ze overtraden. Tegen KTNV vertelt hij dat de twee meerdere borden met waarschuwingen hebben genegeerd onderweg naar de testbasis van de luchtmacht. De auto van de vloggers werd zo'n vijf kilometer verder op het privéterrein gevonden.

 

Het is nog niet duidelijk hoe lang de vloggers vast blijven vastzitten. Volgens Sweep worden ze langer in detentie gehouden omdat ze YouTubers zijn.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.